default_mobilelogo
Νέο

γ

  Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013
  1 Απαντήσεις
  2.5K διαβάστηκε
καλησπερα ειμαι 30 ετών και είναι η πρώτη μου εγκυμοσύνη.Εχθές έκανα το υπερηχογράφημα 2ου τριμήνου.Είμαι 21 εβδομάδων και 1 ημέρας.Οι εμβρυακές μετρήσεις και η ανατομία του εμβρυου ήταν φυσιολογικά.Το βάρος του μωρού είναι 329 γρ. όμως παρατηρήθηκαν αυξημένες αντιστάσεις στις μητριαίες αρτηρίες.Συγκεκριμένα: PI αριστερας 1,88 PI δεξιάς 2,09 Μέση τιμή PI 1,98 Εντύπωμα κομβοι άμφω Στα σχόλια έγραφε:"...Doppler μελέτη μητριαίων αρτηριών για screening για κίνδυνο προεκλαμψίας/IUGR παρουσιάζει αυξημένες αντιστάσεις. Εξήγησα στους γονείς ότι η αυξημένη αντίσταση στις μητριαίες αρτηρίες συνεπάγεται σε 1 στις 3 περιπτώσεις πιθανή εμφάνιση προεκλαμψίας και/ή καθυστέρηση του ενδομήτριου ρυθμού ανάπτυξης σε κάποια φάση της κύησης. Ωστόσο σημειώνουμε ότι αυτό δεν παρατηρείται στα υπόλοιθπα 2/3 των περιπτώσεων αυτών. Εχω ανησυχήσει πολύ. Ποια είναι η γνώμη σας;Πρέπει να ανησυχώ; Ευχαριστω πολύ.
Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#28780
Αγαπητή φίλη.
Θα μετράς την πίεσή σου καθημερινά και θα κρατάς ημερολόγιο, χωρίς άγχος.
Επίσης, στον επανέλεγχο, θα μετρηθούν ξανά οι παράμετροι και θα πάρεις οδηγίες.
Ποιοτική διατροφή, χωρίς αλάτι και μπαχαρικά, με άφθονα υγρά.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
