default_mobilelogo
  Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011
  1 Απαντήσεις
  4.8K διαβάστηκε
Καλησπέρα σας,

Είμαι 31,5 χρονών και στην προσπάθεια σύλληψης εδώ και έντεκα μήνες χωρίς θετικό αποτέλεσμα!

Ενώ ο συνήθης κύκλος μου είναι από 28 έως 32 ημέρες, αυτή τη φορά περίοδος μου ήρθε μετά από 37 ημέρες με αρκετό πόνο μάλιστα!

Την 1η μέρα της καθυστέρησης έκανα ένα τεστ εγκυμοσύνης που βγήκε αρνητικό και την 5η μερα της καθυστέρησης έκανα β χοριακή που έδειξε τιμή  0,08! Την επόμενη ημέρα μου ήρθε και η περίοδος με αρκετό πόνο που συνήθως δεν είναι τόσο μεγάλης έντασης!

Επειδή δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να συμβαίνει...υπάρχει πιθανότητα να υπήρχε σύλληψη η οποία τελικά δεν ευδοκίμησε; ή αυτό είναι αδύνατο λόγω της τιμής της χοριακής;

Η συγκεκριμένη τιμή της χοριακής καταδεικνύει κάτι; δηλ ορμονική διαταραχή ή πρόβλημα υπογονιμότητας;

Ο κύκλος των 37 ημερών σημαίνει σίγουρα ότι η ωορρηξία έγινε γύρω στην 23η ημέρα του κύκλου ή μπορεί να σχετίζεται με κάτι άλλο;

Τελικά το ορμονικό προφίλ μιας γυναίκας μπορεί να είναι διαφορετικό σε κάθε κύκλο; Τι μπορώ να κάνω;

Συγνώμη που σας βομβάρδισα με ερωτήσεις, αλλά μετά από διάφορες εξετάσεις (καλό υπέρηχο, καλή σαλπιγγογραφία, καλό ορμονικό έλεγχο σε άλλο κύκλο όμως, καλό σπερμοδιάγραμμα), και την μέχρι τώρα αποτυχία δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να φταίει!

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#18061
Αγαπητή  Φίλη!
Κατ΄ αρχην, το διαστημα  των 11 μηνων  δεν  ειναι  μεγαλο  (20%  πιθανοτητα συλληψης  σε  καθε  κύκλο, αν  όλα  είναι  πολυ εν ταξει! )
Για την διαταραχή του  κυκλου: 
Μπορεί  να συμβει  για   αρκετους,  περιστασιακούς λόγους..  Οι  πλεον συνήθεις,  είναι  η  μετατοπιση της  ωοθυλακιορρηξάις.. 
Η  σχεδον  μηδενική τιμή της  χοριακής γοναδοτροπινης, δεν συνηγορεί  βέβαια  καθολου   για  εγκυμοσύνη  και αποβολή...Για  κύηση  μιλάμε σε  τιμές ανω των  20 μονάδων..  Να  μην εξηγησω  τώρα  τα   διαφορα  ΄΄γιατί΄΄.   Ετσι ειναι..
Στο δια  ταυτα :  Αν  ο  κυκλος εμφανίζει  και μελλοντικά αστάθεια  αυτού του μεγέθους, θα  κοίταζα  αυτό  που  ονομαζεις  ''ορμονικό προφιλ΄΄ . 
Λογοι  που μπορει να το κανουν αυτό, ειναι η υπερπρολακτιναιμία  και διαταραχές  του θυρεοειδούς..
Επίσης  και η αυξηση του σωματικου βαρους   -  και η  απότομη  ομως μείωση  του  - ειναι  παράγοντες  που προξενούν  προβλήματα κύκλου. 
Για το τι  άλλο μπορει  να γινει:  Μια  επανεκτιμηση της σαλπιγγογραφίας (οχι επανάληψη!)  και  ενα   Sims-Huhner  test  (postcoital -test ),  μηπως  υπάρχει καποιο  προβλημα  επιβιωσης σπερματοζωαρίων στην τραχηλική βλεννα...
Ειναι μια  ιδέα..Ιδε  πληροφοριακά  στο:
http://www.youtube.com/watch?v=GO-Ep2gnZcQ
Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!