default_mobilelogo
  Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011
  1 Απαντήσεις
  3.4K διαβάστηκε
Σας ευχαριστώ πολύ για όλα κ. Ζησόπουλε

Θα ήθελα όμως να μου πείτε τι εξετάσεις θα πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να ξέρω και αν μου τις ζητήσει ο επόμενος γιατρός. Γιατί πάλι μπορεί να μην μου πουν για εξετάσεις.

σε ένα site είδα οτι πρέπει να γίνουν οι παρακάτω εξετάσεις:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. Σπερμοδιάγραμμα και καλλιέργεια σπέρματος.
2. Σαλπιγγογραφία με γνωμάτευση από ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟ και όχι από ακτινολόγο! (τη σαλπιγγογραφία την κάνει ο ακτινολόγος και μπορεί να την κρίνει λάθος!)
3. Τις ορμόνες Τ3, Τ4, THG, FT4, FT3 για τον θυρεοειδή που μπορεί όμως να παίζει σημαντικό ρόλο και να διορθώνεται με ένα χαπάκι πάρα πολύ εύκολα.
4. Τις ορμόνες FSH, LH, 17B-E2, TESTOSTERONI, DHEA-S που έχουν να κάνουν με την ποιότητα των ωαρίων και του κύκλου μας γενικότερα.
5. Εξετάσεις προγεννητικού έλεγχου (ηπατίτιδα, χλαμύδα, μηκόπλασμα, κυστική ίνωση) και στους 2 γονείς.
6. Κ2. Εξέταση αίματος που μας δείχνει πιθανά παθογόνα μικρόβια του ενδομητρίου.
7. Έλεγχος Θρομβοφιλίας (οι θρόμβοι μπορούν να σταματήσουν τη ζωή του εμβρύου πριν καλά καλά καταλάβουμε ότι εγκυμονούμε)
8. Έλεγχος για πατρικά αντισώματα. Αν δεν υπάρχουν πατρικά αντισώματα, ο γυναικείος οργανισμός θεωρεί το έμβρυο ξένο σώμα και το αποβάλει από πάνω του.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Είναι μόνο αυτές που πρεπει να γίνουν  ή και άλλες;

Σας παρακαλώ πείτε μου. Θέλω να είμαι σίγουρη οτι πρίν ξεκινήσω την εξωσωματική θα έχω κάνει οτι είναι απαραίτητο.

και πάλι σας ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κουράζω.
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#17907
Αγαπητή Φίλη!
Προσωπικά  τις βρισκω  υπεραρκετές, αν  ολα τα  άλλα  ειναι εν ταξει.. Που θα πει:  θα πρέπει  να  λαβουμε  υπ΄ οψη  και την  γενική κατασταση της γυναικας  και  το ιστορικο  της,  που μπορει να επιβάλουν  και  άλλες εξετασεις, που δεν εχουν άμεσα να  κάνουν  με  την εξωσωματική. Ακομη καποιες εξετασεις πρέπει  ενδεχομένως  να  γιεουν,  κοντά  σην προσπάθεια.
Πιστεύω,  ότι  θα ήταν  πιο σκοπιμο, σε συνεργασια με τον γιατρό  σου,   να  ερωτηθεί   το   κεντρο εξωσωματικής  που θα  επιλεξεις..
Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!