default_mobilelogo
  Παρασκευή, 06 Μαϊος 2011
  2 Απαντήσεις
  3.7K διαβάστηκε
Γιατρέ καλησπέρα,

Είμαι 27 χρονών και σε μόνιμη σχέση. Τα προηγούμενα χρόνια είχα φυσιολογικά test pap εκτός απο το ουρεόπλασμα που είχα βρει απο παλιά  μέσω καλλιέργειας (και μύκητες ανα καιρόυς). Το Σεπτέμβρη το test pap έδειξε ASCUS και μικρόβιο. Έκανα καλλιέργεια για το μικρόβιο (ουρεόπλασμα) απο το οποίο πιστεύω και ελπίζω πως έχω πλέον απαλλαγεί. Για το αποτέλεσμα του test έκανα κολποσκόπηση όπου ο γιατρός μου είπε πως εμφανιζα μια πολύ μικρή αλλοίωση στον τράχηλο. Μου συνέστησε λοιπόν να ξαναπάω σε ένα τετράμηνο για test pap και κολποσκόπηση. Πράγματι έκανα κολποσκόπηση όπου είχα περίπου την ίδια κλινική εικόνα με 4 μήνες πριν  και το test pap βγήκε καλό. Δεν χρειάζεται δηλαδή για την ώρα να κάνω κάτι για το HPV. Αυτό που με προβληματίζει όμως είναι το εξής. Το test έλεγε μυκητισιακή κολπίτιδα και πιθανή χλαμυδιακή μόλυνση (ζητώ συγνώμη αν δεν το μεταφέρω σωστά γιατί δεν έχω το τεστ μπροστά μου). Ο γιατρός λοιπόν μου είπε πως επειδή το test pap δεν είναι το κατάλληλο για να βρίσκει τα μικρόβια, θα πρέπει μετά την περίοδο μου να κάνω καλλιέργεια και για τους μύκητες να μην πάρω τίποτα.

Συμφωνείτε με την τακτική που ακολουθήθηκε;; Έχω κουραστεί πολύ γιατί απο το Σεπτέμβρη και μετά κάνω συνέχεια test και καλλιέργειες χωρίς τέλος και τα μικρόβια ξεπηδούν απο το πουθενά. Και θα ήθελα να βάλω μπρος και για ένα παιδάκι και όλα αυτά με έχουν αγχώσει και στενοχωρήσει..Να χρησιμοποιώ κάποιο προϊόν (πχ Lactal) για να βοηθώ την κατάσταση;

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για οποιαδήποτε απάντηση.
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#18843
Αγπητή  Φίλη!
Οι  μύκητες δεν ειναι  το προβλημα,  μια  και περιπου   10-20%   των γυναικων αναπραγωγικής  ηλικιας εχουν ασυμπτωματική προυσία  μυκήτων,  που  βεβαια  τότε  δεν   χρειάζονται  και θεραπεια..
Αυτό   που στο Παπανικολαου-τεστ   βρισκω  πιο ενδιαφέρον,  ειναι  η  πιθαοτητα  χλαμυδιακής  επιμόλυνσης... Θα  συμφωνησω  βεβαια   ότι  το  Pap - test  δεν  ειναι φερέγγυο   στην   διάγνωση  χλαμυδιακής  προσβολής... Ειναι  ΄ομως  μια  σημαντική διαγνωση,  αν ευσταθει ! (μύκητες θα μπορουσε να ειναι   μονον ενοχληατικοί! )..
Προκειμενου  λοιπον   να  αποκλεσιτει  μια χλαμυδιακή   επιμολυνση -  που πρέπει   οπωσδηποτε ν΄αντιμετωπιστεί - θα συνιστουσα  μία  ειδική καλλιέργεια  για χλαμύδια  από το  ενδοτραχηλικό έκκριμα..(στο  κολπικο έκκριμα  μπορει  να μην   ανακαλυφθεί!) 
Αν  αυτή  ειναι  αρνητική,  δεν θα  έδινα  σημασια, εφ΄ όσον  δεν εχεις  ενοχληματα ..
Φιλικά
Π.Ζ, 

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#18844
Ευχαριστώ γιατρέ!! Θα ζητήσω την καλλιέργεια χρησιμοποιώντας τα ίδια λόγια με σας. Δυο απορίες ακόμη αν δεν σας απασχολώ. 1.Η ειδική αυτή καλλιέργεια θα πιάσει και τα άλλα πιθανά μικρόβια (έστω τους μύκητες) ή είναι συγκεκριμένη για χλαμύδια;
2. Κάτι άσχετο. Στα πλαίσια προγεννητικού  ελέγχου (δεν είμαι έγγυος απλά προληπτικά) είχε βρεθεί πολύ υψηλός δείκτης αντισωμάτων τοξοπλάσματος παλαιάς μόλυνσης. Τα τωρινά αντισώματα είναι μηδενικά (συγνώμη δεν θυμάμαι τους συμβουλισμούς των μεν και των δε). Μου είπαν οτι δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά τους είδα να κοιτάνε το αποτέλεσμα καλά καλά!! Πχ εμένα η τιμή είναι πάνω απο 600 και πάνω απο 4 θετικοποιείται. Πάνω σε αυτό έχετε κάποια άποψη;Πάντως σε περίπτωση εγκυμοσύνης μου είπαν οτι είμαι οκ!
Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!