default_mobilelogo
  Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου 2011
  3 Απαντήσεις
  1.9K διαβάστηκε
Καλησπέρα!
Διάβασα σε ένα άρθρο στο φόρουμ πως ένα ποσοστό των αποβολών δεν γίνονται αντιληπτές καθώς συμπίπτουν χρονικά με την αναμενόμενη περίοδο. Το ερωτημά μου είναι το εξής: Πως μπορώ να ξέρω αν τους τελευταίους 6 μήνες που προσπαθώ για εγκυμοσύνη , η κάθε φορά καθυστερημένη κατά  2 έως 5 μέρες έμμηνος ρύση μου δεν ήταν το αποτέλεσμα κάποιας αποβολής που απλά δεν αντιλήφθηκα και όχι μια δικαιολογημένη καθυστέρηση που δεν οφείλεται σε εγκυμοσύνη αλλά στο αγχος μου για το αν έμεινα έγκυος ή όχι. Και αν αυτό μπορεί να στέκει σαν υπόθεση , μπορούμε να θεωρήσουμε ότι αυτές οι υποτιθέμενες αποβολές είναι αποτέλεσμα κάποιου γυναικολογικού προβλήματος που πρέπει να ιαθεί; Πόσο συχνό είναι το φαινόμενο αυτού του τύπου αποβολών; Προβληματίζομαι καθώς κάθε φορά που προσπαθούμε για μωράκι , προς το τέλος του κύκλου κάποια συμπτώματα μας κάνουν να πιστεύουμε πως ίσως και να είμαι έγκυος, αλλά φυσικά Β χοριακή χωρις καθυστέρηση τουλάχιστον 10 ημερών το βρίσκω ανώφελο να κάνω... Σκεφτείτε τώρα να έχω στο μυαλό μου πως μπορεί και να μένω έγκυος και το έμβρυο να αποβάλεται πριν προλάβει η καθυστέρηση να με κάνει να το ψάξω. Με φαντάζομαι με ένα τεστ εγκυμοσύνης στο χέρι συνέχεια!!! Δεν μπορεί , θέλω να πιστεύω πως άλλη εικόνα παρουσιάζει η περίοδος λόγω αποβολής και άλλη η απλή περίοδος λόγω έλλειψης εγκυμοσύνης!!!
Παρακαλώ βοηθήστε με γιατί έχω μπερδευτεί !!!
 
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#21319
Αγαπητή Φίλη!
Το  καλλιτερο  που  εχεις να κανεις  ειναι,  να συμβολευτιτε έναν γυναικολογο - παρε και τον συζυγο  μαζι -   που θα  κρίνει  αν  οι  οποιοες διακυμανσεις του  κυκλου σου   ειναι  ΄΄φυσιολογικες΄΄΄κ  κανοντας στοιχειωδεις  υποδειξεις ... Π.χ  την τηρηση ενος θερμοδιαγραμαμτος  για  2-3  μηνες  κ.α. (γιατί  όχιι κι ενα σπερμοδιάγραμμα;)
Ο  φοβος σου   για τυχόν αποβολή  σε  καθε  κυκλο, ειναι βεβαια   μη φυσιολογικος..
Ασφαλώς υπάρχουν  σπάνια  και  πολυ σποραδικα  -  οχι όμως  κατά .. συρροήν -   και  οι λεγομενες ΄΄χημικλες   εγκυμοσύνες ΄΄ που βγαζουν ενα αχνό θετικό τεστ  κυήσεως και η  περιοδος  έρχεται   μετά  μία,   ή  μετα  λιγες  μερες καθυστέρησης.... Αυτές,   οι σοβαροι γιατροί   ΄΄δεν   τις  μετράνε  ΄΄ , μια και  οι γυναικες αυτές  κατ΄κανονα  ξανασυλλαμβανουν σύντομα   και  τα  παν καλα..
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#21320
Σας ευχαριστώ γιατρέ για την απάντησή σας.
Έχω τον ίδιο γυναικολόγο από τα 14 μου και τον εμπιστεύομαι απόλυτα, αλλά όντας πλέον 32 νιώθω πως δεν μπορώ να περιμένω ένα χρόνο και αν δεν έχω συλλάβει μέχρι τότε να αρχίσω να ψάχνομαι. Η αδερφή μου ξεκίνησε στα 24 προσπάθειες για το πρώτο παιδί της και τελικά έπιασε φυσιολογικά μετά από τρια χρόνια... Το δεύτερο παιδί της χωρίς καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια! Εγώ και δεν θέλω και δεν με παίρνει χρονικά να περιμένω τόσο!!! Ο γιατρός μου όμως μου λέει να μην ανυσηχώ και πως 4-5 μήνες άκαρπων προσπαθειών δεν είναι λόγος για να μπούμε σε ιστορίες με ειδικές εξετάσεις. Με λίγα λόγια διαφωνούμε αλλά επειδή με παρακολουθεί πάνω απο 15 χρόνια προς το παρόν κάνω υπομονή...
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#21321
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!