default_mobilelogo
  Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011
  3 Απαντήσεις
  3K διαβάστηκε
Καλησπέρα!.Έχω δύσοσμες και πολλές κολπικές εκκρίσεις-κολπίτιδα από Gardnerella vaginalis.Είμαι εντελώς μπερδεμένη αν και συνάδελφος σας(παθολογικής όμως ειδικότητας).Από τον περασμένο Ιούνιο(2011) έχω πάρει 4 φορές caps. metronidazole 500mg και εναλλαξ supp.vag. metronidazole και vag.cr. clindamycin τοπικά, βάσει καλλιέργειας κολπικού υγρού και αντιβιογραμματος, σε συνεννόηση με τον γυναικολόγο μου.              Στην τελευταία καλ/γεια η Gardnerella και πάλι παρούσα σε μεγάλη ανάπτυξη,επίσης Klebsiella και Ureaplasma urealyticum το οποίο στις προήγουμενες εξετάσεις ήταν (-).                                                                          
 1)Η μικροβιολόγος λέει οτι το ureaplasma μπορεί και να είναι ψευδώς θετικό..συμβαίνει καποιες φορές στο εργαστήριο λόγω διασταυρούμενης αντίδρασης
2)Ο γυναικολόγος που με παρακολουθεί (τηλεφωνικά τις τελευταίες φορές) ξανασυστήνει caps.metronidazole 500mg και κολπικα υποθετα metronidazole για 10 ημέρες.(Αυτή θα είναι η 5η φορά που θα πάρω...) Επίσης caps roxithromycin 300mg για 8 μερες για το ureaplasma και tab.norfloxacin 400mg για 14 μέρες για την Klebsiella.   3)Άλλος γυναικολόγος μετά από κολποσκόπηση συστήνει να μην πάρω καμία αγωγή και να επαναλαβω κ/α σε 1 μήνα.Η δοκιμασία με ΚΟΗ ήταν αρνητική αλλά πριν 4 μέρες είχα βάλει για 2 βράδια κολπικα υπόθετα metronidazole    4)Ο ουρολόγος του συντρόφου να λάβουμε αγωγή και οι 2 για το ουρεάπλασμα.               Δεν έχουμε σεξ.επαφές τους τελευταίους 2,5 μήνες.Ο σύντροφος έχει λάβει αγωγή γαι τον Αιμόφιλο 3 φορές και έχει (-) καλ/γεια σπέρματος.Τest PAP προ 11 μήνες- ήπια τραχηλίτιδα και ''clue cells"   Τί από όλα πιστεύτε ότι πρέπει να κάνω???Έχει επηρεαστεί η σχέση μας,αλλά και η ηρεμία μας καθώς στα άμεσα σχέδια μας είναι  και ένα παιδί.Please HELP!
Eυχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το τεράστιο mail μου...
Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#22037
 
Μικροσκοπική εξέταση άμεσου νωπού παρακευάσματος κολπικού εκκρίματος.. Πληθώρα 'κόκκων και βακτηριδίων. Στο φόντο διακρινοντΙ πΛκωδη επιθηλιακά κύτταρα της επιφανειακής στοιβαδος. Κολπίτις μικτης βακτηριδιακής αιτιολογίας. (Vaginose) Μεγέθυνση 10Χ40. Περιστατικό  ιατρείου.
Αγαπητή  Φίλη!
Αποκλειεται να   βρεις λυση  απο το διαδικτυο με τετοιο εκτροχιασμενα  ιστορικο.... Μονον γιατρός ΄΄από κοντά΄΄ μπορει  να το  λυσει..
Για την ωρα   οι καλλιεργειες θα  βγαινουν οπωσδήποτε  παθολογικές  (  κόλπος... αποστειρωμενος δεν  υπάρχει!) ) και  παντοτε  για  κατι αλλο... Σαν συνεπεια της  αγωγής γι αυτά  που θαβρεθουν   θα αποκτας  μί  μυκητίαση ΄΄ και παει λεγοντας΄΄..
Θα συνιστουσα πρωτιστως - και προ πασης   εργασητιρακης εξετσεως -  διακοπη  της  αγωγής     για ενα  μηνα    τουλαχιστον ....Μετά θα δει κανεις αν εχεις  ενοχληματα...  Αν δεν εχεις,. θα  μας ....αποφυγεις..
Αν αυτά συνεχιζουν, θα ζητησεις  μία μικροσκοπκή εξεταση    νωπου παρσκευάσματος κολπικου  εκκριματος  - οχι καλλιεργεια ! -   και  μιλαμε παλι...
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#22038
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τόσο άμεση απάντηση σας και μάλιστα σε ένα θέμα με το οποίο έχετε ασχοληθεί αναλυτικά πολλές φορές ως τώρα!
        Να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο                                                                                                            
Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#22039

Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!