default_mobilelogo
  Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013
  1 Απαντήσεις
  4.1K διαβάστηκε
  Καλησπέρα σας, Θα ήθελα την πολύτιμη συμβουλή σας αν γίνεται.
Μου ήρθε περίοδος στις 01/03 με μια μέρα καθυστέρηση και αλλαγή στο χρώμα. Ξεκίνησε καφέ τις 2 πρώτες μέρες και μετά πολύ σκούρο αίμα. 06/03 έκανα τεστ εγκυμοσυνης γιατι είχα αναγούλες και βγήκε αρνητικό. 08/03 και ενω ήμουν στα καθαρίσματα το μεσημέρι είχα έντονη αιμορραγία με ενα πολύ μεγάλο πήγμα που έπεσε στην τουαλέτα και ακολούθησαν και άλλα πιο μικρά. Τηλεφώνησα στον γυναικολόγο μου και μου είπε να πιω ponstan το βράδυ και την επόμενη μέρα πρωι μεσημέρι βράδυ και η αιμοραγία σταμάτησε. Να σημειώσω ότι αυτο τον μήνα είχα πάρει ova-mit για πολλαπλή ωορηξία καθώς ο σύντροφος μου έχει μειωμένη κινητικότητα σπέρματος ώστε να αυξήσουμε τις πιθανότητες σύλληψης. Είμαι 33 χρονών και προσπαθούμε με τον άντρα μου να κάνουμε παιδί τα τελευταία 2 χρόνια.
20/03 πήγα στον γυναικολόγο μου πάλι μετά απο ραντεβού που μου όρισε εκείνος και μου είπε ότι η μήτρα μου είναι καθαρή και έχω ωάριο 10 χιλιοστά που είναι μικρό σε σχέση με τον κύκλο μου και μου ζήτησε να ξαναπάω 26/03 να με ξαναδεί. Μου είπε ότι η αιμοραγία οφειλόταν μάλλον σε ανωμαλία του κύκλου μου και όχι αποβολή. Να σημειώσω ότι ο κύκλος μου πάντα μέχρι τώρα ήταν σταθερός 28 ημερών και έχω κάνει σαλπιγγογραφία πριν 6 μήνες που έδειξε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ανωμαλία.

20/03 το βράδυ είχα καφέ υγρά και απο τις 21/03 το απόγευμα έχω πάλι αίμα περιόδου σκούρο... με έντονους πόνους στην κοιλιά και στην μέση. Έχω αρχίσει να ανησυχώ και θα εκτιμούσα την γνώμη σας. Είναι δυνατόν να έχω ωάριο στην ωοθήκη μου και να έχω και περίοδο? Πρόκειται για αποβολή ή εξωμήτριο? Μήπως τα ovamit προκάλεσαν αυτη την ανωμαλία στον κύκλο μου? Τα είχα ξαναπάρει και τους 3 προηγούμενους μήνες χωρίς κάποια παρενέργεια. Αν ήταν εξωμήτριο θα φαινόταν στο υπερηχογράφημα κοιλιάς που μου έκανε ο γιατρός? Κολπικό υπέρηχο δεν έχω κάνει. Τι με συμβουλεύετε να κάνω? Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων και απολογούμαι αν σας κούρασα. Με εκτίμηση, Λόλα
 
Περίπου πριν από 10 χρόνια
·
#29584
Αγαπητή φίλη.
Το τεστ ήταν αρνητικό οπότε δεν συζητάμε για πιθανή σύλληψη.
Το πιθανότερο, ότι πρόκειται για ορμονική διαταραχή, αγνώστου αιτιολογίας και δεν ευθύνονται τα χάπια που πήρες.
Στο ραντεβού με το γιατρό σου, θα γίνει ένα ενδοκολπικό υπερηχογράφημα και ανάλογα με την εικόνα των έσω γεννητικών οργάνων θα πάρεις τις κατάλληλες οδηγίες.
Επίσης, τα 2 χρόνια που αναφέρεις, είναι ένα σεβαστό διάστημα προσπαθειών και θα πρέπει να προβείτε σε περαιτέρω έλεγχο, εκτός από το σπερμοδιάγραμμα του συζύγου, ώστε να αποφασίσετε τις επόμενες ενέργειες για επίτευξη σύλληψης.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!