default_mobilelogo
  Κυριακή, 08 Μαϊος 2011
  3 Απαντήσεις
  10.5K διαβάστηκε
καλησπέρα σας...
Αγαπητέ κ. Ζησόπουλε

1. βλέποντας κάποια κολπικά υγρα λευκά πήγα στον γυναικολόγο... με τον συντροφό μου έχω πάντα προφύλαξη και το τεστ παπ έδειξε ελαφρά μυκητίαση.

Αρχικά ο γιατρός μου είπε να πάρω vag. cavegen κρέμα για 6 μέρες αλλά αυτή ήταν σε έλειψη στα φαρμακεία και μάλλον δεν βγαίνει πια...
έτσι μου είπε να πάρω vag. travogen 600mg κολπικό υπόθετο... μόνο ένα... επειδή είναι ελαφρά μηκυτίαση...

αφού το πήρα την αλλή μέρα είδα λευκά σημάδια στο εσώρουχο, κάτι που μου είχε πει ο ιατρός ότι θα δώ...είχα ένα μικρό καύσο... και διάρροια [όχι παρατεταμένη... σε αλλη περίπτωση δεν θα της έδινα σημασία]

Μπορεί εξαιτίας της δίαροιας να μην είναι αποτελεσματικό το φάρμακο?
Πώς θα γνωρίζω αν μου πέρασε η μυκητίαση? Θα πρέπει να ξανακάνω τεστ Παπ?... γιατί η γυναικολόγος δεν μου είπε κάτι τέτοιο


2. Επιπλέον, ο σύντροφός μου παρατήρησε ότι εμφάνισε κάτι σαν μικρές "ελιές "[5-6 στον αριθμό] χωρίς ιδιαίτερο εξόγκωμα περιμετρικά του πέους... ρώτησα την γυναικολόγο μου και μου είπε ότι δεν ύπαρχει κίνδυνος να κόλλησε μύκητες από την στιγμή που γίνεται πάντα χρήση προφυλακτικού...
Η δερματολόγος- αφροδισιολόγος που πήγε του είπε ότι δεν έχει σχέση με μήκυτες και μάλλον δεν είναι τίποτα και να παρατηρήσει αν θα διαφοροποιηθούν μέσα σε ένα μήνα... αν δεν έχουν μεγαλώσει να μην ανησυχεί.
Είμαστε 1.5 χρόνο μαζί.... υπάρχει περίπτωση να είναι κολδυλώματα που να προέκυψαν από προηγούμενη σχέση του χωρίς προφύλαξη και να εμφανίζονται τώρα μετά απο 2 χρόνια?
Και αν αυτές οι "ελιές" δεν μεγαλώσουν , δεν θα πρέπει παρ'όλ'αυτά να του δώσει κάτι ο γιατρός για να εξαλειφθούν?
Δεν θα είναι επικίνδυνο για την επαφή μας ακόμη και με προφύλαξη?


3. Κατά την διάρκεια της γυναικολογικής μου εξέτεσεις για μήκυτες η γιατρός μου έκανε κολπικό υπερηχογράφημα και είδε ενδομήτριο 15mm.... ήταν η 18η ημέρα της περιόδου μου και μου είπε να πάω αμέσως μετά την περίοδο για να ξαναδεί το ενδομήτριο μήπως υπάρχει πολύποδας...
Πήγα την επόμενη μέρα της περιόδου μου και με κολπικό υπερηχογράφιμα πάλι είδε το ενδομήτριο και μου είπε ότι έχει "καθαρίσει " με την περίοδο και μάλιστα το χαρακτήρισε τέλειο!
Και το συμπέρασμα του γιατρού ήταν ότι έχω απλώς παχύ ενδομήτριο..

Υπάρχει περίπτωση αν υπάρχει πολύποδας και να μην ήταν εμφανής?
Είναι πρόβλημα το παχύ ενδομήτριο? Τέλος,
 θέλω να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις που δίνεται μέσω του forum...γνωρίζοντας ότι δεν αντικαθιστούν την επίσκεψη στον γιατρό, αλλά καθησυχάζουν ολίγον την ψυχολογία μας...
κάτι ιδιαίτερα σημαντικό εξίσου!!!!
Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#18863
https://www.gyn.gr/images/phocagallery/thumbs/phoca_thumb_m_kolp%209.jpg
Κολποσκοπική εικόνα, μετά  από δοκιμασία   οξικού οξεως:  Αρνητική  περιοχή  πέριξ του τραxηλικού  στομίου,  τυπική για  προσβολή   από HPV.  Δική μας εικόνα, από περιστατικό  του ιατρείου μας.

