default_mobilelogo
  Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2011
  3 Απαντήσεις
  11.2K διαβάστηκε
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.
ΧΤΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ. ΗΤΑΝ Η 20Η ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΜΟΥ. ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΔΙΛΗΜΜΑ ΟΜΩΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΧΑΠΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΜΟΥ. ΕΙΜΑΙ 25 ΧΡΟΝΩΝ, ΚΑΙ ΣΤΑ 17 ΜΟΥ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ 3 ΜΗΝΕΣ,Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΟΥ (ΕΙΧΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΥΚΛΟ 28 ΗΜΕΡΩΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ) ΚΟΠΗΚΕ ΞΑΦΝΙΚΑ. ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 5-6 ΜΗΝΕΣ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ. ΕΚΑΝΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΡΜΟΝΟΛΟΓΙΚΕς ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (FPH-LH KAI E2) ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΛΑ (ΜΕ ΤΗΝ Ε2 ΝΟΜΙΖΩ) ΚΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤO pRIMOLUT. ΕΝΤΑΞΕΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΟΥ ΗΡΘΕ. ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑ ΟΜΩΣ, ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΑΛΙ. Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΠΕΜΕΝΕ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΠΟΤΕ ΜΟΥ, ΠΗΓΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΗΝ ΒΙΤΑΜΙΝΗ EVIOL E. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΣΟ ΠΑΙΡΝΩ ΤΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗ, Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ( ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΜΩΣ ΣΤΑΘΕΡΟ ΚΥΚΛΟ) ΚΑΙ Π.Χ. ΑΝ ΠΑΡΩ ΠΟΛΛΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΕΡΘΕΙ ΣΤΙΣ 23-25 ΗΜΕΡΕΣ, ΕΝΩ ΟΤΑΝ ΛΙΓΟΣΤΕΥΩ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΩ, Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 30-34 ΗΜΕΡΕΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΤΙΣ ΚΟΨΩ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΕΡΘΕΙ ΠΕΡΙΟΔΟΣ. ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΕΧΩ ΩΟΡΡΗΞΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Η ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΜΕΤΑ ΕΧΩ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ GYN ΤΟ ΘΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΜΟΥ ΡΩΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΩΟΡΡΗΞΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟ ΘΕΡΜΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ.
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (ΤΟ  eLLaOne 30mg ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ). ΗΤΑΝ 20Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΜΟΥ ΧΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΟΥ ΔΙΗΡΚΕΣΕ 30 ΗΜΕΡΕΣ (ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 32 ΗΜΕΡΣ ΚΑΘΩΣ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΛΙΓΕΣ ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Ε). ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΧΑΠΙ. ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ....
 
 
 
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#20803

Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#20802
Καταρχην χιλια συγνωμη, δεν ηθελα να γινω πιεστικη. Απλα ημουν αγχωμενη.. 
Αναφορικα με την βιταμινη eviol, απο οτι εχω παρατηρησει κι εγω, ναι δεν μπορει να τακτοποιησει τον κυκλο μου.Απλα την θεωρω μια 'προσωρινη' λυση (8-9 χρονια την λαμβανω βεβαια), προκειμενου να αποφυγω τα αντισυλληπτικα, τις πιθανες παρενεργειες τους και να εχω εμμηνο ρυση..
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#20801
Αγαπητή  Φίλη  !
Οπως και μερικά  άλλα  μελη της  σελιδας,  εχιες  απρεξηγησει  τις δυνατοτητες της ..
Π{ρωτη  παρεξηγηση ειναι,  ότι   μπορει  μια ερωτηση  ν΄απαντηθει  ΄΄ατακα  κι επι τόπου΄΄... Δεν  μπορει.  ομως. επειδ'η  οι  συνεργατες  απαντουν  στον ελευθερο  τους χρονο,  που  εκεινη την  μερα  μπορει  να  μην εχουμε..Ετσι,  η  οποιοα  απαντηση  μου σημερα  έρχετια  αργά...
Δευτερη  παρεξηγηση  ειναι,  ότι  μπορουμε  να  καθορισουμε  το ειδος  της  θεραπειας..  Δεν  μπορουμε !  ''Παρε το χαπι  αυτό'' ειναι  φραση  που  δεν θα  δεις απο μας γραμμενεη... Εντολες   του ειδους  θα  δωσει ο  συναδελφος που βλεπει  το  περιστατικό  από  κοντα, ξερει   το ιστορικο     και   έστω  το εχει εξετασει  καποτε..Καθε  φαρμκευτικη εντολη  ειναι  δορτωμενη με ευθυνη... Ασχετα  τωρα,  αν  λιγοι φαρμακοποιοι  ΄΄ ΄΄ου γαρ  οιδασι   τι  ποιουσει ''  πουλουν   από τον παγκο  οτιδηποτε..
Για την  διαταραχη   του  κυκλου:   Αν  εχεις   συνηθως  κυκλο,  που  οι  καθυστερησεις του δεν ξεπερνουν  τις 15   ημερες,   δεν  θα το θεωρησεις  μειζον  προβλημα..  Αν αυτές ειναι  μεγαλυτερες, τοτε θα  πρεπει  να το δεις ...
Η  κατασταση εξαρταται   από  πολλους παραγοντες.. Ενας  πολυ σημαντικός ειναι το βαρος  και το  υψος... Ακουγεται   περιεργα,  αλλα  τις περισσορερες φορες  το προβλημα  ειναι  ΄μεταβολικο΄΄ (  ειναι   και θεμα  και  βαρους  δηλ. )  και λιγοτερο  οφειλεται  σε διαταραχη  που  αφορά  την υποφυση, τις  ωοθηκες , τον  θυρεοειδή και το επινεφριδειο..Το  οτι διαπιστωσαμε την υπαρξη  φυσιολογικών  θερμοδιαγραμματων,  συνηγορει  παντως,  ότι  η διαταραχη  δεν  εχει   βαθυτερα  αιτια.. 
Για  την Eviol  (επειδή  μας διαβαζει  πολυς κοσμος!):   Δεν ειδα ποτε  να  τακτοποιει   κυκλο... Ειναι  αθωο  σκευσαμα  ''ιατρικής ...  αμηχναίας''  , για  να  μην σου δωσουν  π.χ. αντισυλληπτικα,  που  ειναι  πιο  παρεμβατικά  και  που  σε μονιμη βαση  δεν στρωνουν τον  κυκλο ..Μολις; τα διακοψει  η γυναικα,  αρχιζουν παλι τα ιδια..  Το  Eviol  δνε κανει  τιποτε... Δεν  βλαπτει  ωστοσο  και δινεται  επι παντός  επιστητού, ακομη και για.. κονδυλωματα.... Το  αν το αφησεις,   ή δνε το αφησεις,  δνε θα επηρεάσει τον  κυκλο  σου...
Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!