default_mobilelogo
  Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012
  1 Απαντήσεις
  3.4K διαβάστηκε
Καλημέρα σας!
Ονομάζομαι Μαίρη και είμαι 25 ετών.
Με το σύντροφο μου αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε ελεύθερες επαφές. 
Κάτι που διάβασα πρόσφατα με θορύβησε και θα ήθελα και τη δική σας άποψη.
Επειδή έχω ένα ιστορικό τραυματισμών/ερεθισμών μετά απο σεξ, ο γυναικολόγος μου μου ειχε προτείνει να χρησιμοποιούμε πάντοτε λιπαντικό κατα τη σεξουαλική επαφή. Χρησιμοποιούμε το DUO Sensitive και το Durex εναλλάξ. Πράγματι, λοιπόν, με τη χρήση λιπαντικού η ποιότητα της σεξουαλικής μας ζωής βελτιώθηκε δραματικά και οι ερεθισμοί/τραυματισμοί εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας.
Πρόσφατα όμως δίαβασα στο διαδίκτυο ένα άρθρο που με θορύβησε. Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, τα λιπαντικά σκοτώνουν το σπέρμα και εμποδίζουν την σύλληψη.
Το ανέφερα λοιπόν στο γυναικολόγο μου και εκεινος γελώντας μου είπε οτι αυτό αφορά στα λιπαντικά που περιέχουν σπερματοκτόνο.Και τα 2 λιπαντικά που χρησιμοποιώ με το σύντροφο μου αναγράφουν στη συσκευασία οτι δεν περιέχουν σπερματοκτόνο και δεν συνιστούν μέθοδο αντισύλληψης.
Ισχύει όμως οτι ενδέχεται να εμποδίσουν την σύλληψη με κάποιο τρόπο?
Περίπου πριν από 14 χρόνια
·
#23027
Αγαπητή φίλη.
Ήταν πολύ κατατοπιστική η περιγραφή σου και από μόνο του βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν εμποδίζουν την είσοδο των σπερματοζωαρίων στον κόλπο και στον τράχηλο, οπότε μπορείς να συλλάβεις.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!