default_mobilelogo
  Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011
  1 Απαντήσεις
  6.3K διαβάστηκε
Καλησπέρα σας, δυστηχώς για 2η φορά πέρασα την ψυχοφθόρα και άσχημη διαδικασία της αποτυχημένης εγκυμοσύνης. Θα σας παραθέσω συνοπτικά (όσο μπορώ) το ιστορικό μου και θα εκτιμούσα πολύ να ακούσω την γνώμη σας και την συμβούλη σας. 
Πριν απο 4 χρονια, μένω έγκυος με αρχική τιμή χοριακής 345 και στην επανάληψη της 7 μέρες μέρα είχε φτάσει μόνο 900. Το πράγμα λοιπόν φαινόταν ότι δεν πήγαινε καλά, και μία ημέρα ακριβώς πριν από το ραντεβού για τον 1ο υπέρηχο ξεκινάει η διαδικασία της αυτόματης αποβολής από τον οργανισμό μου.Πήγα βέβαια, να κάνουμε υπέρηχο και βλέποντας το σάκο και καρδιακή λειτουργία με στείλανε στο σπίτι με αγωγή utrogestan αλλά το αίμα αυξήθηκε και επήλθε αυτόματη αποβολή χωρίς να χρειαστεί ιατρική παρέμβαση (απόξεση).Βρισκόμουν βάσηη ΤΕΡ στην αρχη της 6ης εβδομάδας. Μεσολάβησαν 4 χρόνια για να ξαναμείνω έγκυος (η αλήθεια είναι ότι το είχαμε παρατήσει το θέμα εγκυμοσύνης λόγω άλλων προβλημάτων.) 
  Και ερχόμαστε στο σήμερα. ΤΕΡ 12/04/2011 , 16/5/2011 θετικό τεστ., 17/5/2011 τιμή χοριακής 745,  22/5/2011 τιμή χοριακής 2600. Περίφημα λέει ο γιατρός μου. Στις 24/5 1ος υπέρηχος, βλεπουμε σακος, λεκιθικό ασκό, και εμβρυικά στοιχεία.Επόμένο ραντεβού για υπέρηχο στις 7/6. Βλέπουμε σάκο, λεκιθικό ασκό, αμνιακό υγρό, έμβρυο 7χιλ. και ωχρό σωμάτιο αλλά δεν ακούσαμε καρδιά. Είδα προβληματισμένο τον γιατρό μου και μου πρότεινε να πάω σε 10 μερες για να δούμε τελικά αν όλα είναι καλά ή αν το έμβρυο παλινδρόμησε. Στις 12/6 βλέπω καφέ υγρά, στις 14/6 υπέρηχος, όπου επιβεβαιώνεται η παλλίνδρομη κύηση, και σήμερα 15/6 έκάνα απόξεση. Βάση ΤΕΡ ήμουν στην 9η εβδομάδα. Δεν θα σας μιλήσω για τα συναισθήματα μου, πόνος και απογοήτευση. Να σας πω μόνο λίγα πράγματα για μένα. Είμαι 34 ετων, καπνίστρια (βέβαια στο θετικό τεστ ) το τσιγάρο κόπηκε μαχαίρι χωρίς κανένα κόπο. Φαινομενικά υγιής, ο προγεννητικός έλεγχος άριστος (τον οποίο πρόλαβα να κάνω μέσα σε αυτό το διάστημα) . η TSH μόνο ήταν 3,5 και ο γιατρός μου μου είπε ότι στην εγκυμοσύνη τον θέλουμε μέχρι 2.5 αλλά θα το ρυθμίζαμε αν τελικά τα πράγματα πηγαιναν καλά. Μυκόπλασμα αρνητικό. Δυο ξαδέρφες μου που γέννησαν πρόσφατα είχαν θρομβοφιλία και μου είχαν πει να κάνω και εγώ εξετάσεις αλλά δεν τις είχα κάνει. Υπάρχει περίπτωση να ευθύνεται αυτό, να έχω θρομβοφιλία και για αυτό να είχα και την 2η ατυχία;;;  Επίσης από παλιές (περσινές εξετάσεις) γνωρίζω ότι έχω χαμηλή Β12 μόλις 108 μονάδες και στο όριο φολλικό οξύ. Ο αιματοκρίτης μου είναι 43 και γενικά όλες οι υπολοιπες αιματολογικες εξετάσεις και οι ούρων ήταν άριστες. Τι να κοιτάξω;; τι να ψάξω;;
 Πραγματικά δεν ξέρω αν θα ξανααντέξω το ενδεχόμενο μιας νέας αποβολής και θα ήθελα αν μπορώ να κάνω κάποιες εξετάσεις οι οποίες θα με βοηθούσαν. Ποια είναι η γνώμη σας;;; 
Να προσθέσω εδώ ότι δεν πήρα τίποτα σε αυτή την εγκυμοσύνη, εννοώντας φολλικό εξύ και προγεστερόνη που ακούω και διαβάζω ότι πολλοί γιατροί τα δίνουν αμέσως στην έναρξη μιας εγκυμοσύνης, γιατι ο γιατρός μου είναι της φιλοσοφίας ότι το 1ο τρίμηνο αν είναι η εγκυμοσύνη να παέι καλά θα πάει. εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα.. 
Θα περιμένω με αγωνία τις συμβουλές και την γνώμη σας.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. 
Μαρία Μ.
Περίπου πριν από 12 χρόνια
·
#19537
Αγαπητή Φίλη!
΄΄Το 1ο τρίμηνο αν είναι η εγκυμοσύνη να παέι καλά θα πάει. εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα.΄΄    ειναι και ηδική μου φιλοσοφία και απ΄σοταγαμ  κοντα 4000 τοκετών.. Τωρα βεβαια ο κυβος ερρίφθη και θα αρχισουν εξετασεις επι παντος επιστητού..
Εζησα την περιοδο της ορμονικής υποκαταστασης, εζησα την ανοσοβιολογικη περιοδο (με τα πασιγνωστα εμβολια) κια τωρα περασαμε στην θρομβοφιλια.. Οτι ειναι να κανεις -  αυτά που θα υποδειξει ιο γυναικολόγος σου - θα γινουν, ακομη και για ψυχολογικους λογους..
Δες τι ομαδα αιματος εχεις κι αν εισαι Rh- αρνητικη (και ο συζυγος Rh - θετικό), κανε τωρα την σχετική προφυλαξη..Μιλησε με τον γιατρό σου τώρα-τωρα -τωρα γι αυτό..
Ασχετα αν θ΄αποφασιστουν οι οποιες προλητπικές  αντιμετωπισεις, και χωρίς τίποτε, η επομενη εγκυμοσύνη θα παει  στατιστικα  σε πσοστό πανω από 70%  καλα.. Το ποσοστό αυτό δεν μπορουμε στατιστικά να το βελτιωσουμε με οτιδηποτε..
Θα τα πας την αλλη φορά καλα..
Δες μας σαν παραδιεγμα... 1 εγκυμοσύνη αποβολή, δευτερη και τριτη εγκυμοσύνη με ζωντανα παιδιά, 4η εγκυμοσυνη με αποβολή , 5η εγκυμοσύνη (λιγο πριν κλεισει το '' μαγαζι'') με αποτελεσμα τον τριτο μας,, Οσο σκεφτομαι, θα ειχαμε παρ΄ ολιγον 5 παιδιά...Ούτε ψυλλος στο κορφο μας
Πολυ φιλικά
Π.Ζ.

Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!