default_mobilelogo
  Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010
  4 Απαντήσεις
  4.9K διαβάστηκε
Γειά σας και συγχαρητήρια για την ύπαρξη και προσφορά σας μέσω του φόρουμ.
Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομη.

Το θέμα μου ξεκίνησε όταν είδα αυξημένα κολπικά υγρά και πήγα σε γυναικολόγο,μου είπε οτι είναι μύκητες,ταυτόχρονα
με τον υπέρηχο και την κολποσκόπηση πως έχω οξεία τραχηλίτιδα η οποία και μάτωσε σε ενα απλό άγγιγμα.
Ο υπέρηχος όμως έδειξε στην δεξιά ωοθήκη μόρφωμα 7 cm (δερμοειδής κύστη)και πολλαπλά μικρά κυστικά ωοθυλάκια στην αριστερή ωοθήκη.
Εκανα και μαγνητική κάτω κοιλίας όπου έδειξε τα ίδια με τον υπέρηχο,έτσι με προτροπή του ιατρού κανόνισα χειρουργείο ρομποτικά για την αφαίρεση τους το όποιο και έγινε με επιτυχία.

Στο μέσο διάστημα πριν κάνω το χειρουργείο,μου έδωσε θεραπεία για τους μύκητες flusenil,daktarin,daktodor,και flusenil για τον σύντροφό μου,εγώ 14 μέρες,
ο συντροφός μου 7 ημέρες. Λόγω της περιόδου μου διέκοψα την θεραπεία και την συνέχισα μετά,τα υγρά όμως δεν υποχώρησαν.....και με την χορήγηση αντιβιωτικών που μου έδωσαν αμέσως μετά
το χειρουργείο λογικά έκανα μια τρύπα στο νερό? Αρα ξανά απο την αρχή θεραπεία?
 
Για την περίπτωση της τραχηλίτιδας σαν λύση μου συνέστησε  κρυοπηξία φυσικά πολύ μέτα το χειρουργείο.

 
Αυτά που θέλω να σας ρωτήσω είναι : υπάρχει περίπτωση να ξαναεμφανιστούν κύστες? Υπάρχουν κύστες πολλών τύπων που ξαναεμφανίζονται μετά την αφαίρεση τους και άλλες όχι?                                                   
           : τι εξετάσεις πρέπει να κάνω για να δώ αν πάσχω απο το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών?

                 : έχει  σχέση η διατροφή, παίζουν ρόλο οι μεταλλαγμένες ουσίες στα τρόφιμα?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#16394
Αγαπητή φίλη.
Αν επρόκειτο για δερμοειδή κύστη, η αφαίρεσή της δεν ξαναδημιουργεί παρόμοια κύστη, είναι ριζική η αντιμετώπιση.
Για τα υπόλοιπα που μας ρωτάς, οι πολυκυστικές ωοθήκες, αναγνωρίζονται από ένα ενδοκολπικό υπερηχογράφημα.
Πριν κάνεις είτε κρυοπηξία είτε κάποια άλλη επέμβαση στον τράχηλο, θα επαναλάβεις μια γυναικολογική εξέταση με ένα τεστ παπ.
Για τους μύκητες, δεν είναι απόλυτο ότι ξαναδημιουργήθηκαν λόγω της αντιβίωσης, θα το δεις στο επόμενο διάστημα, ανάλογα με το αν θα έχεις κάποια κολπικά συμπτώματα.
Προσπάθησε να ηρεμήσεις και μην πανικοβάλλεσαι, αφού δεν υπάρχει κάτι επείγον σε αυτά που περιγράφεις.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#16395
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ γιατρέ  για την άμεση απάντηση,να είστε καλά!
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#16396
Γιατρέ Καλημέρα σας! Επανέρχομαι στο θέμα μιας και  έπραξα όπως μου γράψατε πριν απο την κρυοπηξία να ξανακάνω τέστ παπ. Σας θυμίζω το πρώτο τέστ παπ έβγαλε το συμπέρασμα : Εντονη τραχηλίτις,μύκητες. Το δεύτερο τέστ παπ σε διαφορετικό γυναικολόγο που έκανα βγαίνει πεντακάθαρο... : Eπιχρίσματα χωρίς ουσιώδεις αλλοιώσεις. Δείκτης ωριμάνσεως : 0/30/70.
Κακοήθη κύτταρα δεν παρετηρήθησαν. Και ο γιατρός μου είπε πως δεν βλέπει τραχηλίτιδα η κάτι άλλο.   Είμαι μπερδεμένη...τι μπορεί να συμβαίνει ? Είναι φυσιολογικό κάτι τέτοιο?
Τι μου προτείνετε να κάνω? Σας ευχαριστώ θερμά.
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#16397
Αγαπητή φίλη.
Αν δεν έχεις κάποια ενοχλητικά συμπτώματα από τον κόλπο και σε συνδυασμό με το πεντακάθαρο, όπως αναφέρεις, τεστ παπ, δε βλέπω λόγο ανησυχίας.
Θα μιλήσεις με το γυναικολόγο που σε είδε τελευταία και θα επαναλάβεις το τεστ σε ένα χρόνο.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!