default_mobilelogo
  Δευτέρα, 02 Απριλίου 2012
  1 Απαντήσεις
  2.5K διαβάστηκε
Καλημέρα είμαι 32 ετών δεν έχω παιδιά και πριν λίγες μέρες, την δεύτερη ημέρα της περιόδου  έκανα κάποιες ορμονικές εξετάσεις με τα εξής αποτελέσματα : Ωχρινοτρόπος LH 20.2 mUI/ml PRL 361 μU/ml Θυλακιοτρόπος  FSH 9.3 mUI/ml Οιστραδιόλη Ε2 44pg/mL Τεστοστερόνη 0,349ng/mL DHEA-S 205.9 μgr/dL μου είπανε πως υπάρχει πρόβλημα με την LH και πως πρέπει να επαναλάβω τις  εξετάσεις.  Θα ήθελα σας παρακαλώ να μου δώσετε μερικές πληροφορίες για την τιμή της συγκεκριμένης  ορμόνης και να μου πείτε τι σημαίνει  πρακτικά η τόσο ανεβασμένη τιμή της. Δεν έχω σταθερό κύκλο λόγω πολυκιστικών και συνήθως έχω περίοδο ανά 50 ημέρες. Σας ευχαριστώ .  
Περίπου πριν από 14 χρόνια
·
#24099
Αγαπητή  Φίλη!
Η διαταραχή  της σχεσης   μεταξύ FSH  και  LH  ειναι συχνό ευρημα  σε περιστατικά με  συνδρομο πολυκυσιτκών  ωοθηκων,,, Στην προκειμενη περίπτωση  η  LH  ξεφευγει    πολυ,  σεσχεση μετην  FSH  που ειναι  οριακή ,,  Πρέπει  ν΄ αποκλειστει με μία επαναληψη   ότι δεν προκειται   για εργαστηριακό λαθος, ή εν πασει περιπτωσει,  για   κατι  μονιμο.
Ισως  θα  ήταν  σκοπιμο   να γινει και προσδιορισμός  της  AMH (μιας  ορμονης που απο την τιμή της  μπορει να προκυψει   μία   εκτιμηση   γαι τα   χρονικά  περιθώρια  της  λειτουργικής ικανοντητας  της   ωοθηκης,, )  Συζητησε το με τον γιατρό  σου..
Ας δουμε  πρωτα  και μετά  μιλάμε παλι..
Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!