default_mobilelogo
  Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2010
  5 Απαντήσεις
  3.1K διαβάστηκε
είμαι 23 χρονων και προσπαθώ εδώ και ένα χρόνο να κάνω παιδί χωρίς αποτέλεσμα. Φοβάμαι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ τον τοκετό (σε σημείο να ξυπνάω τουλάχιστον 3 φορες το μηνα από εφιάλτες με το συγκεκριμένο θέμα) αλλα παράλληλα προσπαθώ να κάνω παιδί γιατί ΤΟ ΘΕΛΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. είναι οξύμωρο και ψυχικά με έχει κουράσει, νιώθω ανίκανη να νικήσω τους φόβους μου και ειλικρινά δεν ξέρω τι είναι πιο δυνατό: ο φόβος μου η θέληση μου για παιδί. από μικρή περίμενα πως και πως να μεγαλώσω να κάνω ένα παιδάκι παρόλο που και τότε φοβόμουν τι στιγμή που θα συνέβαινε. όλη μου η ζωή περνάει έτσι και ψυχικά έχω σακατευτεί. θέλω να ρωτήσω τους γιατρούς αν έχουν ksanaantimetopisei μια τέτοια κατάσταση και τι με συμβουλεύουν να κάνω και επίσης θέλω να ρωτήσω τις υπόλοιπες γυναίκες αν κάποια από αυτές έχει περάσει μια παρόμοια κατάσταση κι αν τελικά τα κατάφερε επίσης θα ήθελα να σας πω ότι είχα θυροειδή (το ανακάλυψα στα 16 μου), έπαιρνα τα T4 και πριν ένα μηνα που πήγα και έκανα ορμονικές εξετάσεις έδειξαν ότι οι ορμόνες του θυροειδή είναι ok. απλά το αναφέρω γιατί από όσο ξέρω ο θυροειδής "σχετιχεται" με φοβίες οποιουδήποτε τύπου.
Περίπου πριν από 15 χρόνια
·
#16145
Ας  αρχίσω  από το τελευταίο  σου ερώτημα,  που αφορά  τον θυρεοειδή. Εφ΄ οσον έχεις τακτική περιοδο και  πολυ περισσότερο αφού έχεις  ελεγξει ορμονικά  την λειτουργια  του θυρεοειδούς,  από  εκεί δεν έχεις  πρόβλημα.
Ψυχολογικοί  λόγοι  και φόβοι  -  λίγο-πολύ ολες  οι επίτοκες έχουν  καποιους  φοβους -  απέναντι στην μητρότητα,  μπορεί πράγματι για κάποιο διάστημα να επηρεάσουν αρνητικά την γονιμότητα.  Ωστόσο  τα ψυχολογικά  αίτια   θα  τα σκεφτόμουν  σαν παραλληλη επιλογή αιτιολογίας ! Αν σ΄ ενδιαφέρει μία σφαιρική  πορσωπική  μου  άποψη  για το θεμα  ψυχολογικών  αιτίων στειρότητας,  κοίταξε εδώ: Σχετικά με τα ψυχογενή αίτια της γυναικείας στειρότητας.
Μια  και δεν  σε πήραν το χρόνια, μπορείς  να περιμένεις ακόμη  λίγο.  Πιθανότατα θα συλλάβεις και   η προσμονή του  παιδιού θα μετριάσει  τους φόβους σου.  Στο κάτω - κάτω θα δουμε τότε, πως θα το αντιμετωπίσεις.
Πάντως έχε υπ΄ οψη  σου,  ότι  η πιθανοτητα σύλληψης σε ζευγάρια,  όπου όλα  λειτουργούν στην εντελεια, δεν ξεπερνά τα 20%  σε κάθε  κυκλο. Το  πιο  πιθανό  έιναι  λοιπον  να μην σου έτυχε να προκύψει  η  εγκυμοσύνη.  Επειδή εισαι  λοιπόν  μονον 23 ετών,  μπορείς  - οπως είπα - να περιμένεις λίγο ακόμη,  ας πούμε άλλους 6 μήνες.  Μετά θα συνιστούσα μία συνέντευξη με τον γυναικολόγο σου.
