default_mobilelogo
  Παρασκευή, 13 Αυγούστου 2010
  1 Απαντήσεις
  3.3K διαβάστηκε
Καλησπέρα σας,
Παραθέτω συνοπτικά τα αποτελέσματα του προγεννητικού (έγινε 27/07) και της αυχενικής (η οποία έγινε σήμερα):
ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΕΣ: Τοξόπλασμα IgG, IgM: αρνητικά. Ερυθρά IgG: 401,2 θετικό και IgM:0,22 αρνητικό. CMV IgG: 210,5 θετικό και IgM: 0,6 αρνητικό.
Γενική ούρων: όλα οκ εκτός από το ειδικό βάρος που είναι 1003, με τιμή αναφοράς 1015-1025
Αυχενική: 1,7mm  CRL: 54.4mm  Καρδιακή λειτουργία θετική-Συχνότητα 159/λεπτό. Ρινικό οστό ορατό
Στην ηλικία κύησης μου λέει τα εξής: ΤΕΡ 15/05/10, 12εβδ+6ημ, ΠΗΤ: 18/02/11, ενώ βάσει CRL ισχύουν: 12εβδ και ΠΗΤ 25/02/11. Σας είχα ξαναρωτήσει πώς να μετράω την εγκυμοσύνη, βάσει ποιων μετρήσεων και μου είχατε πει ότι προς το παρόν δεν έχει σημασία. Με βάση τα παραπάνω τι ισχύει?
Επίσης σχετικά με τον μεγαλοκυτταροιό, υπάρχει πιθανό πρόβλημα για το μωρό λόγω του ότι έχω τον ιό στον οργανισμό μου? Ή η θετική τιμή δηλώνει πως έχω τα αντισώματα του ιού άρα είναι όλα καλά?
Τέλος διάβασα ότι το ειδικό βάρος των ούρων όταν είναι χαμηλότερο υποδηλώνει πιθανόν κάποια φλεγμονή στο ουροποιητικό και γενικά δυσλειτουργία των νεφρών. Χρειάζεται να κάνω κάτι πχ να πίνω πιο πολλά υγρά? (να σημειώσω ότι ήδη η συχνοουρία που με ταλαιπωρεί είναι.....κουραστική)
Και ακόμα, στο σπίτι έχουμε κατοικίδιο ένα κουνελάκι 3ετών, με το οποίο έρχομαι καθημερινά σε επαφή. Ο γυναικολόγος μου μου είπε ότι δεν βλάπτει σε τίποτα (το ζωάκι δεν έρχεται σε επαφή με εξωτερικό περιβάλλον, άλλα ζώα, χώμα κλπ) Θα σας ανησυχούσε εσάς η παρουσία του είτε τώρα είτε στο μέλλον, δεδομένου ότι δεν έχουμε σκοπό να το αποχωριστούμε ούτε όταν με το καλό έρθει το μωρό?
Ζητώ συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα. Χρόνια πολλά σε όλους, η δύναμη της Μεγαλόχαρης να φέρει σε όλους αυτό που επιθυμούν!!
 
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#14626
Αγαπητη  Φίλη!
Ο  υπολογισμός  της  ΤΕΡ  ειναι  σωστό να γινεται  με βαση την  ΤΕΡ...Φυσικά  αυτό,  μονον σε  περιστατικά  που  η περιοδος  ήταν  σχετικά τακτική  κια  οι αποκλσιεις παό το υπερηογραφικο ευρημα δεν είναι   σημαντικές (όπως  στην περιπτωση  σου)... Βλεπεις, υπάρχουν  μωρά  που θα γεννηθουν  τελειομενηα με  2500  και  άλλα  που θα  ξεπερασουν  τα  4000γρ... Ολα ιεναι... φυσιολογικά...Επομενως, στους   ελέγχους  θα  βρεθουν  παντα μικρες αποκλεισεις   λιγων  ημερων ..
Για το CMV.. Καποτε  στο παρελθον  περασες  μία  λοιμωξη  απο μεγαλοκυτταρικο  ιό κι έχεις ανοσία ... Δεν αποτετελει   προβλημα..Και  με  τα  ευρηματα στα  ουρα μην ασχολείσαι..
Και το κουνέλι  δεν  πειραζει κανένα..
Φιλικά
Π.Ζ.
[hr]

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

admin changed the title from Αποτελέσματα προγεννητικού και αυχενικής διαφάνειας to Αποτελέσματα προγεννητικου — Περίπου πριν από 1 χρόνο
admin changed the title from Αποτελέσματα προγεννητικου to Αποτελέσματα προγεννητικού και — Περίπου πριν από 1 χρόνο
admin changed the title from Αποτελέσματα προγεννητικού και to Αποτελέσματα προγεννητικού και αυχενικής — Περίπου πριν από 1 χρόνο
Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!