default_mobilelogo
  Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011
  1 Απαντήσεις
  1.8K διαβάστηκε
 
Καλησπέρα
Εδώ και ένα χρόνο προσπαθούμε με τον άντρα μου για παιδί. Πριν λίγες μέρες έκανε σπερμοδιάγραμμα και τα αποτελέσματα ηταν όγκος 1,8ml, αριθμ. σπερματ. 17.500.000/ml, συνολικός αριθμός σπερματ. 31.500.000 εκ., κινητικότητα ΖΩΗΡΗ 1η ώρα 32%, 2η ώρα 31%, 6η ώρα 21% 24η ώρα 1%. Μορφολογία φυσιολογικά 23%. Έχει και μία κιρσοκύλη στον αριστερό όρχι. Του έδωσαν να πάρει τα χάπια NOLVADEX για ένα μήνα και να επαληθεύσει το σπερμοδιάγραμμα. Επίσης του σύστησαν χειρουργείο για την αφαίρεση της κιρσοκήλης.
Εγώ παίρνω ένα χάπι Τ4 25mg. Έκανα ορμονικές εξετάσεις την 3η μέρα της περιόδου και τα αποτελέσματα ηταν: LH 6.5mIu (φ.τ. 1,9-12), FSH 4.2mIU (φ.τ. 2,5-10), PRL 21.7, TESTO 0.52ng (φ.τ. 0,14-0,76), Free Testo 5.67 (φ.τ. 1-8,5), 17OH PRG 1.03 (φ.τ. 0,1-1,2) Ε2 38,89ng (φ.τ. 11-69) Δ4 ΑΝΔΡΟΣΤΕΝΔΙΟΛΗ 2,82ng (φ.τ. 1-3,8).
Τον περασμένο Γενάρη είχα κάνει τεστ ΠΑΠ και υπέρηχο που κατά τον γιατρό μου ηταν όλα εντάξει. Πήγα σε έναν άλλο γυναικολόγο ο οποίος κοιτάζοντας τον υπέρηχο και τα αποτελέσματα και κάνοντάς μου έναν καινούργιο υπέρηχο μου είπε ότι έχω πολυκυστικές ωοθήκες. Επίσης είδε μία σχισμή στη μήτρα και μου σύστησε να κάνω σαλπιγγογραφία τη 10η μέρα του κύκλου μου και προγεστερόνη την 26η-28η μέρα. Ο κύκλος μου είναι συνήθως 32-34 μέρες, αλλά μία φορά το χρόνο φτάνει τις 40.
Με το σπέρμα του συζύγου μου και το πρόβλημα το δικό μου υπάρχει περίπτωση να μείνω φυσιολογικά έγγυος? Επίσης την 31η μέρα που έκανα τον υπέρηχο το ενδομήτριό μου ηταν 14,4 χιλ. Δεν έχω αδιαθετήσει ακόμα. Είναι πολύ παχύ για αυτή τη μέρα? Υπάρχει περίπτωση να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα απο τις πολυκυστικές?
Συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα και ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#22075
 
Αγαπητή φιλη!
Λεέιπει  βεβαια κατι  ισως σημαντικο,  που ειναι  η  ηλιία του  ζευγαριου  καθως και  άλλα,  όπως  π/.χ. το βαρος και το  υψος  σου..
Το θεμα της  διακυμανσης  κυκλου μεχρι 40  ημερες, οφειλεται   οπωσδηποτε σε    μια  ήπια μορφή  του συνδρομου  πολυκυστικων   ωοθηκων  και  μαλλον δεν ειναι  η  κυριαρχη αιτία,  μια και  οι  γυναικες αυτές κανουν   καλες  ωοθυλακιορρηξίες, με  μονη τη διαφορά,  ότι  μετατοπιζουν   παντα ή κατακαιρους την  ωοθυλακιορρηξία  πιο  πισω  από την 14η  ημερα ...Το συγκεκιρμενο  προβλημα,  μπορεί πάραυτα  να   αποκατασταθεί,  ωστε  να σταθεροποιησει κανείς  για  την διαρκεια της θερπαειας  μεχρι την συλληψη,  την γονιμη μερα..
Για τον  συζυγο:  Ειδικά εφ΄ οσον   υπάρχει κλινικως  ορατή κιρσοκήλη , ειναι σκοπιμο να χειρουργηθει...
Για τον ελεγχο   του σπερμοδιαγραμματος,  μολις   εναν  μηνα μετα την αγωγη με  Novaldex:   Το  διαστημα, συμφωνα μ΄αυτά  που μου  έμαθαν  κι  αυτά  που συνελεξα  από την εμπειρία  μου ειναι  ανεπαρκες,  κωθώς γνωριζουμε  ότι η διαρκεα  παραγωγής   νεων σπερματοζωαρίων απαιτεί περιπου  90 μερες (3 μηνεςδηλαδή). 
Επομένως αν  το  νεο πορισμα δεν προκυψει καλλιτερο, να μην   ανησυχησιε κανείς αμεσως για τη  αποτελεσματικότητα.. Ακομη:  πολλες φορές  υπάρχει και μαι  εικονα  δηθεν ΄΄βελτιωσης΄΄ με αριθμούς σπερματοαωζαρίων  καπως προς τα πάνω,  που ομως δεν ειναι  ουσιαστική,  καθώς  η  φυση της  εξετασης  αυτής δεν επιτρεπει  παρα  μονον οφθαλμοφανείς  πλεον βελτιωσεις  σε αριθμούς  και  κινητικότητα ..
Για το θεμα  σαλπιγγγοραφιας : ειναι πιθανο , σε γυναικες χωρις  αμβλώσεις,  ή αποβολές , να βρουμε  κλειστες σάλπιγγες... Κανε την  ομως  καποια στιγμη,  ωστε να  γνωριζει κανείς  αν συνυπαρχει κάποια  άλλη  σπανια  ανατομικη  ανωμαλια..
Για  το ενδομητριο 14,5  χιλ..  :  Δεν το θεωρώ  σημαντικό  και  θα συνιστουσα   μία εκτίμηση  του ενδομητριου  αμεσως μετά την λήξη  της περιόδου...Μαλλον δεν  θα βρεθει  τιποτε (πολυποδας )... Οι γυναικες  αυτές εχουν σχετικά ενονη  περιοδο  με καλη διακεια.. 
Κατά  τα άλλα:  Με τιποτε , οσο κανετε αυτους   τους ελεγχους -  δεν αποκλειεται να μείνεις  έγκυος  και μ΄ αυτά  που εχετε..
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!