default_mobilelogo
  Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010
  2 Απαντήσεις
  2.4K διαβάστηκε
Αξιότιμε Δόκτωρ Ζησόπουλε, μόλις σήμερα "ανακάλυψα" το gyn.gr, και κυριολεκτικά έχω ενθουσιαστεί. Εδώ και κάποιες ώρες διαβάζω τα άρθρα σας, τις ερωτήσεις των φίλων του site καθώς και τις απαντήσεις σας και, δεν έχω παρά να συμφωνήσω με αυτό που έγραψε μία από τις φίλες εδώ: ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ, ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ. Σας παρακαλώ πάρα πολύ να μου δώσετε την συμβουλή σας για το παρακάτω πρόβλημα μου. Είμαι 33 ετών, με σταθερό κύκλο 30 ημερών από τα 20. Τον Σεπτέμβριο του 2002, έμεινα έγκυος (ήταν η πρώτη μας προσπάθεια). Δυστυχώς, απέβαλα στις 26 Οκτωβρίου. Ο γυναικολόγος μου έκρινε πως δεν έπρεπε να γίνει απόξεση. Η επόμενη περίοδος μου ήταν στις 29/12 κι έπειτα στις 14/2. Από τότε, έχω κάθε 45 ημέρες περίπου περίοδο. Το επιπλέον "κακό" είναι, ότι μόλις τελειώσει η περίοδος, μεσολαβούν 6-7 ημέρες, και μ,ετά εμφανίζονται κηλίδες χρώματος ροζ και στη συνέχεια καφέ, οι οποίες παραμένουν μέχρι την επόμενη περίοδο. Ο γυναικολόγος μου, δεν μου εξήγησε ποτέ τι θα μπορούσε να είναι αυτό. Κάθε φορά που τον ρωτούσα, μου έλεγε πως ίσως ήταν ωορηξία. Η ανασφάλεια που μου δημιουργούσε ήταν τερράστια, έτσι αναγκάστηκα να αλλάξω γυναικολόγο. Ο δεύτερος ιατρός, διέγνωσε αραιομηνόροια, μου είπε πως η μήτρα μου έχει οπίσθια κλίση (και πως αυτό δεν είναι ανησυχητικό), μου ζήτησε να κάνω κάποιες ορμονικές εξετάσεις (οι οποίες ήταν φυσιολογικές) και μου συνέστησε να ...χαλαρώσω και να μην έχω άγχος, προκειμένου να συλλάβω. Να συμπληρώσω, πως στο υπερηχογράφημα που είχα κάνει ένα μήνα μετά την αποβολή, υπήρχε ένα "λευκό" τμήμα επάνω στην μήτρα. Στο υπερηχογράφημα που έκανα τον ΄Μάϊο, το "λευκό" αυτό τμήμα υπήρχε ακόμα, ήταν όμως πιο μικρό σε έκταση. Και οι 2 ιατροί μου είπαν πως εκεί οφείλεται η έκριση των καφέ & ρόζ υγρών, και πως σιγά σιγά αυτό θα υποχωρήσει. Τι με συμβουλεύετε να κάνω? Μήπως θα πρέπει να απευθυνθώ σε τρίτο ιατρό προκειμένου να εξομαλύνει την περίοδό μου με φάρμακα? Ο χρόνος περνάει, η περίοδος μου εξακολουθεί να είναι άτακτη κι εγώ θέλω ένα μωρό, απελπισμένα. Δυστυχώς, μένω στην Αθήνα κι εσείς είστε Θεσσαλονίκη. Δεν αντέχω άλλο...Θα μπορέσω να συλλάβω ποτέ??????? Σας παρακαλώ, βοηθήστε με....
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#15302
Αγαπητή Α. Κατ' αρχήν δεν σε πήραν τα χρόνια! Πιθανολογώ ότι το προβλημά σου είναι μια προσωρινή διαταραχή κυκλου ψυχολογικής αιτιολογίας. Μου γράφεις ότι οι βασικές ορμονικές εξετάσεις είναι φυσιολογικές. Αν είναι αυτές που πρέπει, το πρόβλημα των καθυστερήσεων έχει σαν αιτία μια απλή μετατόπιση της γόνιμης μέρας προς τα πίσω. Δες με έναν απλο και ανέξοδο τρόπο, αν αυτό συμβαίνει. Μετρησε την πρωινή σου θερμοκρασία από την 5η ημερα του κύκλου, μέχρι την επομένη σου περίοδο. Η μέτρηση γίνεται κάθε πρωί, πριν σηκωθείς και κανεις οτιδήποτε, πάντοτε κάτω από την γλώσσα. (βασική θερμοκρασία, δες και σχετικά στην μηχανή αναζήτησης στην σελιδα αυτή). Από τις θερμοκρασίες αυτές, ό γιατρός σου θα διευκολυνθεί πολύ και θα βγάλει συμπέρασμα σχετικά με την αιτία της καθυστέρησης. Είναι ξέρεις δυνατό, μερικες βασικές ορμονικές εξετάσεις να είναι φυσιολογικές, αλλά όντως να υπαρχει πρόβλημα! Ξεφεύγει από τα όρια αυτού του μυνηματος να σου εξηγήσω το γιατί και πως. Με τον τρόπο αυτό θα δεί ο γιατρός σου, αν και με τι θα πρέπει ν' αντιμετωπίσει το προβλημα σου. Αν μη τι αλλο, θα ξέρεις με αρκετή ακρίβεια την γόνιμη περίοδο στον κυκλο των 45 ημερων. Για το θέμα της απόστασης Αθηνών - Θεσσαλονίκης: Η σελιδα αυτή δεν είναι διαφημιστική. Τα ραντεβού στο γραφείο μας είναι κλεισμένα για μήνες και εξυπηρετούμε εδώ και και πολύ καιρό μόνον ασθενείς που έχουμε δει στο παρελθόν. Δεν σας συμβουλεύω λοιπόν ν άλλάξετε γιατρό. Εξ άλλου, οι αμηνόρροιες υπαρχουν εδώ και 4 μηνες και πιθανώς και ο γιατρός σας θα σας έδινε τωρα την ίδια συμβουλή. Με φιλικούς χαιρετισμούς Π. Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#15303
Αξιότιμε Δρ. Ζησόπουλε, Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διαθέσατε μου απαντήσετε Από την πρώτη σας κιόλας φράση "Κατ' αρχήν δεν σε πήραν τα χρόνια!" ένοιωσα ανακουφισμένη! (Βλέπετε, ο συγγενικός και φιλικός κύκλος μου, θεωρεί ότι μετά από 2 χρόνια γάμου, θα έπρεπε να έχω ήδη μωρό. Και όπως καταλαβαίνετε, όσο να θέλω, δεν μπορώ να μην επηρρεάζομαι από όσα ακούω) Θα ακολουθήσω την συμβουλή σας για την θερμομέτρηση, έτσι ώστε να εφοδιάσω τον γιατρό μου, με όσα περισσότερα στοιχεία μπορώ. Ειλικρινά σας λέω, πως ακόμα κι αν δεν με ..."δεχόσασταν" για ασθενή σας (εάν ζούσα στην συμπρωτεύουσα) θα περνούσα από το ιατρείο σας, για να μπορέσω σας δώσω προσωπικά συγχαρητήρια για την θαυμάσια δουλειά που κάνετε εδώ! Σας ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές σας, μα πάνω απ' όλα, για τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τις ανησυχίες και τα προβλήματα μας! Να είστε καλά! Με εκτίμηση, Α. ΥΓ: Ευχαριστώ πολύ και σένα webmaster, για το link ;)
Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!