default_mobilelogo
  Σάββατο, 18 Ιουνίου 2011
  3 Απαντήσεις
  10.3K διαβάστηκε
Καλησπέρα σας. Απευθύνομαι σε σας διότι στο παρελθόν με είχατε βοηθήσει πολύ, ενώ κατακλυζόμουν από πανικόβλητες αποψεις...
Σε συντομο διάστημα αφότου άρχισα με τον σύζύγό μου να προσπαθώ, έμεινα έγκυος, αλλά απέβαλα εντός του ίδιου μήνα (τελη Μαρτιου 11). Δε χρειάστηκε απόξεση, οι εξετάσεις που έκανα μετά κατ εντολή της γιατρού μου ( χοριακές,υπέρηχο μήτρας-ωοθηκών) έδειξαν πλήρη αποβολή. Από τότε μέχρι σήμερα, αν εξαιρεσω τον πρωτο μηνα που ευλογα δεν ειναι μετρησιμος, οι ωορρηξια μου συμβαίνει καθυστερημένα (σε κύκλο 23-24 ημερών) και συγκεκριμένα τον προηγούμενο μήνα την 17η ημέρα, αυτόν τον μήνα την 15η. Και τις δυο φορές είχα έντονες ενοχλήσεις-κράμπες πίσω στη μέση και μπροστά αριστερά. Την δεύτερη φορά επικοινώνησα με τη γιατρό μου για να μ ενημερώσει-καθησυχάσει, .ομως εκείνη αφου μου εξέφρασε την...ανησυχία της και τους φόβους της, μου είπε να κάνω υπερηχο ωοθηκών. Ο υπέρηχος έδειξε ωοθήκες φυσιολογικές, χωρίς κάποια ένδειξη ανωμαλίας, άτρητο ωοθυλάκιο διαμέτρου 20mm με διαυγές περιεχόμενο και μικρή ποσότητα υγρού στον δουγλάσειο χώρο. Ενώ αρχικά είχα τρομάξει πολύ, και η επικοινωνία με τη γιατρό μου απλά δε με βοήθησε, σκέφτηκα ότι κατά το προηγούμενο διάστημα, είχα στρεσαριστεί πολύ εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας στην οικογένειά μου, καθώς επίσης κι ότι ποτέ πριν δεν είχα πρόβλημα ωορρηξίας ή κλινική ένδειξη προβλήματος στη μήτρα ή τις ωοθήκες. Τέλος, σκέφτηκα ότι ίσως μετά από μια αποβολή, ακόμη και μετά από σύντομη κύηση, να χρειάζεται λίγος χρόνος να συνέλθω ορμονικά... Θα πρέπει εδώ να σημειώσω ότι παρακολουθώ σχολαστικά την ωορρηξία μου και είχα θετική ένδειξη για τις μέρες που σας ανέφερα. Τη δεύερη φορά, όταν είχα γόνιμη ημέρα την 15η, την αμέσως επόμενη είχα αρνητική ένδειξη..Προσπαθώ να μην ανησυχώ αλλά δεν είναι πάντα εύκολο... ...
Προσπαθώ να κάνω παιδί στην ηλικία των 43 με ιστορικό κωνοειδούς εκτομής λογω HPV. Εχω ταλαιπωρηθεί πολύ στο παρελθόν, όμως έμαθα να βάζω προτεραιότητες, ν αποφεύγω τοξικές καταστάσεις και ανθρώπους και να παλεύω για την ζωή μου και για την καλή της ποιότητα. Για αρκετά χρόνια τώρα οι εξετάσεις μου είναι απολύτως φυσιολογικές και δε χρειάζεται πια να κάνω βιοψίες ανα εξάμηνο. Το πιο τρομερό που μου συμβαίνει αυτή τη στιγμή είναι το ότι αισθάνομαι ότι εγώ μόνη μου πρεπει να με καθησυχάζω, όταν ανησυχώ για κάτι ή όταν μου συμβαίνει κάτι έκτακτο και κατόπιν να...καθησυχάζω και τη γιατρό μου, με την οποία, κατα τ άλλα ουδέποτε είχα πρόβλημα.
Θα το εκτιμούσα πολύ αν, όσο γίνεται δι αλληλογραφίας, μου λέγατε τη γνώμη σας για την κατάσταση που σας εξέθεσα. ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων Ε.Κ.
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#19584
Αγαπητή φίλη.
Η μεγάλη σου επιθυμία για τεκνοποίηση, δε θα πρέπει να επηρεάζεται από τα όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητά σου και δε θα πρέπει να επηρεάζει την καθημερινότητά σου.
Η βιοχημική κύηση, την οποία αναφέρεις το Μάρτιο, δεν επηρεάζει την πορεία των πραγμάτων.
Σε κύκλο 23 - 24 ημερών με ωορρηξία τη 15η - 16η ημέρα, σημαίνει ότι η δεύτερη φάση του κύκλου σου είναι μικρότερης διάρκειας του φυσιολογικού, με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η τεκνοποίηση (μπορείς να το ονομάσεις και ωχρινική ανεπάρκεια).
Γνωρίζεις ότι η ηλικία σου δε βοηθάει, χωρίς να αποκλείεται μια εγκυμοσύνη με φυσιολογική σύλληψη, αλλά οι πιθανότητες μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, λόγω μη ανταπόκρισης των ωοθηκών (ένα φυσιολογικό φαινόμενο για κάθε γυναίκα μετά την ηλικία των 40).
Σε γενικές γραμμές, για αν ξεκινήσεις από κάπου: θα κάνεις μια εξέταση αίματος, μεταξύ 2ης και 4ης ημέρας του κύκλου σου για  AMH, FSH, LH, PRL, TESTO.
Επίσης, μια μέτρηση PRG, την 22η - 23η ημέρα του κύκλου σου, μετρώντας πάντα σαν πρώτη ημέρα την ημέρα που βλέπεις το αίμα περιόδου.
Εκτός των άλλων, θα χρειαστεί να υπάρχει και ένα πλήρες σπερμοδιάγραμμα του συζύγου, μετά από 3-5 ημέρες αποχή.
Χωρίς να θέλω να είμαι απαισιόδοξος, όσο πιο γρήγορα ξεκαθαρίσεις την ορμονική σου εικόνα, σε συνδυασμό με ένα λεπτομερές ενδοκολπικό υπερηχογράφημα μήτρας - ωοθηκών, για απεικόνιση κυρίως των ωοθυλακίων, τόσο πιο σύντομα θα πάρεις τις κατάλληλες αποφάσεις για να μείνεις σύντομα έγκυος.
Παιδιά θα κάνεις, μην ανησυχείς, είμαστε στα μέσα του 2011.... 
Να επικοινωνήσουμε ξανά με νέα δεδομένα.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#19585
Ευχαριστω για τις συμβουλες, και γω αισιοδοξω
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#19586
Επικοινωνούμε μόλις έχεις ευχάριστα νέα.
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!