default_mobilelogo
  Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011
  3 Απαντήσεις
  3.4K διαβάστηκε
καλημέρα γιατρέ,
θα ήθελα παρακαλώ να ρωτήσω για την προλακτίνη. εδώ και ένα χρόνο παιδεύομαι περίπου και άκρη δε βρίσκω. τον οκτώβριο του 2010 ξεκίνησα αγωγή με dostinex γιατί η προλακτίνη ήταν στο 58 και είχα προβλήματα με τον κύκλο μου. σταμάτησα την αγωγή τον μάρτιο αφού υπέφερα από φοβερούς πονοκεφάλους. ο κύκλος μου επανήλθε κανονικά. τον μάιο πήρα το χάπι της επόμενης ημέρας γιατί δε θέλω να μείνω έγκυος, ιούνιο και ιούλιο είχα κανονικό κύκλο.  26/07  ήταν η τελευταία φορά που είχα περίοδο. ξαναέκανα εξέταση για την προλακτίνη και τώρα έχω 150! να σας πω ότι έχω κάνει εγχείρηση το 2002 τον θυροειδή μου και λαμβάνω eythirox των 150, έπαιρνα των 125 αλλά γιατρός μου είπε να το αυξήσω  γιατί είχα και με τον θυροειδή πρόβλημα, η TSH είχε φτάσει 9,8. σε σημερινές εξετάσεις που πήρα έχω TSH 0.3 και T4 18,3. έχω κάνει 2 φορές μαγνητική στο κεφάλι και δεν έδειξε κάποιο πρόβλημα με την υπόφυση. είμαι 36 ετών 1,70 και 82 κιλά ,γνωρίζω πως ειίμαι υπέρβαρη προσπαθώ να χάσω βάρος αλλά δεν μπορώ λόγω του θυροειδή , έκανα εξέταση μεταβολισμού για να δω τι καύσεις κάνει ο οργανισμός μου και είναι πολύ χάλια. τι μπορεί να προκαλεί το πρόβλημα της προλακτίνης? συνδέεται με τον θυροειδή? πως μπορώ να το διορθώσω? έχω τακτικά πονοκεφάλους και δυστυχώς πολύ άγχος. ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας.
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#22226
Αγαπητή Φίλη!
Η  υπερπρολακτιναιμια,  αν δεν οφειλειται  σε  καπως  μεγαλύτερο προλακτίνωμα, αντιμετωπιζεται με  αντιπρολακτιναιμικά.. Πιστεύω   λοιπον, αν το  Dostinex σου προξενεί πονοκεφαλους,  θα  δοκιμάσει κανείς καποιο άλλο..
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#22227
ευχαριστώ γιατρέ!
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#22228
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!