default_mobilelogo
  Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2011
  1 Απαντήσεις
  8.2K διαβάστηκε
Γιατρέ γεία σας και καλή χρόνία σας εύχομαι.

Η κατάστασή έχει ώς εξής, μετά απο την πτώση τησ μικρής χωριακής , ρώτησα τον εξωσωματικό γιατρό για το αν θα πρέπει να κάνω κάποιες εξετάσεις. Εκάνα ένα μεγάλο πακέτο εξετάσεων για τις καθεξιν αποβολές.Και τυχαία λοιπόν βρέθηκε ότι είμαι ετερογυγώτης στο factor v leiden.Πήγα σε αιματολόγο και μου είπε ότι θα πρέπει όταν μείνω έγκυος να κάνω τις clexane 60 και να με παρακολουθεί μία φορά το μήνα.Και λέω ότι βρέθηκε τυχαία για δεν γνωρίζω κανένα τέτοιο περιστατικό απο την οικογένεια μου!!!!!

Ξεκινάω λοιπόν ξανά αυτόν τον μήνα να ξανακάνω μία προσπάθεια εξωσωματικής σε φυσικό κύκλο.Την 7η μέρα δεν φαινόταν να ξεχωρίζει κάποιο ωοθυλάκιο, σήμερα την 9η μέρα του κύκλου εξεπλάγην όταν μου είπε ο γιατρός ότι δεν φαινόταν πάλι κάποιο να ξεχωρίζει!!!! Το πάχος του ενδομητρίου ήταν 10.
Το μόνο που μου είπε ήταν ότι έχω καταβολές ωοθυλακίων σαν πολυκυστικές(που αυτό το ξέρω αυτο ..., αν και ο κύκλοσ μου κυμάινεται 26-29 μέρεσ.)
Επειδή έχω κάνει πάρα πολλά υπέρηχα , ξέρω ότι την 9η μέρα έχω περίπου 10 - 12 χιλ ωοθυλάκιο...
Κάποιεσ φορές ωορρηξία μπορεί να έχω και την 15η - 16 η μέρα...(σπάνιο...συνήθωσ κάνω 13η - 14η)
Αγχώθηκα πολυ που συνέβει αυτό!!!!. Μου είπαν να ξαναπάω την Δευτέρα να με δεί ο γιατρός που με παρακολουθεί , γιατί τον υπέρηχο μου τον έκανε άλλος γιατρόσ.
Τι μπορεί να συμβαίνει???????????? Γίνεται αν μην κάνω ωορρήξια??????????????????? Και το πάχος του ενδομητρίου να είναι 10 χιλ????
Με ρώτησε αυτός ο γιατρός μήπωσ δεν κάνω ωορρηξία κάθε μήνα, αλλά όσες φορές έχω κάνει υπέρηχο (που είναι πάρα πολλές) έχουν βρει ωοθυλάκιο. Μονο τον Ιόυνιο(που σας είχα ξαναστειλει) που με τα clomiphene με 2 ωοθυλάκια δεν έιχαν βρεί ωάρια.
Αλλα τώρα δεν υπάρχει ωοθυλάκιο!!!!!

Υπάρχει περίπτωση να αναπτύχθεί πιο αργά? ή απο το ενδομήτριο φαίνεται ότι δεν θα υπάρχει ωοθυλάκιο???????
Είναι κάτι που μπορεί να συμβει?????????

Ειλικρινά όλα αυτά τα χρόνια έχω ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ , γιατί όλεσ μου οι προσπάθειες βρίσκουν κάποιο εμπόδιο!! και στο τέλος είναι άκαρπεσ... ¨εχω περάσει πολλά , και θα ήθελα όπωσ και το προσπαθώ να υπάρξει ένα αίσιο αποτέλεσμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σασ υπερ-ευχαριστώ!!!!
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#17077
Αγαπητή  Φίλη!
Εκανα  ενα  μικρο κοπο  και ασχοληθηκα   καπως  περισσοτερο  με την   επικοινωνια μας ..
Πραγματικά υπάρχει  μία  Οδυσσεια  εξετάσεων  και προσπαθειών, που  αναδυεται  από  περιπου 100 ( ναι,  εκατό! - εκανα  μια προχειρη μετρηση)  ερωτήσεις,  που έτυχε  ν'΄απαντησω  κατα μεγάλο μερος εγώ.
Ευχομαι  η καινούργια χρονιά  να οδηγησει  σε  επτυχία τις πραγματικά  εξαντλητικές  προσπαθειες  ν΄αποκτησεις   παιδί..  
Στο συγκεκριμενο ερωτημα  σου, αν ειναι δυνατόν  να υπάρχει  σωστό πάχος ενδομητριου  και να  μην διαπιστωνεται   αντιστοιχα μεγαλο  ωοθυλάκιο:  
Η  απαντηση  μου  ειναι: 
Ναι , πρόκειται  για συνηθέστατο  φαινομενο,   σε καθε  περιστατακό  καθυστερησης της   ωοθυλακιορρηξίας,  όπως π.χ.  συμβαίνει   σε περιπτωσεις  PCOS (συνδρομο  πολυκυστικων  ωοθηκων)
Στην δική σου περιπτωση γινεται  παρακολουθηση  σε   κυκλο  που δεν υποστηριζεται  φαμακευτικά κι επομενως  μπορει  να συμβει,  ακομη και  για  ψυχολογικους λογους  να  μετατοπισεις την  ωοθυλακιορρηξία..Το  ιστορικο  μιλα  από  μονο  του  για μία  τετοια εκδοχή.
Σχετικά  με την παρακατω εξελιξη:   η  ωοθυλακιορρηξία  ειναι   δυνατόν  να γινει   πολυ αργά,
ή  ειναι  δυνατον  στον τρεχοντα κυκλο  να  μην γινει  και  καθολου,  με συνεπεια  να εχει  κανείς   μια  πολυ μεγαλη  καθυστερηση  κυκλου. (ανωοθυλακιορρηκτικος  κυκλος)
Για το τι θα συμβει:  Αν  θα περιμενουν ακομη  την εξέλιξη,  ή  αν θα επιδιωξουν  να  φερουν  μια περιοδο  και να  ξεκινησουν εκ  νεου τα ιδια,  ή κατι  άλλο ,  θα το  κρινουν  οι γιατροι  της εξωσωματικής..  
Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!