default_mobilelogo
  Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020
  2 Απαντήσεις
  1K διαβάστηκε
Καλησπέρα γιατρέ
Εδώ και τρεις μήνες ταλαιπωρούμαι από ουρεοπλασμα η γιατρός μου χορήγησε vibramycin αλλά δεν την έλαβα σωστά γιατί μου δημιούργησε σαν παρενέργεια μύκητες και ήταν ιδιαίτερα ενοχλητικά τα συμπτώματα..παρέμεινα για ένα μήνα χωρίς συμπτώματα και έπειτα ξανάρχισαν συμπτώματα στην περίοδο όπου έγινε ξανά καλλιέργεια βρέθηκε ξανά το μικρόβιο και λίγοι μύκητες candida albicans αυτή τη φορά η γιατρός μου έδωσε rulid 300 για επτά ημέρες.Οι ερωτήσεις που θα ήθελα να σας κάνω είναι οι εξεις:
1)Νομίζω ότι οι μέρες της θεραπείας είναι αρκετά λίγες διότι έχω διαβάσει ότι είναι ένα μικρόβιο που δύσκολα φεύγει εσύ συμφωνείτε με αυτό?
2)Ο σύντροφός μου δεν έλαβε θεραπεία και είχαμε επαφές κατά την διάρκεια κ αυτής της θεραπείας που κάνω τώρα αλλά μόνο με προφύλαξη όλες τις φορές από τότε που άρχισε η ιστορία με το μικρόβιο.Ενδεχεται να μου το επανακολλησει ακόμα και με παρουσία προφυλακτικού?
3) Έχω διαβάσει ότι πρέπει κανονικά να γίνεται αντιβιογραμμα σε κάθε καλλιέργεια κάτι που σε καμία από τις δικές μου δεν έγινε αφού την έκανα σε μικροβιολογικό κέντρο και απλά η γιατρός συνομιλοντας με την μητέρα μου είπε απλά μια αντιβίωση έτσι χωρίς να ξέρουμε αν θα είναι ευαίσθητο το μικρόβιο σ αυτήν η όχι.Ειναι σωστό αυτό που έγινε η πρέπει να γίνει αντιβιογραμμα?
4) για τους μύκητες αν βάλω ένα υπόθετο λομεξιν μπορώ να είμαι καλυμμένη ότι έφυγαν χωρίς να πρέπει να πάρω χάπια?
5) Επειδή πάσχω και από έρπη γεννητικών τύπου ένα επτά μήνες τώρα αυτό μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο ώστε να είναι πιο δυσκολη η εκρίζωση του βακτηρίου?δεν λαμβάνω κατασταλτική θεραπεία
Συγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις μου!!
Σας ευχαριστώ

Ήθελα να σας συνεχίσω εδώ οι μύκητες μου δημιουργούνται από την αντιβίωση η μάνα μου μου έδινε σαν προβιοτικο το dafflon το οποίο έμαθα αργότερα ότι είναι για φλεβιτιδα και αιμμοροιδες...και το αλλάξαμε σε lecto lavature.Περα από αυτά που σας ανέφερα με έρπη γεννητικών τύπου ένα και ουρεοπλασμα και μύκητες κάτι άλλο δεν έχω.Αυτα είναι επικίνδυνα θα λέγατε για την υγεία η ενοχλητικά πιο πολύ?έχω γνωστές που έχουν επίσης έρπη αλλά τον τύπο δύο και κάθε φορά ορίζονται σε υποτροπή ενώ εγώ δεν καταλαβαίνω τίποτα αν εξαιρέσουμε το πρώτο επεισόδιο και το πρώτο τρίμηνο μόνο ένας ελαφρύς πόνος στη σεξουαλική επαφή λόγω αυτού επειδή ερεθίζεται το δέρμα κανονικά δεν καταλάβαινα κάτι.
Θα έλεγα ότι περισσότερα θέμα είχαμε το μικρόβιο παρά με τον ιό!!!επίσης με μύκητες μάλλον έχω ιστορικό από τα 15 καθώς πλακώνομουν στις αντιβιωσεις συνέχεια γιατί αρρώσταινα συχνά χωρίς όμως να είμαι σεξουαλική ενεργή από τέτοια ηλικια.συγνωμη για τα τόσο μεγάλα μηνύματα.Επισης οι τύποι στον έρπη γεννητικών έχουν τόσο μεγάλη διαφορά?
Περίπου πριν από 3 χρόνια
·
#52603
Αγαπητή φίλη.
Όπως μπορείς να καταλάβεις, δε μπορώ να δώσω λύση στα τόσα συμπτώματα που παραθέτεις, εξ' αποστάσεως.
Σωστά χρησιμοποιείς προφυλακτικό στις επαφές σου σωστά έγινε η αγωγή.
Μόλις τελειώσεις με τις θεραπείες θα πρέπει να επαναλάβεις μία κολπική καλλιέργεια και μία γυναικολογική εξέταση για να λύσεις ένα ένα τα θέματά σου.
Ο ρόλος του παρόντος Φόρουμ δεν είναι να αλλάζει οδηγίες και αγωγές συναδέλφων και πολύ περισσότερο να κρίνει.
Φιλικά
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 3 χρόνια
·
#52635
Σας ευχαριστώ για την απάντηση.Το ουρεοπλασμα όμως εκριζωνεται τελείως έτσι;
Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!