default_mobilelogo
  Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2010
  1 Απαντήσεις
  2.1K διαβάστηκε
Καλησπέρα σας,
θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει περίπτωση η λήψη φολικού οξέως να δημιουργήσει αιματολογικά προβλήματα. Αυτό το ρωτάω επειδή ένα ευρέως γνωστό σκέυασμα 5mg αναφέρει στις φαρμακευτικές οδηγίες του ότι λαμβάνεται σε περιπτώσεις αναιμίας, αλλά αναρωτιέμαι τι συμβαίνει σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αιματολογικά προβλήματα αλλά μια ενδιαφερόμενη το παίρνει επειδή η χρήση φολικού οξέως πριν την εγκυμοσύνη ενδεχομένως βοηθάει όταν με το καλό έρθει η εγκυμοσύνη, στην ανάπτυξη του εμβρύου. Άραγε μπορεί ενδεχομένως να δημιουργηθούν προβλήματα αναιμίας εκεί που δεν υπάρχουν;
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας.
Περίπου πριν από 15 χρόνια
·
#14915
Αγαπητή φίλη.
Όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα αναφέρουν παρενέργειες οι οποίες έχουν παρουσιαστεί παγκοσμίως (και έτσι καλύπτονται οι φαρμακευτικές εταιρείες από τυχόν νομικές κυρώσεις και ασφαλώς χορηγείται και η άδεια κυκλοφορίας του σκευάσματος από τους αρμόδιους φορείς).
Στην περίπτωση του συγκεκριμένου σκευάσματος, η δοσολογία των 5 mg ημερησίως δεν προκαλεί παρενέργειες.
Μπορείς να συνεχίσεις τη λήψη του.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!