default_mobilelogo
  Δευτέρα, 09 Μαϊος 2011
  3 Απαντήσεις
  2.7K διαβάστηκε
καλησπέρα .. είναι το πρώτο θέμα που ανοίγω στο φόρουμ σας ...
με την γυναίκα μου προσπαθούμε εδώ και 2 χρόνια κάνοντας ελεύθερο sex να αποκτήσουμε ένα παιδάκι.

από τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε είπαμε να απευθυνθούμε για βοήθεια στον γιατρό της και σε έναν ουρολόγο για μένα …
Όσον αφορά εμένα :
Είμαι 34 χρονών και  έκανα τις εξετάσεις που έπρεπε και βγήκαν πολύ καλές (σπερμογράφημα κτλ)… τόσο καλές που ένας γιατρός μου ζήτησε να της επαναλάβω μήπως και έχει γίνει λάθος. (πράγμα που θα κάνω για να μου βγεί η ιδέα).
Από την άλλη μεριά :
Η γυναίκα μου είναι 29 και έχει σταθερό κύκλο 26-28 ημερών ... τόσο σταθερό που είναι σπαστικός όταν περιμένεις να ΜΗΝ έρθει ...
όταν ρώτησε τον γιατρό της (τον οποίο έχει εδώ και αρκετά χρόνια)  της είπε ότι έχει πολυκυστικές ωοθήκες (πράγμα που δεν τις είχε αναφέρει ξανά στο παρελθών) και μετά από παρακολούθηση 1-2 κύκλων της είπε ότι τα ωοθυλάκια της είναι μικρότερα του κανονικού και ως εκ τούτου δεν κάνει ωορρηξία …
πείρε λοιπόν κάποια φάρμακα για να μεγαλώσουν τα ωάρια … έκανε και ενέσεις ωορρηξίας, έκανε και κάθε φορά υπέρηχο (έφευγαν τα 80αρια).
Αυτό μέχρι τώρα έχει γίνει από τον Σεπτέμβρη 5 φόρες (με διαστήματα χωρίς ανάμεσα)
Τελικά κάναμε και σαλπιγγογραφία η οποία βγήκε καλή σχετικά … το μόνο που είχε να παρατηρήσει ο γιατρός της ήταν ότι  η σάλπιγγες είναι λίγο «παιχνιδιάρες» και  κάνουν αρκετές στροφές πριν οδηγήσουν στο ενδομήτριο.
Αυτό που μας έχει μείνει μέχρι στιγμής είναι ότι τελικά … όταν παίρνει τα φάρμακα και κάνει ωορρηξία δεν έχει αρκετά παχύ ενδομύτριο ... Ενώ όταν δεν παίρνει τα φάρμακα και δεν κάνει ωορρηξία έχει πολύ καλό ενδομήτριο …
Έτσι ο γιατρός μας πρότεινε την λύση της εξωσωματικής.
Η ερωτήσεις τώρα :
1. πως γίνετε να είναι τόσο σταθερός ο κύκλος και να υπάρχουν όλα αυτά ? εγώ ήξερα ότι ο σταθερός κύκλος σημαίνει και υγειές περιβάλλον εκεί κάτω …
2. υπάρχει κάτι που μας έχει ξεφύγει και θα έπρεπε να έχουμε κοιτάξει πριν κάνουμε οτιδήποτε άλλο ?
3. πιστεύετε ότι η εξωσωματική είναι η λύση για μας … και γενικά τι πιθανότητες υπάρχουν ...
4. η γυναίκα μου έχει βαρύ οικογενειακό ιστορικό καρκίνων του μαστού … μητέρα , θεία , θεία (από το σόι του πατέρα), γιαγιά. Δεν κρυβόμαστε πίσω από το πρόβλημα .. και απλά είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε αν τελικά έρθει … η ερώτηση είναι κρίσιμη … υπάρχει περίπτωση μία ενδεχόμενη εξωσωματική (λόγω των φαρμάκων) να είναι η σπίθα που να μας ανάψει φωτιές που δεν θα μπορούμε να σβήσουμε μετά ?
5. πιστεύεται ότι υπάρχουν ελπίδες να γίνει κάτι χωρίς  εξωσωματική, αξίζει να προσπαθήσουμε ακόμα 5-6 μήνες ? και αν ναι με ποια μέθοδο ?
6. Το άγχος παίζει ρόλο στην ωορρηξία ή στην διάμετρο του ενδομητρίου ? Φυσικά το ψυχολογικό κομμάτι είναι επιβαρημένο αρκετά για εκείνη που θεωρεί τον εαυτό της υπεύθυνο και αυτό την επιβαρύνει ακόμα περισσότερο … πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω για να την ξε-αγχώσω.
Ευχαριστώ πολύ
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#18873
Αγαπητέ Φίλε!
Τόσο σταθερός  κυκλος  με συνδρομο  πολυκυστικών  και διαταραχη  της   ωοθυλακιορρηξίας  (παντα!),  ειναι κατι  που  πρέπει  να ειναι  πολυ σπανιο...
Προσωπικά,  η προσπελαση των περισταιτκών,  όπως  μου εμαθαν να την  κανω, εχει  την  εξής  σειρά..
(Να προταξω, για να  μην παρεξηγηθώ:  ο  ίδος  δεν προλαβαίνω  να  δω καμια  νεο περιπτωση πια, εδω  και  πολυ καιρό..  Κάποιος άλλος πρέπει να βρεθεί.)
Πρωινο θερμοοδιάγραμμα  τουλάχιστον ενός,  καλλίτερα  2  κυκλων,  για  εκτίμηση της  ωοθυλακιορρηξάις..
Με αυτό  το κριτηριο επανεξεταση της  γυναικας   κοντά στην γονιμη μέρα  (οχι  ομως  μετά απο αυτήν!),  καπου  8  ωρες (ή  και πειρσσότερο  !) , μετά  από συζυγικές σχεσεις.
Στην εξεταση  αυτή  διενεργειται:
 Ελεγχος  εκτασιμοτητας τραχηλικής   βλεννας,
εξεταση  της  τραχηλικής  βλενας στο  μικροσκοπιο , οτι επιβιωνουν σπερματοζωαρια (Θετικό  Sims=Huhner-test  = επιβεβαίωση κατα  βασιν της γονιμοτητας    του συζυγου , αποκλειισμός  ΄΄τραχηλικου΄΄ παράγοντα,''),
πάχους  ενδομητριου  και  διαμετρος ωοθυλακιου.
Τη 21-23  ημέρα  προσδιορισμός  προγεστερονης  (επιβεβαιωση  ότι  επήλθε   ωοθυλακιορρηξία).
Εξυπακούεται,  οτι θα  ζητουσα  κι  ένα   επανελεγχο  του  σπερμοδιάγραμματος..Τόσο ''φανταστικά΄΄ σπερμδιαγράμματα, θελουν προσοχή..
Μεσα  το πολυ σ΄ ένα  διμηνο,  με μία  εξταση,  ξερει κανείς που βρίσκεται..
Μετά  θα συζητουσα  όλα   τα άλλα..
Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#18874
Καταρχάς ευχαριστώ για τον χρόνο σας … αυτό και μόνο δείχνει τι επαγγελματίας είστε …
Θα θέλατε λίγο να μου πείτε το θερμογράφιμα πως ακριβός γίνετε και αν χρειάζεται εξειδικευμένος εξοπλισμός ?
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#18875
Ολα τα  σχετικά   θα τα βρήτε στο
[size=5]H βασική θερμοκρασία[/size] Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!