default_mobilelogo
  Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011
  1 Απαντήσεις
  2K διαβάστηκε
Καλησπέρα!
Θα ήθελα να μου λύσετε την εξής απορία μου. Τα αποτελέσματα της αυχενικής διαφάνειας έχουν σχέση με τον διαβήτη κύησης; Σας ρωτώ γιατί προέκυψε το εξής ζήτημα. Ο γυναικολόγος μου λέει ότι εξαιτίας του διαβήτη κύησης, τα αποτελέσματα της αυχενικής θα είναι κατά 66% ορθά και ότι για να το σιγουρέψουμε πρέπει να κάνουμε την αμνιοπαρακέντηση. Ο δε γιατρός που μου έκανε την αυχενική ( ο οποίος ειδικεύεται στον προγεννετικό έλεγχο και είναι και πιστοποιημένος - αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό..) μου είπε ότι ουδεμία σχέση έχει ο διαβήτης κύησης με τα αποτελέσματα της αυχενικής, τα οποία είναι ορθά κατά 95%, και επειδή μου είπε ότι οι τιμές μου βγήκαν καλές, μπορεί να μην χρειαστώ την αμνιοπαρακέντηση. Μόνο η ηλικία μου που είναι 35 ίσως παίξει ρόλο να την κάνω τελικά.
Βοηθήστε με! Ποιός έχει δίκιο τελικά;;;
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#20636
Αγαπητή  Φίλη!
Η αυχενικη διαφάνεια  και  οι  βιοχημικές  εξετάσεις, δεν επηρεάζονται   απο τον διαβητη.. Ετσι  ξερω εγώ..
Κατά  τα  άλλα: Το  θέμα της αμνιοκέντησης  ειναι   κατι   που  θα το αποφασισεις τελικά εσύ  η  ίδια ..
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!