default_mobilelogo
  Σάββατο, 30 Απριλίου 2011
  1 Απαντήσεις
  8.1K διαβάστηκε
Καλημέρα σας
Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομη γίνεται γιατί φαντάζομαι ότι θα έχετε πολλές απαντήσεις να δώσετε.
Είμαι 35 ετών, έχω 2 παιδιά και λίγο πρίν γεννήσω το δεύτερο παιδί μου έβγαλα αιμορροΐδα. Ο γυναικολόγος νου νου είπε ότι θα περάσει όταν γεννήσω. Πράγματι για μία εβδομάδα από όταν γέννησα (6/7/09) δεν είχα συμπτώματα αλλά επανήλθαν και μία εβδομάδα περίπου μετά έπαθα ραγάδα πρωκτού χωρίς να είμαι δυσκοίλια. Αυτό το φριχτό μαρτύριο κράτησε 10 ημέρες. Τον Δεκέμβριο του 2009 άρχισαν να επανέρχονται τα συμπτώματα και πήγα και έκανα διαστολή στην Αθήνα. Για ένα χρόνο περίπου δεν έιχα καμία ενόχληση από αιμορροΐδα και ραγάδα. Μάλιστα σε μία δεύτερη επίσκεψη στο γιατρό που μου έκανε τη διαστολή (Απρίλιος 2011), μου είπε ότι η ραγάδα έχει θεραπευτεί τελείως απλά χρειαζόμουν μεγαλύτερη διαστολή λόγω του ότι είμαι πολύ "σφιχτή" και έχω υπερτονία. Με λίγα λόγια θα πρέπει να κάνω πάλι διαστολή μεγαλύτερη (Δεν έχω κάνει ακόμα). Θέμα δυσκοιλιότητας σας επαναλαμβάνω δεν υπάρχει και λόγω μίας εγχείρησης παχυσαρκίας που έχω κάνει το 2005 (γαστρική παράκαμψη εντέρου).
Από τον Ιανουάριο του 2011 όμως παθαίνω συνέχεια μυκητιάσεις στον πρωκτό (κάθε μήνα περίπου, στη μέση του κύκλου,10-15 ημέρς μετά την πρώτη ημέρα της περιόδου). Κάθε μήνα έκανα θεραπεία με αλοιφές στον πρωκτό και χάπια (2 φορές) σύμφωνα με τις οδηγίες δερματολόγου. Πρίν δύο μήνες η δερματολόγος μου είπε ότι είχα μύκητες στον κόλπο που "περνούσαν" πίσω (χωρίς να έχω και πολλά συμπτώματα στον κόλπο) με αποτέλεσμα πολύ φαγούρα στον πρωκτό. Πήγα σε γυναικολόγο ο οποίος μου έδωσε Dactodor για πίσω και Lomexin ενδοκολπικά και Zidonil caps για εμένα και το σύζυγό μου για 7 ημέρες. Έκανα επίσης τεστ ΠΑΠ που έδειξε μύκητες, λευκά αιμοσφαίρια: πολλά και σημειώνει ο γιατρός ότι: παρατηρήθησαν ενδοτραχηλικά κύτταρα, κύτταρά της επιπολής κυρίως και μέσης στοιβάδος του πλακώδους επιθηλίου, καθώς και πολλά φλεγμονώδη στοιχεία. Στο συμπέρασμα γράφει: Αρνητικό για κακοήθεια - μύκητες - φλεγμονή. Όλα τα άλλα κενά. Το τεστ έγινε την 20η ημέρα από την πρώτη ημέρα της περιόδου.
Έκανα την θεραπεία που μου έδωσε ο γιατρός και εγώ και ο άντρας μου ξεκινώντας στις 5/4/11 αλλά την τελευταία ημέρα (12/4/11) και ενώ είχα πάρει το τελευταίο χάπι το μεσημέρι το απόγευμα μου ήρθε η περίοδος, νωρίτερα κατά 5 ημέρες, και διέκοψα τη θεραπεία με την αλοιφή την οποία συνέχισα για 3 ημέρες μετά το πέρας της περιόδου βάζοντάς τη κάθε βράδυ όπως και πριν. Όμως εδώ και 3 περίπου ημέρες (27/4) μου παρουσιάστηκε πάλι φαγούρα στον πρωκτό έντονη και μία μικρή φαγούρα απειροελάχιστη στον κόλπο.
Αυτή η κατάσταση με έχει κουράσει. Κάθε μήνα έχω φαγούρα πίσω και χρησιμοποιώ Dactodor, έχω ενόχληση από αιμορροΐδα και μόνο όταν έχω περίοδο είμαι τελείως καλά από όλα! Πως εξηγείται αυτό;
Μπορεί μία αιμορρΐδα να έχει σχέση με ένα πρόβλημα που έχω στη μέση μου με "κολλημένους" σπονδύλους όπως είπε ο γιατρός που μου έκανε τη διαστολή λόγω του ότι δεν έχω ενοχλήσεις κατά την περίοδο; Θα ήθελα να μου πείτε πια η γνώμη σας για τη δεύτερη διαστολή δεδομένου ότι μου είπε ότι θα έχω φριχτούς πόνους στο μέλλον και ποιά η γνώμη σας για το ότι παθαίνω συνέχεια μυκητιάσεις...
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;;;
Σας ευχαριστώ και συγνώμη αν σας κούρασα αλλά θεώρησα ότι έπρεπε να έχετε όλο το ιστορικό μου.
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#18719
Aγαπητή  Φίλη!
Το θαμα της αινορροϊδας  και ραγαδων  δεν ειναι γυναικολογικο  και  νοιωθω  αναρμοδιος.
Οι  κολπικες  μυκητιασεις  θα επρεπε  λογικά να  υπαοχωρησουν  με την τοπικη πική  αγωγη  τουλάχιχτον για  ενα   καποιο  διαστημα, ή   με  απο  στοματος   αγωγή,  που  ομως στην περιοπτωση  σου  δεν ξερω  ποσο ενδεδειγμενη  ειναι,  λογω  της  προηγηθεισας επεμβασης  στο εντερο..
Υποτροπες ,μυκητιασεων  εχουμε   μετα  απο συχνές  αντιβιόσεις,
σε διαβητικη προδιαθεση  (υπέρβαρα άπτομα  '' κλίνουν΄΄  προς τα εκεί)
και  καμια  φορά από   οξυούρους (εξέταση  κοπρανων!),  που  υποδυονται  τετοιες καταστάσεις.
θα ήλεγχα  μιλουσα  λοιπον με τον γιοατρό  για   τις  δυο αυτές   δυνατοτηαες  και μετα θα βλεπαμε ..

Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!