Με  φιλικούς  χαιρετισμούς
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 15 χρόνια
·
#16146
Αγαπητέ κύριε "Ζησοπουλε", όχι ο κύκλος μου δεν είναι σταθερός, πάντα έχω 1,2 η και 3 βδομάδες καθυστέρηση. κατά μέσο ορο, μετρώντας 14 μέρες πριν την έναρξη της επομενης εμινόου ρήσεις, η μέρα της ωορρηξίας είναι η 23η, πράγμα το οποιο από ότι μου είπε η φαρμακοποιός μου σημαίνει καθόλου ωορρηξία η προβληματικό ωάριο. όλες η εξετάσεις που έκανα ήταν ένταξη (ορμόνες, σαλπιγγογραφία, κολποσκόπηση) με μονο πρόβλημα την προλακτίνη που ήταν στο 27, ακριβώς πάνω στο όριο δηλαδή. πήρα για ένα διάστημα norprolac και θα παο να "ξαναελεξο" τα επίπεδα προλακτίνης. κάποιος γιατρός μου είχε γράψει τα yasmin για να επαναφέρουμε τον κύκλο στα κανονικά του, όμως με το πρώτο χάπι που πήρα είχα τόσο μεγάλες παρενέργειες (με χάζευαν σαν να είχα πάρει ηρεμιστικά) που δε μπορούσα να εργαστώ με αποτέλεσμα να μην τα συνεχίσω.
Περίπου πριν από 15 χρόνια
·
#16147
Αγαπητή  Sad!
Εζεψες μάλλον  το άλογο  ανάποδα! Αρχισες  δηλαδή  με τα ψυχολογικά  προβλήματα,  αφήνοτας την διαταραχή  κυκλου -  που βέβαια δεν είναι  ανυπέρβλητο  εμπόδιο  για  την σύλληψη..
Μαλλον  θα έχεις  αφήσει  κι  άλλα έξω  από την πληροφόρηση,  όπως π.χ.  το βάρος και το ύψος σου.!  Δεν θα εκπλαγώ,  αν έχεις και μερικά κιλά  παραπάνω,  όπως κατά 90%  συμβαίνει  σε κορίτσια  με  τις  καθυστερησεις  που περιγράφεις. Ακόμη:  Ο σύντροφος  τι  γίνεται;  Δεν γράφεις τίποτε σχετικό.    Είναι  εν τάξει;
Με εκπλήσει δε,  ότι  σου δίνει  γνώμη   για το  πρόβλημα ''ωοθυλακιορρηξία''  η... φαρμακοποιός.... Ξέρεις,  με   όλο το σεβασμό  για την φαρμακοποιό, το σχόλιο  μου είναι,  ότι έχει  γιατρούς  γι  αυτό  το θέμα.
Θα έλεγα λοιπόν, μιά και έχεις  ήδη αρχίσει  (σχεδόν την.. τελείωσες) την διαγνωστική διαδικασία  σε καποιον συνάδελφο,  ν΄απευθυνθείς  και  πάλι σ΄ αυτον  -  ή τελος πάντων  σε καποιον άλλο -   ώστε να έχεις  ένα   πόλο αναφοράς. Είναι  καλλίτερα  μάλιστα,  ο γιατρός  σου  να μην είναι  πολύ ''φίρμα''. Χρειάζεσαι  κάποιον που να προλαβαίνει  να   σ΄ ακούσει.
Το  ηλεκτρονικό μας ιατρείο, μπορεί  να σε βοηθήσει  σε γενικές κατευθύνσεις.  Δεν  μπορεί  όμως να  υποκαταστήσει  τον  γυναικολόγο  σου.
Με  φιλικούς  χαιρετισμούς
Παρμενίων  Ζησόπουλος

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 15 χρόνια
·
#16148
σε όλα αυτά που ρωτάτε έχω αναφερθεί σε προηγούμενα post μου "γιαυτο" και αυτή τη φορά ασχολήθηκα με την ψυχολογική πλευρά του θέματος. ο άντρας μου είναι μια χαρά, έχει κάνει "σπερμοδιάγραμμα" και βγήκε φυσιολογικό. όσο για το ύψος και τα κιλά μου είμαι 1,65 και 41 κιλά.
Περίπου πριν από 15 χρόνια
·
#16149
Αγαπητή Sad
Παραμενω στην υποδειξη  μου να  βρείς εναν  γυυναικολόγο,  που θα  '' γονατίσει '' λιγο στην περιπτωση σου.  Το βαρος  σου  41 κιλων  με  ύψος 165εκ., μου λέει αρκετά. Είναι θέμα  που θα πρεπει επισης να διερευνηθεί.
Με  φιλικούς  χαιρετισμούς
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!