default_mobilelogo
  Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
  1 Απαντήσεις
  2.8K διαβάστηκε
Αγαπητοί μου γιατροί,γεια σας!
Θα ήθελα πολύ να με βοηθήσετε στην αγωνία μου!Έχω στο ιστορικό μου μία βιοχημική αποβολή και μία έκτοπη κύηση (αφαίρεση σάλπιγγας).Έπειτα από εξετάσεις διαγνώσθηκε ενδομητρική λοίμωξη από χλαμύδια και στον προστάτη στο σύζυγο.Μετά από αρκετές θεραπείες και ταλαιπωρία με αντιβιώσεις κατάφερα να θεραπευτώ εγώ πλήρως,ενώ ο σύζυγος δυστυχώς είναι ακόμα φορέας λόγω του ότι το πρόβλημά του είναι χρόνιο.Λόγω αυτής της ταλαιπωρίας αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε εξωσωματική με φυσικό κύκλο με πολλές ελπίδες, όπως μας είπαν οι γιατροί μας.Το θέμα είναι ότι πάνω που είδαμε το ουράνιο τόξο να βγαίνει,παρουσιάσα έντονη κολπίτιδα,χωρίς υγρά μόνο με πόνο,που έπειτα από καλλιέργεια αποδείχθηκε ότι απλώς δεν έχω φυσική χλωρίδα και γαλακτοβάκιλλους.Με ειδικά σκευάσματα τώρα προσπαθώ να την αποκαταστήσω.Το θέμα είναι ότι επειδή πονώ με τον κολποδιαστολέα και τον ενδοκολπικό υπέρηχο μέχρι και τον τράχηλο (τράβηγμα) ο γυναικολόγος μου μου είπε ότι θα ήταν καλό αν δε συνέλθω να μην προχωρήσουμε στην εξωσωματική,γιατί δε θα μπορώ να σταθώ και θα πονώ κατά τη διαδικασία.Έχω στεναχωρηθεί πολύ με όλο αυτό που συνέβη πάνω που λίγο χαρήκαμε ότι το όνειρο απόκτησης ενός παιδιού είναι πιο κοντά.Είμαστε στην αναμονή 2 χρόνια,βλέπετε. Φοβάμαι τώρα αν θα αποκατασταθεί εύκολα,γιατί χρησιμοποιώ σκευάσματα 3η μέρα σήμερα και ακόμα δε νιώθω υγιής...Θα υπήρχε,γιατρέ μου,κάτι άλλο που θα μπορούσατε να μου προτείνετε, για να ξεπεράσω την κολπίτιδα (να σημειώσω ότι είναι τόσο βασανιστική που δεν μπορώ να έρθω ούτε σε επαφή με τον άνδρα μου-είμαι 28 ετών).
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#15260
Αγαπητή   Φίλη!
Κολπιτιδα  επειδή '' λείπει  απλα  ο  γαλακτοβακιλλος'', δεν...  υπάρχει ...Ο  κολπος  δνε μπορει να ειναι..αποστειρωμενος..  Οταν  αυτός  -  ο γαλακτοιβακιλλος  - λειπει,  εχει  συντομα  εγκαταστασθει  εκεί  παθολογικη μικροβιακή χλωριδα.. Μετά  από  μικροβιοκτονο  τοπική  ή γενικη θεραπεια,  αυτή  καταπολεμαται και  η  φυσιολογικη  χλωριδα  σε λιγο επανεγκαθισταται...
Ακομη:  Κολπίτιδα  που   προξενεί  πονο ακομη και  κατα την εξεταση (αν εξαιρεσουμε  την  κολπίτιδα   επι  ατροφιας  επιθηλιου,  που βλεπουμε   ομως  σε εμμηνιπαυσιακες  γυναικες)  ειναι  επισης  κατι  που περιπου δεν ειδα .. Δεν πρόκειται  παντως για τυπικο συμπτωμα  κολπίτιδας,,  Οταν ο  γιατρός σου υπέδειξε ΄΄ πρώτα να  συνέλθεις΄΄ , ασφαλώς ειτε σου έδωσε θεραπεια, ειτε  συνεστησε   αναμονή  και αποχή   από σεξουαλικές επαφές για καποιο διαστημα.. Απ΄ ότι συμπεραίνω σου εδωσε  καποιο  κολπικο σκεύασμα προσθηκης γαλγκοβακιλλων..
Θα έλεγα πάντως,  αν  το ενόχλημα δεν ξεπεραστεί  το πολυ  σε 10  μερες, να  το ξαναδούν,  μηπως κατι  άλλο συμβαίνει..
Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!