default_mobilelogo
  Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011
  1 Απαντήσεις
  3.7K διαβάστηκε
Γεια σας γιατρέ!!Θα ήθελα τη γνωμη σας για το εξής.Το προηγούμενο μήνα μετα απο εξέταση στο γιατρό μου (με ανοιξε με κολποδιαστολέα) ειχα αιμα μετα την εξεταση κ λιγο την επομενη μερα οχι συνεχομενα μονο στο σκουπισμα αλλα ηταν καμποσα.Το ειπα στο γιατρο μου αλλα μου ειπε οτι ηταν μαλλον γιατι ημουν στις γονιμες μερες μου.Τωρα αδιαθετησα στις 9-2 τελειωσα στις 13 και χθες αρχικα ειδα καφε ακαθαρσιες και σημερα στο σκουπισμα ειδα παλι αιμα.Πρεπει να κανω καποιες εξετασεις;Τι προετεινεται.Να σημειωσω οτι εκανα παπ τεστ τον ιανουαριο βγηκε καλο και αυτο και το περυσσινο(ενω περυσσι ειχα χλαμυδια ο ιδιος κυτταρολογος τα εκανε και το δυο)Τωρα οσον αφορα τα χλαμυδια εχω καποιες ενοχλησεις ακομα απο υγρα αλλα η καλλιεργεια βγηκε αρνητικη και περιμενω και την απαντηση απο το pcr για να σιγουρευτω.Να αναφερω οτι ειχα τελειωσει 2 μηνων αγωγη για τα χλαμυδια αλλα τελος Δεκεμβριου.Επισης εβγαλα και 3 εξωτερικα κονδυλωματα η θυλωματα δεν ηταν σιγουρος ο γιατρος και τα εβγαλε με στηλεο μιας χρησης που τα εκαψε.Τεστ παπ ποτε να ξανακανω;Να περασει ο χρονος η στο 4μηνο που εχω διαβασει οτι προτεινεται γενικα.Αφου το παπ βγηκε καλο πρεπει να κανω κολποσκοπηση η κατι αλλο;Μπορω να κανω ταυτοποιηση του ιου για να ξερω;Σας ευχαριστω πολυ για το χρονο σας.Α!!και μια τελευταια απορια οταν κολλησα μαλλον τα κονδυλωματα ειχα αρχισει το εμβολιο και ειχα κανει τις 2 δοσεις απο το gardasil αυτο μπορει να με βοηθησει  η δε  πιανει το εμβολιο γιαιτ τα κολλησα ενω δεν ειχα τελειωσει και τις 3 δοσεις;Να αναφερω οτι ειμαι ατεκνη 27 ετων και δεν εχω σεξουαλικες επαφες τον τελευταιο 1 χρονο.Σας ευχαριστω και παλι.
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#17733
Αγαπητή  Φίλη!
Εφ΄ οσον τα κονδυλώματα  ήταν  εξωτερικά, πρέπει   να  υποθεσουμε  ότι  προήλθαν  από  τα  στελεχη  6  και  11,  που δεν  ειναι  επικινδυνα... Αν βεβαια ήταν  κονδυλωματα ! Μπορει  και  να  μην  ήταν..
Για το αιμα  :  Μπορει να οφειλόταν  σε μικροτραματισμό  από την λήψη του επιχρισματος,  ή  στην λεγομενη  ΄΄μεσοκυκλειο  αιμόρροια΄΄  (οπως  υπεθερσε ο  γιατρός ),  που εμφανιζετια  κοντά στις γονιμες μερες    και  που   ειναι  ακινδυνη..
Αν βεβαια  το αιμα  επανεμφανιζεται  και μετα την περιοδο,  θα  το συζητησεις  με τον γατρό και  παλι.. Οπως   ΄΄ακούγεται΄΄,  δεν μπορει   να   προκειται για κατι  σοβαρό... Μαλλον  μια απλη παροδική  διαταραχη  κυκλου θα είναι ..
Για την επαναληψη του  Pap:   Aν  ηταν  εν ταξει,  θα το  επαναλαβεις  σε 1 χρονο ..
Το εμβολιο  θα σε  προστατεψει   οπωσδήποτε  από τα επικινδυνα  στελεχη  16  και 18..
Για την ταυτοποιησ στελεχων:   Ειναι  υαπερβολή. αλλά εν  βλαπτει .. Μπορεις να την κανεις...Εχει  μονον  ενα   κοστος  (νομζιω  στα 140 ευρώ) ..Πρέπει να τονίσω:  Δεν θα αλλαξει  στην  όλη αντιμετωπιση   τιποτε απολυτως ,, 
Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!