default_mobilelogo
  Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2010
  1 Απαντήσεις
  5.7K διαβάστηκε
Καλησπέρα σας και στο νέο σας χώρο!!!
Αφού σας δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την προσπάθεια που καταβάλετε να βοηθήσετε όλες εμάς με τα προβλήματα μας, θα σας παραθέσω ένα σύντομο ιστορικό για να μη ψάχνετε στο παλιό forum!
Μετά από ελεύθερες επαφές 2 ετών ανακαλύψαμε ολιγοασθενοσπερμία (9 εκ/ml και μειωμένη κινητικότητα - υπάρχει σε προηγούμενη επικοινωνία)... Εγώ (ετών 31) έχω τακτικό κύκλο περίπου 31 ημερών (σας έστειλα σχετικά πρόσφατες ορμονικές εξετάσεις τις οποίες θεωρήσατε φυσιολογικές). Έχω ελευθερο γυναικολογικό ιστορικό. Η γιατρός μου μας ζήτησε εξέταση κολπικού επιχρίσματος από εμένα και καλλιέργειες και για τους δύο (+χλαμύδια, μυκόπλασμα, ουρεόπλασμα).
Οι δικές μου οι εξετάσεις βγήκαν καθαρές από όλα (ούτε καν μυκητες βρέθηκαν...) και το μόνο περίεργο ήταν τα πυοσφαίρια 5-6 κοπ (με φτ 0-5).
Ο σύζυγος έκανε τις εξετάσεις του σε διαφορετικό εργαστήριο και βρέθηκε θετικός στο ουρεόπλασμα! Εχω μπερδευτεί... Εγώ γιατί δεν το έχω? Και μπορεί να είναι αυτός ο λόγος που το σπέρμα είναι τόσο ....αδύναμο?
Η γιατρός πρότεινε τηλεφωνικά 12ήμερα αγωγή με vibramicyn 100 mg x2 και για τους δυο μας. Δεν έδωσε καμία οδηγία πέρα από αυτό (δεν ανέφερε καν αν μπορούμε να έχουμε σχέσεις κατά τη διάρκεια της αγωγής... μάλλον θα πρέπει να αναζητήσω κάποιον γιατρό με περισσότερη όρεξη να ασχοληθεί...)
Πιστεύετε πως πρέπει να ακολουθήσουμε αυτή τη θεραπεία ή να πάει ο συζ. σε ουρολόγο απευθείας μήπως κερδίσουμε λίγο χρόνο? Από την εμπειρία σας, μπορεί το ουρεόπλασμα να είναι υπεύθυνο για τις τιμές του σπερμοδιαγράμματος?
Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας.
 
Περίπου πριν από 13 χρόνια
·
#14565
Aγαπητή  Φίλη!
Υπαρχουν  διαφιορες εξηγησεις, γιατι  δεν  βρεθηκε  σενα   ουρεαπλασμα..  Μια,  πολυ κοινή , είναι:  Όταν μία  γυναικα  εχει απολυτως φυσιολογικο  κολπικο  έκκριμα με  pH το  πολυ μεχρι 4,5 ,  δεν  μπορει  να επιβιωσει  κανενα  παθογονο μικροβιο...  Ακομη:  το  ουρεαπλασμα συνυπάρχει παντα  με  άλλα δυνητικά  παθογονα  μικροβια,  που   δεν  εχουν βρεθει στην καλλιεργεια...  Να  μην  εξηγησω τωρα  απ΄εδω  το γιατί και πώς...
Αυτά,  όσο αφορά  την γυναίκα...
Σχετικά  με το  σπερμοδιάγραμμα:  Δεν μου  ειναι γνωστό  η  παρουσια  ουρεπλάσματος  να ενοχοποείται   για  ολιγοασθενοσπερμίες ...Αυτό  δνε σημαινει  φυσικά ,  ότι δεν  επιβαλλεται η θεραπεια...
Ειναι περισσότερο  απο  προφανές ,  ότι επιβαλλεται   η   εξεταση  σε  ουρολογο, αν γινεται  καπως εξοικειωμενο με προβληματα  ανδρικής  υπογονιμότητας ,,,
Για  το procedere σε  ανδρολογκά  προβληματα   μπορει  να  σας κατατοπίσει  και  ο  ουρολογος  κ. Θανος,  που συντηρεί  το  ουρολογικο forum στην σελιδα μας ...
Για την θεραπεια:  Ειναι  μία  απο  τις μερικές   ενδεδειγμένες...
Δεν αντιλαμβάνομαι  την ...οργή  κατά   της  συνδελφου  μου,  που την έδωσε...Μάλλον θα  πρέπει να  εχει  καποιο   γενικότερο  επικοινωνιακό ελλειμα.. Είθισται μάλιστα  η θεραπεια να δινεται και στους  δύο,  έστω  κι αν στο ενα μελος δεν βρεθηκε  τιποτε...Το σχετικό  σκεπτικό   είναι:  Δεν  ξέρεις   καμια  φορά!!  Μπορεί κάτι να  μην  φανεί...
Σημειώνω ότι τα  λίγα πυοσφαιρια  που αναφερεις στο πορισμα  σου   ειναι   απολυτως φυσιολογικο  εύρημα ...
Για το αν επιτρεπονται  οι σχεσεις:   Σε  ότι  με αφορά θα ΄ελεγα, ότι   μετά  8ημερη  θεραπεια,  λογικα επιτρεπονται σχεσεις χωρίς προφύλαξη (για την συγκεκριμένη περιπτωση  καθαρά  προσωπική άποψη!)...Με προφυλακτικό, επιτρεπονται  κι  από αμέσως..
Μια  μικρη παρένθεση:   Τετρακυκλινες  -   όπως  π.χ.  το  Vibramycin -   πρέπει ν΄αποφευγονται  στο πρωτο  4μηνο,  αλλά και γενικά, στην εγκυμοσύνη..  Αν τυχει και συλλαβει η γυναικα κατά την διαρκεια  της θεραπειας,  η αγωγή  διακοπτεται  και  η εγκυμοσύνη  συνεχιζεται  απρόσκοπτα... Τοσο  νωρίς δεν επηρεάζει την  κυηση....Αργοτερα  προξενεί  ισως  καποια  προβληματα   Παρ΄ ολα΄ αυτά,  φρονω    ότι και ψυχολογικα  δεν ειναι  σκοπιμο να επιδιωχθει  η  συλληψη  σ΄ αυτό τον  κυκλο... (Με ΟΑΣ  9 εκατομυδλιων έτισ  κι  αλλοιως  αρκετά απιθανο.)
Αυτ΄λα εν  ολιγοις,... Ας  δει τον   συζυγο  ενας  ουρολόγος  και  να θεκλετε  το  ξανασυζητάμε ...
Φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!