default_mobilelogo
  Τρίτη, 03 Αυγούστου 2010
  3 Απαντήσεις
  3.7K διαβάστηκε
Αγαπητοι γιατροι γεια σας
εν συντομια αναφέρομαι στο ιατρικο ιστορικό μου
Ηλικία 34
Διαγνωστική λαπαροσκόπηση ( ελαφριά ενδομητρίωση, χρήση λέιζερ και ενέσιμων για περίπουθ 2 μήνες), λόγω δυσκολίας σύθλληψης ( 1 χρόνος και κάτι μήνες) προ 8 ετίας.
1 κυηση 38 εβδ.μ ε καισαρικη τομή προ 7 ετίας
1 παλίνδρομη 6 εβδ. ( χωρίς απόξεση)
1 εξωμήτριοσ κύηση 6.5 εβδ ( με λαπαροσκοπηκή αφαίρεση χωρίς αφαίρεση σαλπίγγων και χωρίς ενδομητρίωση, σάλπιγγες πλήρως διαβατές και  σε καλή κατάσταση)
1 κύηση 36 εβδ.+ 2 μερων  καισαρική προ 3 τίας
1 παλίνδρομη κύηση 8 εβδ ( απόξεση ) προ 18 μηνών.( 2 κύκλοι ακολούθησαν με αιμοραγία μετά την απόξεση. Στη συνέχεια η ροή της περιόδου μειώθηκε κατά πολύ. από  8 ημέρες που κρατούσε η περίοδος τώρα διαρκεί περίπου 4 μέρες ( χωρίς να είναι καθόλου βαριά)΄. Σταματά την τέταρτη μέρα και μετά εμφανίζεται με καφέ ( ελάχιστα) για ακόμη μία μέρα. Να σημειώσω ότι πριν την περίοδο παρουσιάζονται καφέ εκκρίσεις σταγονοειδους μορφής άλλοτε για 5 μερες και άλλοτε για 1 μέρα.
Εδώ και 6 μήνες προσπαθούμε να πετύχουμε μία τρίτη εγκυμοσύνη αλλά οι προσπάθειες είναι άκαρπες.
Τι θα συμβουλέυατε λαμβανομένων υπόψην των πιο πάνω; Ποιο είναι νομίζετε ΄το πιθανο πρόβλημα;
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#14568
Αγαπητή   Φίλη!
Αυτό δεν είναι ιστορικό,  αυτό είναι  ΄΄σήριαλ΄΄...     Και   η ερώτηση θυμίζει  Quiz...
Πρώτο συμπέρασμα είναι, ότι  έχουμε να κάνουμε με αδιόρθωτα  αισιόδοξη, αλλά και   τυχερή γυναίκα... (να  μην ξεχνάμε και τους τυχερους γιατρούς)..
Το  πιο  πιθανό - κι αυτό  που  πάρα πολύ ελπίζω  -  είναι   να μην συμβαίνει  απολύτως τιποτε... Απλά  να μην έτυχε...
Εξ  άλλου,  η  πιθανοτητα   σύλληψης  κυμαίνεται   μολις 20% σε   καθε  κυκλο,  αν  βεβαια  όλα ειναι  εν ταξει.... Λογικά  λοιπόν έχουμε   κάποιους μηνες ακόμη περιθώριο...
Προτείνω  να περιμένουμε , μια κι έχουμε   σοβαρή στατιστιική   πιθανότητα να μην χρειατεί  καν  να το συζητησουμε..
Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#14569
Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σας. ΄Στο ιστορικό αυτό προσθέστε  ( η πρώτη εγκυμοσύνη επιτεύχθηκε με μικρογονιμοποίηση -λόγω ανυπόμονου πελάτη προφανώς) και φυσικά την αισιοδοξία μου που χτυπούσε 0 σε όλες τις επιτευχθήσες εγκυμοσύνηές λόγω φόβου αποτυχίας. . ...
Ο λόγος που ρωτώ είναι αν με βάση το πιο πάνω ιστορικό μου υπάρχει κίνδυνος επανεμφάνισης ενδομητρίωσης η οποια ενδεχομένως καθυστερεί τη σύλληψη. Ο γιατρός μου με διαβεβαίωσε προ εξαμήνου  στο παπ τεστ , ότι όλα φαίνονται καλά στον υπέρηχο . Παρόλα αυτά εγώ ανησυχώ και για τυχόν άλλα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την απόξεση.
Ευχαριστώ πολύ
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#14570
Αγαπητή    Φίλη!
Επανέρχομαι   για να  τονίσω,  ότι  δεν  θα  συνιστουσα να  μπουμε   στην λογική εκτιμησης  μιας τυχον   αναζωπύρωσης ενδομητριωσεως, ενδομητριου  και  σαλπιγγων  τωρα ...
 Οι συνέπειες της  στρατηγικης αυτής (δηλ.  εκτος  από τα υπερηχογραφικό ελεγχο,  να γινουν το Ca 125,  σαλπιγγογραφία και  ισως..λαπαροσκοπιση)  δεν  μου φαινεται  λογική...
Nα  περιμενετε... Δεν θα χρειαστει  - ελπίζω - τιποτε  απ΄αυτά ...
Φιλικά
Π.Ζ

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!