default_mobilelogo
  Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011
  5 Απαντήσεις
  4.5K διαβάστηκε
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για την σελίδα σας.
Είμαι 36 ετών κι έχω 2 παιδιά ηλικίας 8 ετών και 2,5 ετών αντίστοιχα, τα οποία γέννησα με φυσιολογικό τοκετό.
Μετά την γέννηση του 2ου παιδιού μου, είχα συχνές αιμορραγίες εκτός περιόδου και δίχως να παίρνω κάποια φαρμακευτική αγωγή ή κάποιο σκεύασμα (πχ αντισυλληπτικά). Η εξέταση που έκανα στον γυναικολόγο μου, έδειξε πως το πρόβλημα ήταν στο τράχηλο ο οποίος χαρακτηρίστηκε "αιμορραγικός". Το τεστ ΠΑΠ που τότε έκανα έδειξε ήπια τραχηλίτιδα.
Μπήκα στην διαδικασία θεραπείας κάνοντας 3 κρυοπηξίες στο χρονικό διάστημα ενός έτους. Η βελτίωση ήταν σχεδόν ορατή απο την πρώτη κιόλας. Το αίμα σταμάτησε και μετά η γυναικλογική εξέταση που μου έγινε δειξε πολύ καλά αποτελέσματα, οπτικά τουλάχιστον.
Πριν απο 10 μέρες περίπου έκανα το τελευταίο τεστ ΠΑΠ του οποίου τα αποτελέσματα ήταν τα εξής : " παρουσία αρκετών πλακωδών κυττάρων απο την επιπολής και την ενδιάμεση στιβάδα επιθηλίου καθώς και λίγων παραβασικών. Τα κύτταρα αυτά χαρακτηρίζονται απο ήπιες φλεγμονώδεις και εκφυλιστικού τύπου αλλοιώσεις με εικόνα υπερκεράτωσης και σπανίως ήπιας καρυομεγαλίας. Απο τον ενδοτράχηλο, παρατηρούνται αρκετά αδενικά κύτταρα, με μεταπλαστικούς σε λίγες θέσεις χαρακτήρες. Στο υπόστρωμα διακρίνονται αρκετά πολυμορφοπύρινα και βακτήρια κυρίως γαλακτοβάκιλλοι. Συμπερασματικά : Επιχρίσματα αρνητικά για κακοήθεια, κατά Παπανικολάου κατηγορία Ι-ΙΙ. Ηπιες αλλοιώσεις τραχηλίτιδας. Συνιστάται επανάληψη σε 6 μήνες."
Κατόπιν συζήτησης με τον γιατρό μου, μου συνέστησε να κάνουμε κολποσκόπηση (την οποία και έχω κάνει προ εξαμήνου και τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά).
Πείτε μου την γνώμη σας για τα αποτελέσματα του τεστ ΠΑΠ που σας ανέφερα πιο πάνω.  Είναι ανησυχιητικά? Να κάνω κάποια εξέταση? Να ξανακάνω το τεστ, μετά πόσο καιρό?
Περιμένω απάντηση σας.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Περίπου πριν από 15 χρόνια
·
#19641
Αγαπητή Φίλη!
Οταν   λες ,  οτι σου συνεστησαν  κολποσκοπιση, θα  μου  επιτρεψεις   να  σχολιάσω: Γιατί   στην ευχή δεν την έκαναν  επι τοπου;  Ουτε 3 λεπτα δεν μας παίρνει..
Το  πορισμα δεν  εμπνεει ανησυχία... Αν δεν  εχεις  κλινικά ενοχληματα  θα ζητούσα μία επανεξεταση  σε   6 μηνες, κατά  προτιμηση μαζι με κολποσκοπιση...
Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 15 χρόνια
·
#19642
Γιατρέ καλημέρα κι ευχαριστώ για την απάντηση.
Το μόνο που μπορώ να απαντήσω στο γιατί δεν την έκανε επιτόπου, είναι πως προφανώς περίμενε να βγούν τα αποτελέσματα του τεστ ΠΑΠ. (?)
Όπως και να έχει ανακουφίστηκα που μου γράψατε πως τα αποτελέσματα δεν εμπνέουν ανησυχία.
Όταν όμως λέτε "κλινικά ενοχλήματα" τι εννοείτε? Τι θα μπορούσε να με κάνει να ανησυχώ πως κάτι δεν πάει καλά?
Φιλικά.
 
Περίπου πριν από 15 χρόνια
·
#19643
Αγαπητή Φίλη,
Εχεις φτυσικά  δικηο , να ρωτας..!  Η εκφραση  ΄΄κλινικά ενοχληματα  ΄΄ ανηκει σε  συνομιλιες μεταξυ γυναικολογων..
Εννοούμε  π.χ.   τυχον ασυνηθιστη   υπερέκκριση  κολπικών  υγρών,  κνησμό,  δυσοσμια ..
Κατά   τα άλλα:  η  κολποσκόπιση  δεν προϋποθέτει  ενα  παθολογικό Pap-test...Μπορει να γινει άμεσα, ακομη κι αν το  test  ειναι φυσιολογικο.!
Για τους  μη γνωριζοντες:  Δεν ειναι καθόλου σπανιο, ενα Pap-test  να  ειναι  αρνητικό  και στην κολποσκόπιση  -  ή ακομη και στην απλη  εξέταση  - να διαπιστώνεται  ενα σοβαρό  προβλημα.!
Εειδή μας  διαβάζει  πολυς  κόσμος: 
Για το θεμα  της  κολποσκοπισης,  σαν  διαδικασία:  Σε πρώτη φαση:  Ενα αποστειρωμενο τολύπιο  εμβαπτισμενο σε  οξικο  οξύ 3%-5% (για συνηθισμενο..ξυδι  μιλάμε!) τοποθετείται   για  ενα  λεπτο τουλάχιστον  στον ΄΄στομιο ΄΄(τράχηλο) της  μητρας, με συνεπεια  την χρωματική αλλαγή  της  περιοχής , σε σημεία  που εχουν  προβλημα,  π.χ. απο  φλεγμονή,   κονδυλώματα, σοβαρές δυσπλασίες και   πολυ μικρους   καρκινους.   Αμεσως γινεται  η επισκοπιση  με  το κολποκσοπιο,  που δεν ειναι  παρα ενα ειδος μικροσκοπιου επιφανείας.   Οι  αλλαγες  αυτές   για εναν  που ξέρει  ειναι   πανω από 90  ορατές με το γυμνο ματι.. 
Σε 2 η φαση  χρησιμοποιεται    ιωδιο ( δοκιmaσια   Schiller) , ή ακομη καλίτερα διαλυμα   Lugol, οπότε χρωματιζεται το  φυσιολογικο καλυμα του τραχηλου, ενω τα  παθολογικά σημεια  δεν αλλάζουν χρωμα..
 Η  όλη  διαδκασία  δεν μας  παίρνει πανω  από 5 λεπτά...
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 15 χρόνια
·
#19644
Γιατρέ, 
σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές σας.
Την επόμενη φορά (σε 6 μήνες περίπου) που θα κάνω τεστ ΠΑΠ, θα γίνει μαζί και κολποσκόπιση και απ ότι έχω καταλάβει αυτό θα πρέπει να κάνω και κάθε φορά που θα γίνεται το τεστ. Σωστά?
Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή και τον χρόνο σας.
Περίπου πριν από 15 χρόνια
·
#19645
Πολύ σωστά !
Π.Ζ.
 

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!