default_mobilelogo
  Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012
  1 Απαντήσεις
  2.9K διαβάστηκε
Καλησπέρα σας.
 
Είμαι 27 ετών, περίπου 1,55 και 73 κιλά. Πριν από 9,5 περίπου χρόνια μου διαγνώστηκε υποθυροειδισμος και συνδρομο πολυκυστικων οωθηκων.  Για το πρωτο που χορηγήθηκε thyrormone 0.1 και για το δευτερο gracial. Πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με την ενδοκρινολόγο μου επαθα ανοσια στο thyrormon και μου το άλλαξε με euthirox 100. Γενικότερα, ο θυροειδής μου σταθεροποιήθηκε τον τελευταίο χρόνο, καθώς όλα αυτα τα χρόνια δεν ήταν ρυθμισμένος. Παράλληλα, σε αυτά τα 9,5 χρόνια 2 φορές έκοψα τα gracial, πάντα κατόπιν συνενόησης με τον γιατρό μου, αλλα τον πρώτο μήνα δεν αδιαθετούσα και τα ξαναξεκινούσα. Πριν από 2 μήνες περιπου και αφου ο γιατρός μου -νέος γιατρός πλήρως ενημερωμένος για το ιστορικό μου - διεγνωσε πως οι οωθήκες μου ηταν καθαρές, θα μπορούσα να σταματησω τα χαπια - δοκιμαστικά. Δυστυχώς για μια ακόμα φορα τα ίδια. Στις 10 μέρες καθυστερηση ξαναπήγα, που έδωσε χαπια για να αδιαθετήσω και μου άλλαξε το gracial με yasminelle (χώρις να μου κάνει εξετάσεις). Να σημειώσω πως στον κολπικό υπέρηχο είδε 3 νέες κυστες που δεν υπήρχαν 1.5 μήνα νωρίτερα Στο τέλος του πρωτου κουτιού περιμενα να αδιαθετήσω αλλα μόνο κάποια καφέ υγρα υπηρξαν περίπου την 5 και 6 ημέρα διακοπής. Εχτές ξεκίνησα το δεύτερο κουτί χώρις κανενα σημαδι περιόδου (ούτε πόνοι, ούτε καφέ υγρα). Τι σημαίνει αυτό? Δεν είναι για τον οργανισμό μου το yasminelle? Είναι απλά το πρώτο κουτί και μετα θα φτιάξει?
 
Γενικότερα, αυτα τα χρόνια έχω πάρει περίπου 25 κιλά. Παχαίνω πολύ εύκολα και χάνω πολύ δύσκολα. Πάντα σε συννενόηση με διατροφολόγο, χάνω περίπου 700-800 γρ. την εβδομαδα και μετά από 1.5-2 μήνες μπορεί να πάρω αντί να χάσω. Η διατροφολόγος μου θεωρεί υπεύθυνο τον μη-ρυθμισμένο μεχρι προσφατα θυροειδή και φυσικα τα αντισυλλιπτικα.
 
Επίσης, οταν θελήσω να μείνω εγκυος, τι θα πρεπει να κάνω? Εχω ακουσει πως από την στιγμη που θα κόψω τα χαπια θα πρεπει να περασουν 3-4 μήνες να καθαρίσει ο οργανισμός πριν μείνω εγκυος αλλα εγω με θεμα μου δεν ξερω κατα ποσο θα είναι εφικτή μια φυσιολογικη συλληψη.
 
Ευχαριστώ πολύ.
Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#26224
Αγαπητή Φίλη!
Προφανώς - αν κρινω απο  το  βαρος , αλλα΄και από το ιστορικο  -   στην περιπτωση  εχουμε να κανουμε με   διαταραχή   από τον  κυκλο ανωμαλιων   του συνδρομου  πολυκυστικων  ωοθηκων,  που κατα  βασιν  ειναι  ενα ΄΄μεταβολικό  σύνδρομο΄΄,  που αφορά  τον  μεταβολισμο  των  υδατανθράκων (ζαχαρη,  γενικώς  γλυκα,  ψωμιά, μακαρονια ..)
Μια  σχετικά   καλη   προοπτικη   γΙα να  προκυψουν  αυτόματοι  κύκλοι,   ειναι η αντίστοχη δίαιτα (low carb  -  π.χ.  κατά  Atkinson)  και απώλεια βαρους,  ωστε  να  πλησιάσει   πιο   κοντα     στον  BMI .(Body-Mass- Index).. 
Παραμένοντας   σ΄αυτά που έχεις,  το  πρόβλημα  της περιοδου θα παραμείνει.
Η διαιτολογος  σου εχει  λοιπόν  δικηο  με το βαρος ,  αλλά  να μιλησεις  και  παλι το θεμα μαζι της... Δεν ειναι μονον  θεμα θερμίδων,  αλλά   κυριως  είδους διαίτης
Φαρμακευτικά,  θα  μπορουσε  κανεις  να σκεφτεί μία αγωγη   με  μετφορμινη,  που ουσιαστικά  ειναι  ενα αντιδιαβητικό  σκευασμα... Εξ  άλλου  η  ολη  κατάσταση  προδιαθέτει  (πολύ  μακριοπρόθεσμα)  για εκτροπή  του σακχάρου..   Βεβαια  αυτά θα τα σκεφτεί  ο  ενδοκρινολογος σου.
Η αγωγή με αντισυλληπτικά ειναι  καθαρά συμπτωματική.  οπωσδήποτε  παρεμβαινει στην  σωστή διαχειριση  του βαρους   και οταν   τα   διακοψεις,  ο  κυκλος   σου  θα επανέλθει σ΄εκείνα  που ήξερε ..
Βεβαια, σε  καλυπτουν στο θεμα της  αντισυλληψης..
Το  οτι με το χαπι  εχεις χαμηλης εντασης  περιοδο, δεν   το βλεπω σαν προβλημα..
Για το  θεμα  εγκυμοσύνης... Οταν θεωρησεις  ότι   ΄΄ηλθε   η ωρα ΄΄,  θα διευθετηθεί....
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!