default_mobilelogo
  Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου 2010
  2 Απαντήσεις
  8.7K διαβάστηκε
Γιατρέ καλημέρα σας, και ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθέτετε στα προβλήματα μας...
Σας παραθέτω το ιστορικό μας, καθώς χρειάζομαι την άποψη σας για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν.
Μετά απο 2 έτη (ίσως και περισσότερο) ελεύθερων επαφών, και χωρίς να έχει προκύψει ποτέ εγκυμοσύνη, μπήκαμε με το σύζυγο (ετών 35, μη καπνιστής, με βαριά σωματική εργασία) στη διαδικασία ελέγχου της γονιμότητας μας. Ενώ οι δικές μου εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό, το σπερμοδιάγραμμα δεν ήταν και ότι καλύτερο.
Αποχή 4 ημ. - Λήψη στο εργαστήριο - Συλλογή πλήρης
Ογκος 5.5 ml - p.h. 7.9 - Ρευστοποίηση εντός 30'  ΝΑΙ
Χροιά  ΔΙΑΥΓΗΣ - Γλοιότης  ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ - Συγκολλήσεις  ΛΙΓΕΣ
Αριθμός σπερματοζωαρίων ανά ml.  9 εκ. - Ολικός αριθμός σπερματοζωαρίων   49.5 εκ.
  ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΣ (%) ΕΝΤΟΣ 1 ΩΡΑΣ ΜΕΤΑ 4 ΩΡΕΣ ΣΥΝΟΛΟ 52 15 ΠΡΟΣΘΙΑ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ (+4) a 8 - ΠΡΟΣΘΙΑ ΗΛΑΤΤΩΜΕΝΗ (+3, +2) b 32 9 ΕΠΙΤΟΠΙΑ ΤΡΟΜΩΔΗΣ (+1) c 12 6 ΑΚΙΝΗΤΑ (0) d 48 85
 
ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΣΠΕΡΜΑΤΟΖΩΑΡΙΩΝ
Τυπικές μορφές 13%   (φυσ. τιμή >12%)
Άτυπες μορφές κεφαλής 85%
Άτυπες μορφές ουράς 2%
 
Η καλλιέργεια σπέρματος βγήκε αρνητική για όλα εκτός από το ουρεόπλασμα (εγώ εξετάστηκα αρνητική και σε αυτό) και ο γυναικολόγος μου έδωσε και στους δύο 15 μέρες vibramicyn και παρέπεμψε σε ουρολόγο.
Ο ουρολόγος ζήτησε u/s οσχέου - σας παραθέτω το σχετικό πόρισμα:
"Κατά τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι αμφότεροι οι όρχεις ελέγχονται φυσιολογικών διαστάσεων με ομοιογενή παρεγχυματική σύσταση χωρίς σαφή εστιακή βλάβη.Αμφότερες οι επιδιδυμίδες ελέγχονται φυσιολογικών διαστάσεων και ηχογένειας. Απουσία υδροκήλης. Στον αριστερό οσχεϊκό σάκο απεικονίσθηκαν μερικά ανηχοϊκά οφιοειδή μορφώματα που θα αποδοθούν σε διατεταμένες σπερματικές φλέβες η διάμετρος των οποίων δεν ξεπερνά τα 2 mm ως επί μικρού βαθμού κιρσοκήλης."
Ο ουρολόγος σχολίασε πως η θεραπεία του ουρεοπλάσματος θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 20ήμερη (ζήτησε επανάληψη της καλλιέργειας ώστε να δοθεί νέα θεραπεία αν χρειαστεί) και μας πρότεινε επέμβαση κιρσοκήλης.
Ψάχνοντας όμως στο διαδίκτυο είδα πως α) το ουρεόπλασμα ίσως συμβάλει αλλά δεν μπορεί να είναι η αιτία της ολιγοασθενοσπερμίας και β) 2μμ κιρσοκήλη είναι πολύ πολύ μικρή - θα μπορούσε να είναι αυτή η αιτία του προβλήματος? Φοβάμαι μήπως ένα αχρείαστο χειρουργείο δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει.
Εσείς θα προτείνατε να γίνει η επέμβαση? Σας παρακαλώ δώστε μας τη γνώμη σας για τα επόμενα βήματα μας γιατί έχουμε πελαγώσει!
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#15496
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Χωρίς να έχω ιδιαίτερη επαφή με τα ανδρολογικά θέματα, προσπάθησα να καταλάβω όσα περισσότερα γίνεται. Αλλά δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα καλά - πρέπει πλέον να απευθυνθούμε σε ενδοκρινολόγο? Ο ουρολόγος που είδε τις  μέχρι τώρα εξετάσεις πρότεινε επέμβαση κιρσοκήλης  και δεν έκανε καμία νύξη σε ορμονικές εξετάσεις.
Εσείς ποια θα προτείνατε να είναι τα επόμενο βήματα μας?
Και τελικά υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί το σπέρμα ή απλά χάνουμε τον καιρό μας? (με συγχωρείτε αλλά ακόμη δεν έχουμε καταλήξει στο τι φταίει, πόσο μάλλον σε θεραπεία... Προσπαθώ να είμαι αισιόδοξη αλλά δεν είναι πάντα εύκολο!) Πραγματικά θα εκτιμούσα την καθοδήγηση σας.
Και πάλι σας ευχαριστώ.
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#15498
Με κίνδυνο να σας κουράσω, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν πραγματικά θεωρείτε γόνιμο το σπερμοδιάγραμμα των 9 εκ/ml που αναφέρω παραπάνω.
Θα μας συμβουλεύατε να δώσουμε και άλλο χρόνο σε ελεύθερες επαφές πριν απευθυνθούμε σε υποβοηθούμενες μεθόδους?

Δεν μας έχει δώσει κανείς κουράγιο και επειδή προς το παρόν δεν έχει βρεθεί ο λόγος των μειωμένων τιμών του σπερμοδιαγράμματος νιώθουμε πως δεν ξέρουμε ποιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα.

Και πάλι σας ευχαριστώ
Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!