default_mobilelogo
  Κυριακή, 22 Αυγούστου 2010
  3 Απαντήσεις
  17.4K διαβάστηκε
Χαίρετε και συγχαρητήρια για την ιστοσελίδα σας.
Ήθελα να κάνω τις εξής 2 ερωτήσεις:
1) Κάπου διάβασα ότι για να επιτευχθεί σύλληψη, μετά την επαφή η γυναίκα πρέπει να μένει κάμποση ώρα στο κρεβάτι ξαπλωμένη και μάλιστα καλό είναι να έχει ένα μαξιλάρι απο κάτω για να ανασηκώνει τη λεκάνη της και να διεισδύσει καλύτερα το σπέρμα πιο βαθυά. Εμείς προσπαθούμε 2 χρόνια για παιδι, αλλά δε μένω συνήθως πάνω από 5 λεπτά στο κρεβάτι μετά την επαφή και στη συνέχεια πηγαίνω στο ντουζ να πλυθώ. Ούτε μαξιλάρι χρησιμοποιώ. Μήπως δεν είναι σωστό αυτό που κάνω και καταστρέφω έτσι το σπέρμα με το ντουζ?
2) Έχουμε παρατηρήσει με το σύζυγό μου ότι στην ολοκλήρωση μια μεγάλη ποσότητα σπέρματος (το περισσότερο δηλαδή) βγαίνει προς τα έξω και πάει χαμένο. Είναι φυσιολογικό αυτό κιαν ναι γιατί συμβαίνει? Ανησυχούμε μήπως κάνουμε κάτι στραβά και δεν γίνεται σωστά η επαφή. Αν πηγαίνει τόσο σπέρμα χαμένο, τότε πώς είναι δυνατό να γίνει σύλληψη? Ο σύζυγός μου ανησυχεί γιαυτό πιο πολύ από μένα και φοβάται μήπως η στάση μου δεν είναι σωστή. Παίζει ρόλο η στάση για τη σύλληψη?
Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τη συμβουλή σας,
Ευχαριστώ!
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#14700
Αγαπητή φίλη.
Πολλές γυναίκες έχουν τις ίδιες απορίες με τις δικές σου.
Δε χρειάζεται να παραμείνεις στο κρεββάτι μετά την επαφή ούτε υπάρχει συγκεκριμένη στάση που να βοηθάει στην σύλληψη.
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας.
Οι όποιες καθυστερήσεις στην σύλληψη ενός ζευγαριού, έχουν κάποια αιτιολογία, μαζί με τον παράγοντα τύχη, που έχει μερίδιο ευθύνης.
Επειδή δεν αναφέρεις κανένα στοιχείο για το ιστορικό σου, θα πρέπει να συνεννοηθείς με το γυναικολόγο σου και να κάνεις κάποιες απλές εξετάσεις, αν δεν έχουν γίνει, εκτός από την κλασική γυναικολογική εξέταση.
Επίσης, καλό είναι να γίνει και ένα πλήρες σπερμοδιάγραμμα του συζύγου, μετά από 3-5 ημέρες αποχής.
Μας ενημερώνεις με περισσότερα στοιχεία.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.  

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#14701
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
Έχουμε κάνει κάποιες εξετάσεις, ο σύζυγος σπερμοδιάγραμμα που ήταν ικανοποιητικό (σας το είχα στείλει τότε), εγώ ορμονολογικές που ήταν καλές και τον κλασικό ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο (τεστ πάπ, υπέρηχο) όπου είχαν βρεθεί λίγες πολυκυστικές ωοθήκες στη μια ωοθήκη, όχι κάτι ανησυχητικό. Εκκρεμεί ακόμα μια σαλπιγγογραφία που θα γίνει τον Οκτώβρη αν δεν έχει γίνει εντωμεταξύ σύλληψη (εύχομαι να μη χρειαστεί να την κάνω, γιατί φοβάμαι...). Δεν ξέρω αν χρειάζονται αλλες εξετάσεις πέραν αυτών. Είμαι 32 ετών και ο σύζυγός μου 33, με καλό ιατρικό ιστορικό, και ισοροπημένη ζωή και διατροφή σε γενικές γραμμές. Αθλούμαι 2-3 φορές τη βδομάδα (διάδρομος, κολυμβητήριο), και το μόνο ότι έχω 15 παραπανίσια κιλά που προσπαθώ να χάσω αυτή την περίοδο. Αυτά σε σχέση μ'εμάς.
Δε μου λύσατε μόνο 2 απορίες. Αν μπορώ να πλένομαι κατευθίαν μετά την επαφή με το ντουζ χωρίς αυτό να επηρεάζει το σπέρμα. Και επίσης για την μεγάλη ποσότητα σπέρματος που τρέχει έξω μετά την επαφή και απασχολεί κι εμένα αλλά κυρίως τον συζυγό μου. Εξηγείται αυτό επιστημονικά ή μήπως υπάρχει κάποιο ανατομικό πρόβλημα που πιθανώς θα έπρεπε να ελέγξω? Συγνώμη αν κάνω χαζές ερωτήσεις, αλλά θα ήθελα να ξέρω ακριβώς τί συμβαίνει μ'αυτά τα θέματα.
Και πάλι σας ευχαριστώ
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#14702
Αγαπητή φίλη.
Η σύλληψη, μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτισης, λόγω της προωθητικής ικανότητας των σπερματοζωαρίων.
Οπότε, μετά το τέλος της επαφής, μπορείς να σηκωθείς, να κάνεις το ντουζάκι σου και φυσικά είναι αναμενόμενο να μην παραμένει στον κόλπο σου όλη η ποσότητα του σπέρματος (αρκεί ένα σπερματοζωάριο, από τα εκατομμύρια που βγαίνουν κατά την εκσπερμάτιση, για να συλλάβεις).
Όλα αυτά που αναφέρεις, είναι φυσιολογικά και δεν παρουσιάζουν κάποια ανωμαλία που να  εμποδίζει την σύλληψη.
Για την σαλπιγγογραφία, ελπίζω και εγώ να μη χρειαστεί.
Καλή επιτυχία.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!