default_mobilelogo
  Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
  1 Απαντήσεις
  2.4K διαβάστηκε
Γεια σας! Πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά σας. Σας παρακολουθώ καιρό και αποφάσισα κι εγώ να ζητήσω την πολύτιμη βοήθειά σας Είμαι 26 χρόνων. Το Πάσχα του 2006 παρουσίασα γυναικολογική φλεγμονή με ήπιους πόνους χαμηλά στην κοιλιά και περίπου 38 πυρετό χωρίς υγρά. Πήγα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε από το γυναικολόγο ότι είχα αίμα στον τράχηλο χωρίς βλέννες. Μου έδωσε για 15 μέρες βιμπραμισίν και κολπικά υπόθετα. Η φλεγμονή είχε υποχωρήσει ήδη από την τρίτη μέρα (διαπιστώθηκε με οπτική εξέταση). Μετά από 3 μήνες έκανα τεστ παπ και καλ. Κολπικού υγρού και βγήκαν πεντακάθαρα.
Να τονίσω ότι έχω έρθει σε επαφή μόνο με έναν άνδρα τον εδώ και 3 μήνες σύζυγό μου, από τον οποίο δε ζητήθηκε να πάρει κάποιο φάρμακο παρά μόνο να κάνει κάποιες εξετάσεις. Η καλλιέργειά του βγήκε καθαρή και ο ανδρολόγος του είπε ότι μπορεί να γονιμοποιήσει με φυσιολογικό τρόπο(αν και δεν είναι αυτό που λέμε τέλειο σπέρμα). Επίσης εντοπίστηκε με υπέρηχο μία θεραπευμένη φλεγμονή στον προστάτη η οποία του έχει αφήσει μία χρόνια (περίπου 10 χρόνια) συχνοουρία.
Το ερωτήματά μου είναι: Πώς μολύνθηκα ενώ είχε καθαρές εξετάσεις ο άνδρας μου; Υπάρχει περίπτωση αυτή η γυναικολογική περιπέτεια να έχει επηρεάσει τη γονιμότητά μου(έχουμε ξεκινήσει προσπάθειες για παιδί); Να κάνει κάποιες περαιτέρω εξετάσεις ο σύζυγός μου; Τέλος, η χρήση ελάχιστης ποσότητας λιπαντικού (EVA) επηρεάζει αρνητικά τη σύλληψη;
Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις! Περιμένω με αγωνία την απάντησή σας! Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων, γιατρέ μου!
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#15240
Αγαπητή Φίλη!
Προφανως ο νοσοκομειακός συναδελφος διέγνωσε  μία‘’ τραχηλίτιδα΄΄ Αλοιώς  δεν μπορω να εξηγήσω,  πως μόνον  οπτικά διέγνωσε  ότι όλα ήταν εν τάξει.Ίσως  βεβαια  επρόκειτο  και για μια  εξαρτηματίτιδα (φλεγμονή στην περιοχή  ωοθηκης και σάλπιγγας), που για να δει κανείς ότι ειναι εν ταξει, πρέπει να κάνει τουλάχιστον αμφιχειρη γυναικολογική εξεταση.  Μαλλον  αυτό έγινε  και δεν  θυμασα!.. Τέλος πάντων, όποιο και  να ήταν το πρόβλημα,  οφειλόταν  σε μικροβιακό λόγο  και βέβαια  η αγωγή  που πήρες ήταν πολύ κατάλληλη και προφανώς αποτελεσματική.
Πρέπει  να  επισημάνω,  ότι   τραχηλιτις και εξαρτηματίτις  μπορεί  να προκυψουν  και χωρίς  σεξουαλικές επαφές..! Να μην  μην εξηγώ το πως ειναι αυτό δυνατόν. Θα μας  παρει χρόνο. Αφου στον σύντροφο έγινε καλλιέργεια σπέρματος και σε σένα οι μικροβιολογικές εξετασεις και η γυναικολογική εξεταση δεν κατέδειξαν πλέον τίποτε , θα θεωρήσεις το θέμα ληξαν.
Για το  λιπαντικό:  δεν είναι  ότι το καλλυτερο,  αλλά πάντως δεν δρά  αντισυλληπτικά.
Για την γονιμότητα:Δεν  νομίζω, ότι η μικροπεριπέτεια αυτή  σου άφησε προβλήματα. Αν ωστόσο δεις ότι το αργότερο σε ένα χρόνο δεν επέλθει σύλληψη, τότε θα γίνουν  τα βασικά (σπερμοδιάγραμμα, θερμοδιάγραμμα, υπερηχογφραφικός έλεγχος ωοθυλακιορρηξίας ,(παράλληλα,στο ίδιο κύκλο), Sims-Huhner-test  κι ενδεχομένως σαλπιγγογραφία).
Για το σπερμοδιάγραμμα: Δεν έχουμε αξιολογίσιμη πληροφόρηση ,για να εκτιμήσουμε  την κατάσταση..
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!