default_mobilelogo
  Κυριακή, 18 Μαρτίου 2012
  3 Απαντήσεις
  9.1K διαβάστηκε
Χαίρετε,
Θα ήθελα αρχικά να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία σας.
 
Θα ήθελα να σας ρωτήσω την άποψή σας για το εξής: Είμαι 30 ετών και τον περασμένο Ιούλιο εμφάνισα για πρώτη φορά σε κολπική καλλιέργεια e coli. Αρχικά έλαβα για 7 ημέρες norocin  αλλα επειδή το μικρόβιο επέμεινε εξακολούθησα την θεραπεία με 2 κουτιά procef  για 10 ημερες και τελικα θεραπευτηκα. Την ίδια θεραπεία ακολούθησε και ο σύντροφός μου. Τον Φεβρουάριο μετά από ενοχλήσεις που είχα και αφού έγινε καλλιέργεια κολπική έδειξε πάλι ecoli. Έτσι μου συνταγογραφήθηκε norocin και κολπικά ygielle για 7 ημέρες αλλά η επαναληπτική καλλιέργεια έδειξε και πάλι ecoli  και τώρα συνεχίζω τη θεραπεία με procef για 10 ημέρες  και τα κολπικά ecovag. Να σημειώσω ότι παντα γίνεται και αντιβιόγραμμα. Ανάμεσα στην πρώτη αντιβίωση και την δεύτερη δεν είχα επαφές. Ο σύντροφός μου κάνει θεραπεία με procef. Σήμερα είμαι στην 4η ημέρα που λαμβάνω procef και μολονότι λαμβάνω ταυτόχρονα και ultra levure και stabilanol καθώς και τα ecovag  μου δημιουργήθηκαν πολλά υγρά  και κνησμός ιδίως στα εξωτερικά γεννητικά όργανα. Εικάζω ότι πρόκειται για μύκητες. Δεν ξέρω τι να κάνω... Να σταματήσω την αντιβίωση procef 500?  Να σταματήσω τα ecovag  και να βάλω lomexin  υπόθετο???
 
Θα ήθελα επίσης να σας ρωτήσω αν χρειάζεται κάθε φορά που έχω κάποιο μικρόβιο να κάνει θεραπεία και ο σύντροφός μου? και
Γιατί τόσο συχνά μου εμφανίζεται αυτό το μικρόβιο?
 
Εκ των προτέρων,
Ευχαριστώ
Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#23880
Αγαπητή   Φίλη!
Κατ΄ αρχήν  ν΄ απολογηθουμε  για  το  οτι  η ερωτηση,  μαζι   με λιγες  αλλες  ΄΄παραπεσε΄΄..
Περιστατικα΄ του ειδους  ειναι  εν  τελει   ΄΄συμπλεγματα  περιπεπλεγμνεων   περιπλοκων΄΄... Το   επικεντρο  των  υποτροπων    -  κατα την  προσωπικη  μου εκτιμηση  γενικοτερα -  οφειλεται  στην   διαδεδομενη  σε ιατρικά  στρωματα  αποψη ,  ότι  ο  κολπος ειναι  αποστειρωμενος..  Συνεπεια   αυτού ειναι  η   αμεση  ΄΄δραστικη΄΄ αντιμετωπιση   με  το  οποιοδηυποτε   ΄΄αντιβιοτικο  κανονι ΄΄  προκυψει  απο  πλυπλοκες καλλειργειες..  Το  θεμα  ειναι   ατελειωτο...
Στην περιτπωση  σου,  οπου -  οπως αντιλαμβανοναι   -  συγχωρηγουνται  απο στοματος  δραστικα  μυκητοκτονα  με   ισχυρα  αντιβιοτικα ευρεως φασματος,  Τα  ενοχληαμτα οφειλονται προς  στιγμην  σε   μυκητιαση..   Αυτό  που προσωπικά  ακολουθω  ειναι  η προσωρινη  διακοπή  της αντιβιωσης  και   η   συνεχιση  της αντιμεετωπισης των τοπικων συμπτωματων...
Αυτά   ωστοσο  επιβαλλουν  και μια   κλνικη ματια   και επαναδιαπραγμάτευση  του  τι  θ΄ ακολουθηθει  (διακοπη  αντιβιοτκων;  διακοπη  επφών;  τι ειδους  μυκητοκτονα;  απο στοματος;  τοπικά;)
Η  ψυχολογικη  υπσοτηριξη   απο τον θεραποντα γυναικολογο  ειναι  σημαντική .  Σ΄ αυτό  συμβαλει  πολυ  η  επιβεβαιωση  της   κλινικης εικονας  από κοντα... Η   αγωγη  με  τηλεφωνικη επικοινωνία   και  με  βαση   ΄΄χαρτια ΄΄ εργαστηριων    δεν προωθει   τοσο  καλά  την  επίλυση. 
Φιλικά
Π.Ζ
[hr]

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#23881
Σας ευχαριστώ για την απάντηση!
Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#23882
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!