Aγαπητή  φίλη!
Η διαρροια  δεν  μπορεί να εχει  σχεση  με την αποτελεσματικότητα  του σκευάσματος..
Δεν  πρέπει βεβαια  να επαναλάβεις  το  Pap,  ούτε  να κανεις άλλου είδους  εξέταση, αν δεν εχεις  ενοχλήματα   από τα κολπικά  υγρά..  Αν  προκύψει  καποιο  προβλημα,  η ενδεδειγμένη  εξέταση   ειναι η  μικροσκοπική   εξέταση  του  κολπικου εκκρίματος..
Αν  ο σύντροφος  σου  εχει  κονδυλωματα,  ειναι σκοπιμο  να γινει   και  μία  κολποσκόπιση..  Με το   Pap-test  δεν  διαγιγνώσκονται   πάντοτε.
Για το  ενδομητριο  των 15  χιλ.:   Εφ΄ οσον εχει ελεγχθεί  μετά την περιοδο,  δεν χρειαζεται  τιποτε άλλο...  Ειναι  φυσιολογικο  ευρημα, τουλάχιστον στην περιπτωση  σου.
Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#18864
Σας ευχαριστώ βαθύτατα για την ενημέρωση....

 ήθελα να σας ρωτήσω επιπλέον...

1. αφού σύμφωνα με τον δερματολόγο οι "ελιές" του συντρόφου μου δεν μεγαλώσουν σε διάρκεια ενός μηνός, τότε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα....

πώς αιτιολογείται η ύπαρξή τους; γιατί τότε εμφανίστηκαν; και δεν θα πρέπει να εξαλειφθούν;


2. Υπάρχει κάποια εξέταση που θα μπορούσε να κάνει αν σε ένα μήνα δεν έχουν εξαφανιστεί ή ακόμη και αν δεν έχουν μεγαλώσει ώστε να δει πού οφείλεται; πώς μπορεί να αποκλείσει την περίπτωση κονδυλωμάτων;


3. Θεωρώ ότι να έρθουμε σε επαφή ακόμη και από το πέρας 1-1,5 μήνα, ακόμα και αν αυτές οι "ελίες" είναι σε στάσιμο στάδιο χωρίς να έχουν εξαλειφθεί είναι επικίνδυνο... αν και ΠΑΝΤΑ χρησιμοποιούμε προφύλαξη.

Μεταδίδονται τα κονδυλώματα με προφύλαξη;


4. Tέλος, τί διαφορά έχει το κολπικό υπερηχογράφημα με την κολποσκόπηση; Μιας και αυτήν μου προτείνατε για να εξετάσω την εύρεση κονδιλωμάτων σε μένα...
Μπορέί να έχω κονδυλώματα ενώ χρησιμοποιώ πάντα προφύλαξη και το test pap δεν έδειξε κάτι;


Σας ευχαριστώ ολόψυχα για τον χρόνο και την διάθεσή σας να απαντάτε στις ερωτήσεις!!!!!!
Περίπου πριν από 11 χρόνια
·
#18865
Αγαπητή  Φίλη!
Με  το  διακολπικο  υπερηχογραφημα βλεπουμε  μητρα και   ωοθηκες..
Με το  κολποσκοπιο -  που ιεναι στην  ουσια ενα  μιρκοσκοπιο - βλεπουμετην επιφανεια του τραχηλου..
Λεπτομερειες  θα βρεις  και  στις μηχανες αναζητησης,  τοποθετωντας  τους   ορους    ''κολποσκοπιση΄'΄ και ΄΄διακολπικο  υπερηχογραφημα΄΄..

Για το προφυλακτικο  και   τα κονδυλωματα... Προφυλασσει,  οχι  ομως τελειως..
Για το  Pap  και  κονδυλωματα :  Ναι ,  μπορει  το τεστ να  μην δειξει  και  στην  κολποσκοπιση να φαίνονται... Ειναι  συχνό..
Για το τι ειχει  ο συντροφος  κτλ..: Δεν  μπορώ να ξερω  αν ειναι  αυτά  κονδυλώματα... Ειναι θεμα  γιατρων  που τον βλεπουν... Αφου  τον βλέπει δερματολογος,  ας  σας πει  τι ονομα εχουν αυτά τα  ευρήματα..
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!