default_mobilelogo
  Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012
  1 Απαντήσεις
  2.7K διαβάστηκε
Καλησπέρα.
Είμαι 29 ετών και σε εγκυμοσύνη 7 εβδομάδων.
 
Στον πρόσφατο προγεννητικό έλεγχο που έκανα με πανικόβαλλε το γεγονός οτι βρέθηκα θετική σε αντισώματα IGg του έρπητα I (ΤΎΠΟΥ 1). Όλα τα λοιπά αντισώματα του ιού ήταν αρνητικά και όλες οι εξετάσεις καλές.
 
Ενώ ποτέ μου δεν είχα υποψιαστεί ή αντιληφθεί οτι κάτι έχω , έχω θορυβηθεί ιδιαίτερα.
 
Προσπαθώντας να ανασύρω απο τη μνήμη μου κάτι κατέληξα στα εξής: Απο το 2004-2005 εμφάνισα στα μικρά χείλη, στη βάση έξω απο την είσοδο του κόλπου κάποιες μικρες εκβλαστήσεις- τύπου θηλώματα (σαν μικρες γλωσσιτσες, 1-2 απο αριστερά και 3 απο δεξια) τα οποία μετά απο ιστολογική εξέταση και επίσκεψη σε  4 γυναικολόγους και 2 αφροδισιολογους διαγνωστηκαν ως κατι μη παθολογικο, αλλα ως μια υπερτροφια του τοπικου μου βλεννογονου ανευ αξιολογησης (οχι hpv).  Το μόνο που μου είχαν πεί ήταν οτι ανα διαστήματα θα με ενοχλόυν με κοκκινίλα, η μικρό οίδημα,  η λίγο πόνο η φαγούρα, πράγμα που και επαληθεύτηκε.Αυτό ήταν και το μοναδικό "πρόβλημά" μου στην περιοχή.
 
Έκτοτε, μέχρι και σήμερα έχω μείνει σε αυτά και κάνω ετησίως τις εξετάσεις μου (παπ, υπερήχους). φέτος έκανα και μια καλλιέργεια λόγω μυκήτων. Όλα καλά.
 
Ενώ είχαν χρόνια να συμβουν αυτές οι εξάρσεις, είχα μια τετοια το 2010 και άλλη μια φέτος τον Φεβρουάριο, η οποία σαν να ήταν διαφορετική με πιο πολύ πόνο και μικρό αιματηρό οίδημα.
 
Σας περιγράφω το ιστορικό της γεννητικής μου περιοχής μήπως ανακαλύψετε εσείς κάποιον συσχετισμό με την εξέταση του έρπη τύπου 1.
 
Αν υποθέσουμε οτι έχω κολλήσει έρπη τύπου 1 με ερωτική επαφή στα γεννητικά όργανα, το τεστ παπ και η καλλιέργεια θα έδειχναν κάτι έστω και χωρίς φανερά συμπτώματα την στιγμή της λήψης του κολποτραχηλικού υγρού? Υπάρχει κάποια εξέταση που να γίνεται στη γεννητική περιοχή που να δείχνει αν νόσησα ποτέ ή αν υπάρχει ο ιός εκεί ανενεργός? Ανησυχώ μήπως κάποιο επισόδειο έρπη στα γεννητικά όργανα καλύφθηκε απο τα άλλα επισόδεια που κατά καιρούς είχα λόγω της υπερτροφίας του βλεννογόνου του αιδοίου και δεν το αντιλήφθηκα.
 
Να αναφέρω οτι γνωρίζω οτι η μητέρα μου έχει επιχείλιο έρπη και ίσως - ίσως- κάποιος σύντροφος απο το παρελθόν.
 
Είμαι άνθρωπος ψυχολογίας, επηρεάζομαι που πράγματα που ακούω ή διαβάζω και στη φάση αυτή έχω τρομοκρατηθέι για το μωρό μου.
 
Με συγχωρείτε για το μακροσκελές του μηνύματος, έπρεπε να είμαι επεξηγηματική, δεν έχω και πολύ καλή επικοινωνία με τον νυν γυναικολόγο μου και φοβάμαι.
 
 
Ευχαριστώ ΘΕΡΜΑ έστω και σε περίπτωση μή δυνατής απάντησης.
 
Αγγελική Μ.
 
 
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#25505
images/phocagallery/7_pict_jpeg.jpg
 
 
Γιγαντιοκύτταρο της διαμέσου στιβάδας, με δύο διογκωμένους πυρήνες και αποδιοργάνωση της χρωματίνης. Άφθονα πολυμορφοπύρηνα, αρκετή κοκκοχλωρίδα.
Τυπική  κυτταρολογική εικόνα έρπητα στο  Pap-test.  Περιστατικο ιαρείου.  Δικο μας  παρασκεύασμα. Χρ'ωση  Papanicolaou. Μεγέθυνση 10Χ40
 
 
 
Αγαπητή  Φίλη!
Αν δεν υπαρχουν κλινικά,    ή   κυτταρολογικά στοιχεία στο Pap,  δεν ειναι  δυνατον να διαγνωστεί σε ποιο σημειο  εχεις προσβληθει  από έρπητα .. Φυσικά δεν  εχεις   και  λογο να ανησυχείς.. Τα  θετικα΄αντισωματα δεν εχουν καμια  επιπτωση  στο έμβρυο  και στον τοκετο...
Για να  εχουν,  θα έπρεπε  να υπαρχει τοπική αναζωπύρωση  κατά   την  ημερα του τοκετού,  οποτε  μπορει κανείς να καταφυγει στην καισαρική τομή..  Τόση ατυχία  όμως; 
Δεν θα συμβεί,,,
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!