default_mobilelogo
  Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2010
  1 Απαντήσεις
  2.8K διαβάστηκε
Αγαπητοί γιατροί καλημέρα και καλή επάνοδο.
Έκλεισα αισίως το α΄τρίμηνο και εχθές (14w 2d) είχα επίσκεψη στο γιατρό μου για τον καθιερωμένο έλεγχο. Όλες οι εξετάσεις μέχρι στιγμής είναι πολύ καλές (αιματολογικές, πίεση, τράχηλος, ούρα, αυχενική), όταν με ρώτησε όμως πώς νιώθω του είπα ότι έχω σχεδόν σε καθημερινή βάση πονάκια χαμηλά -ήδη λαμβάνω 2 χαπάκια μαγνησίου από την 8η βδομάδα) και τώρα τελευταία με ενοχλεί πολύ και η μέση μου και γενικά νιώθω μικροενοχλήματα όταν σκύβω. Κατά τον υπέρηχο λοιπόν διαπίστωσε ότι ο πλακούντας βρίσκεται αρκετά χαμηλά κοντά στον τράχηλο είπε συγκεκριμένα-έτσι μου δικαιολόγησε και τα πονάκια που έχω μπροστά- και έχει κλίση προς τα πίσω με αποτέλεσμα να έχω τα πονάκια και στη μέση. Με καθησύχασε ωστόσο ότι καθώς το μωρό θα μεγαλώνει και η μήτρα θα ανέβει ψηλά, οι πόνοι στη μέση θα μειωθούν, μέχρι τότε όμως θα έχω ενοχλήσεις. Σύστησε -τι άλλο?- ξεκούραση, όχι βάρη, όχι δουλειές και μου αύξησε το μαγνήσιο σε 4 χαπάκια ημερησίως. Στην εργασία μου έρχομαι κανονικά, εξάλλου δουλειά γραφείου είναι. Τι μπορώ να κάνω εκτός από αυτά που σύστησε ο γιατρός ώστε να ανακουφίσω κυρίως τη μέση μου? Η θέση του πλακούντα έτσι όπως είναι μπορεί να δημηιουργήσει και άλλα προβλήματα???
Τέλος, μου είπε ότι το αμνιακό υγρό είναι περισσότερο από όσο θα πρεπε και με ρώτησε αν τρώω γλυκά. Απάντησα ότι τρώω κατά μέσο όρο ένα μέρα παρά μέρα και ζήτησε να μην καταναλώνω πολλά για να μην αυξηθεί κι άλλο το αμνιακό υγρό. Κινδυνεύει το μωρό από την ποσότητα του υγρού?? Μου έγραψε να πάρω εκτός από το μαγνήσιο και το φολλικό που παίρνω ήδη, και salospir των 80 για την κυκλοφορία του αίματος. Κιλά μέχρι στιγμής δεν έχω πάρει, το μωράκι μου (που μάλλον είναι κοριτσάκι) αναπτύσσεται μια χαρά αλλά εγώ είμαι λίγο αγχωμένη και φοβισμένη με όλα αυτά.
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα και τη δική σας γνώμη στα παραπάνω.
Ευχαριστώ και συγνώμη για την "πολυλογία"
 
ΣΜ
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#14873
Αγαπητή φίλη.
Θα ακολουθήσεις τις οδηγίες του γιατρού σου, για ξεκούραση και λήψη φαρμακευτικής αγωγής, θα περιορίσεις πολύ τα γλυκά και το αλάτι στο φαγητό σου και θα πίνεις αρκετά υγρά.
Επίσης, αν σου αρέσει το αυγό, θα βράζεις καθημερινά ένα και θα τρως μόνο το ασπράδι.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!