default_mobilelogo
  Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011
  1 Απαντήσεις
  4.2K διαβάστηκε
Καλησπέρα σας και ευχαριστω εκ των προτέρων για την απάντησή σας. Είμαι 31 ετών και έχω συνδρομο πολυκυστικών ωοθηκων με άστατο κύκλο που κυμαίνεται τον τελευταίο χρόνο από 35 ημέρες μέχρι και 70 ημέρες. Απο τα 17 έως και τα 27 ετη μου έπαιρνα αντισυλληπτικά. Έκτοτε προσπαθω να κανω παιδι. Έχω υποβληθεί σε 2 σπερματεγχύσεις με διεγερση ωοθηκων που απέτυχαν, σε δύο εξωσωματικές που επίσης απέτυχαν, σε μια σπερματεγχυση σε φυσικο κύκλο που απέτυχε. Αρχές Νοεμβρίου υποβλήθηκα ξανα σε σπερματεγχυση σε φυσικό κύκλο, η οποία οδήγησε σε εγκυμοσύνη, που όμως παλλινδρόμησε την 7η εβδομάδα. Ο ανοσοιστολογικός έλεγχος αναφέρει τα εξής: "Βασικό πέταλο: Ηπίως συμφορητικός βασικός φθαρτος με ηπιου έως μετρίου βαθμού λεμφομονοπυρηνικές διηθησεις και μερικές ομοίου τυπου μικροαθροίσεις. Φθαρτο: Μετριώς συμφορητικός γνήσιος τοιχωματικός φθαρτός με ηπίου έως μετρίου βαθμού διάσπαρτες λεμφομονοπυρηνικές διηθήσεις και μερικές ομοίου τύπου μικροαθροίσεις. Ενδομήτριο: Ενδομήτριο κύησης με αρκετούς υπερεκκριτικούς χαρακτήρες εν μέρει υποστρέφοντες και Arias-Stella αντίδραση εστιακά. Λάχνες: Σχετικά λίγες άωρες μεσεγχυματικού τύπου, υορωπικές και ινωτικές, κυστικάδιογκωμένες, πλαδαρές εν μέρει υποστρόγγυλου και ανώμαλου ακανόνιστου περιγράμματος και σε μικρό ποσοστό υποπλαστικές, με ικανή έως και έντονη στρωματική εκφύλιση και υαλοειδοποίηση, συγκεκολλημένες εστιακά. Υποσημαινόμενοι, μικροί κενοί και συμπεπτωκότες αγγειακοί αυλοί λαχνώδους κυκλοφορίας.Δίστοιβη, μονόστοιβη και ατροφική λαχνώδης τροφοβλάστη με σπάνια κενοτοπίωση και αρκετές ισχαιμικές και εκφυλιστικές αλλοιώσεις.
Ανοσοιστοχημικός έλεγχος: Ανοσοιστοχημικός έλεγχος για Β και Τ λεμφοκυτταρα και  υποπληθυσμούς λεμφοκυττάρων cd5,cd8,cd19,cd57 και nk1 κυτταρα.Παρατηρείται μέτριου βαθμού αυξησις των Νκ1 κυττάρων καθως και των cd37 κυτταρων ιδίως στο φθαρτό και στη θέση εμφύτευσης. Σχόλιο: Ο ανοσοιστοχημικός ελεγχος ενίσχυει την απόψη και περί ανοσοιστολογικών αιτίων της αποβολής."
Να σημειώσω ότι εχω ελαφρως παθολογική καμπυλη ζαχαρου και παιρνω glucophase ( ξεκίνησα εναμιση μηνα πριν τη συλληψη, διέκοψα κατα την εγκυμοσύνη και τωρα συνεχίζω). Επίσης σε μικροβιολογικό έλεγχο που έκανα πριν 2 ημέρες βρέθηκε ουρεοπλασμα. Με βάση τα παραπάνω ποια νομίζετε ότι είναι η αιτία της αποβολής; Με βάση τα ανοσοιστολογικά ευρήματα εχω καποιο προβλημα που μπορεί να οδηγήσει σε επανειλημμένες αποβολές και πρέπει να υποβληθω σε κάποια θεραπεία; Να σημειωσω ότι είμαι ηδη πολυ επιβαρυμένη ψυχολογικά, με ενα επεισοδιο καταθλιψης και πραγματικά μετα από πολυ κοπο καταφερα να ξαναισορροπήσω ψυχικα και αυτά τα αποτελεσματα με ταραξαν πολύ. Και παλι σας ευχαριστω και αναμενω την απάντησή σας
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#17227
Αγαπητή  φίλη!
Η αιτιολογοια  της   παλινδρομησης  - της αποβολης γενικότερα - ειναι  τοσο  πολυσχιδής,  ώστε   καθε φορά μπορει  στην ιδια  γυναικα  να  ειναι  διαφορετική  και περιπου ποτέ προβλεψιμη..
Οτι  και  να  κάνουμε,  η πιαθνοτητα   αποβολής  σημερα κυμαινεται στο  10%... Αυτό το  ποσοστό, δεν μπορεσε να περιοριστεί, με καμια  προληπτικη  ιατρική ενεργεια.. 
Η αποψη  μου είναι, ΄οτι  θα  μεινεις και παλι εγκυος και  θα τα πας  καλα,  όπως το έζησα σε εκαντονταδα και  πλεον εγκυων σε 4 δεκαετίες..

Για  την θεραπεια των ανοσολογικων  αιτίων:  δεν  με εχει πεισει, τοσο  από τα λιγα  περιστατικά  μου  που  υποβληθηκαν σ΄αυτή,  παρα την αρνητικη  μου τοποθετηση,  όσο και  το  οτι σε  κανεα  από τα  πολλα συγγράμματα της μαιευτικής  που  διαβασα,  ακομη και  πολυ προσφατα,   δεν  συστηνεται   σαν  λυση  ρουτινας... Εν πασει περιπτωσει,  υπάρχει  κι   ο αντιλογος,  ότι  μια θεραπεια   προς αυτη την κατευθυνση, δεν βλάπτει...
Αυτά, σε συναρτηση με την μεταβολική νόσο, που  προδιαθετει σε εκτροπη του σακχαρου (το Glucophage είναι  αντιδιαβητικο  σκευασμα),  καθως   και  άλλες αιτίες,  που τελευται ενοχοποιουνται  γενικοτερα (θρομβοφιλια), θα τα  συζητησετε με τον γιατρό σας  και θ΄αποφασισετε  περι  του προκτέου  από κοινου..
Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!