default_mobilelogo
  Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010
  1 Απαντήσεις
  3K διαβάστηκε
Ειμαι 32 Χρονων χωρις κάποιο κακο γυναιολογικο ιστορικο (Εκτρωσεις,αποβολες κτλ.) Ειμαι 1 χρονο παντρεμενη και παρα της προσπαθειες (συν το γεγονοςς ότι ειχε σταματησει η περιοδος 8 μηνες τωρα – οι προσπαθειες εγκυμοσυνης αρχισαν από το σεπτεμβριο 2003 - δεν εχουμε καταφερει ακομα να αποκτησουμε ένα μωρο. Ο γυναικολογος μου συστησε μια σειρα από εξετασεις και σας γραφω τα τελευταια αποτελεσματα : Διαστασεις μήτρας : επιμηκης άξονας = 5,9 εκ Προσθιοπισθιος αξονας = 2,7 Εγκαρσιος αξονας = 4,0 εκ Πάχος ενδομητριου 9.7 χιλ. Οι ωοθηκες ελέγχονται με φυσιολογικη ηχοκατασκευη μικρου μεγεθους. Διαστασεις δεξιας : 17χ9χ7 χιλ – Αριστερης : 14χ6 χιλ. Δεν παρατηρειται η υπαρξη κυστικής ή συμπαγούς εξεργασίας στην ελάσσονα πυελο. Μετα από τα παραπανω και από μια λαμπαροσκοπηση ο γιατρος μας αποφανθηκε ότι οι ωοθηκες εχουν σκληρο τοιχωμα και δεν μπορουν να βγουν τα ωοθυλακια ώστε να γονιμοποιηθουν. H θεραπεια που δόθηκε ήταν : Για 3 μήνες Cyclacour για την περίοδο όπου και ήρθε κανονικά και αμέσως μετά θεραπεία 20 ενεσεις με Altermon (FSH) για να ανεβει το επιπεδο της ορμονης. Μετα το τέλος της θεραπειας έγινε μέτρηση της ορμόνης (Οιστραδιολη) και βρεθηκε στο 17. Ο γιατρος που ειπε ότι η επομενη λυση είναι η εξωσωματική!!!!! Υπάρχει λύση γιατρέ μου ή μηπως η εξωσωματική είναι η τελευταια μου λύση. Φιλικα
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#15178
Αγαπητή  Φίλη
θα παρακαλουσα,  για λογους που αφορούν  την αρχειοθέτηση των θεματων  της σελίδας,  να μας  ρωτας σαν  μέλος.
Για το προβλημα σου:  Δεν είναι  εύκολο  να  δοθεί   σαφής απάντηση στα ερωτήματά  σου, επειδή  λείπουν  πολλά   ουσιαστικά στοιχεία.
Για παράδειγμα:
Δεν γνωρίζουμε  τι βαρος και τι ύψος  έχεις (ΒΜΙ),  αν τυχόν παχυνες ή  αδυνάτισες απότομα  και σε ποιό διάστημα. Αν  ο σύντροφος είναι εν  ταξει (σπερμαδιάγραμμα).
Δεν γνωρίζουμε,  πως είναι  οι βασικές ορμονικές εξετάσεις (FSH,. LH, DHEA-S, Prolactin - τουλαχιστον αυτές),  που  είναι σημαντικές για την  εκτίμηση  της   ξαφνικής αμηνόρροιας των  8  μηνών. Λειπουν ίσως κι άλλες, που απο περίπτωση σε περίπτωση  είναι αναγκαίες.
Δεν γνωρίζουμε βασικές πληροφορίες της λαπαρoκόπισης (είναι  οι  ωοθήκες όντως τόσο μικρές;  Τι  γίνεται  με την βατότητα των σαλπίγγων ; Περιγράφονται  μήπως συμφύσεις  που  μπορεί να  εμποδίσουν  την σύλληψη;)
Με τις ενέσεις Altermon, πότε  μετρήθηκε  η  Ε2?  Μήπως εγινε μέτρηση  κατά την αγωγή και παράλληλα  υπερηχογραφικός έλεγχος   ωοθυλακίων?  Αν  η  μέτρηση έγινε μετά, είναι  φυσικό  η Ε2 να βρέθηκε χαμηλή,  όπως πριν.
Αν με  ορμόνες μπορεί σε σένα να επιτευχθεί  μία  πολυωοθυλακιορρηξία -  προϋποθεση  για την εξωσωματική -  γιατί  πρέπει να  υποβληθείς στην   διαδικασία   ωοληψίας; Λογικά,  μονον  βέβαια  αν  συνυπάρχει  ανατομικό  πρόβλημα(βλαβη σε σαλπιγγες,  συμφύσεις)  ή διαταραχή στο σπερμοδιάγραμμα.
Ακόμη: Μου προξενεί  εντύπωση το παχος  ενδομητρίου -  που   με 10 χιλ ειναι φυσιολογικό,  όπως περιπου από την μεσότητα  κυκλου και μετά -  και  η  τόσο χαμηλη Οιστραδιόλη. Δεν είναι εύκολα  τα συγκεκριμένα  ευρηματα  να συμβαδίζουν.  Ισως  πληκτρολόγησες λαθος  τιμή. Ισως  η μετρηση   του πάχους ενδομητρίου έγινε  κατά την λήψη των εγχρωμων δισκιων  Cyclacur!!
Μ΄ ολ΄ αυτά ήθελα να τονίσω, οτι  η περίπτωση  σου δεν λύνεται  μεσα στα πλαισια  ενος  ηλεκτρονικού  ιατρείου.   Κανω την υποθεση,  ότι ο γιατρός σου  δεν εντοπισε το πρόβλημα  μονον στην  ωοθυλακιορρηξία. Αυτό,  όπως  αντιμετωπίζεται στην εξωσωματική,  αντιμετωπίζεται  και χωρίς αυτήν!
Ομως,  κοντός ψαλμός αλληλουια!  Τι  θα πρεπει να γίνει;  Ειναι  λογικό να συγκροτήσεις τα  ερωτήματά σου  και  να  ξανασυζητήσεις  τον προβληματισμό  με τον γιατρό  σου. Σκοπός  της συζήτησης: Να εμπεδώσει το ζευγάρι,  γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση  εκτός της εξωσωματικής.
Με  φιλικούς  χαιρετισμούς

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!