default_mobilelogo

     Πέτρος Δ. Θάνος
  Χειρουργός Ουρολόγος

  Ερμού 36 2ος όροφος,

  Τηλ. : (2310) 278-229

  Κιν :   6976673977
  Τ.Κ. 54623, Θεσσαλονίκη

  https://www.uromed.gr

  [email protected]

   

  Ο προστάτης είναι ένας αδένας , ένα σφουπροστατίτιδα υπογονιμότητα στυτική δυσλειτουργία προστάτης αδένας σεξουαλική επαφή ουρήθρα γγάρι σε σχήμα καστάνου που βρίσκεται μπροστά από την ουροδόχο κύστη γι’ αυτό και ονομάζεται προστάτης και όχι γιατί προστατεύει κάτι. Από το έξω στόμιο της ουρήθρας του πέους , δηλαδή από εκεί που ουρεί ο άνδρας , εισέρχονται τα μικρόβια. Ο κόλπος της γυναίκας έχει μικρόβια τα οποία είναι και φυσιολογικά για την γυναίκα. Έτσι, λοιπόν, κατά την σεξουαλική επαφή μικρόβια από τον κόλπο της γυναίκας μεταφέρονται στον άνδρα μέσω της ουρήθρας, από το έξω στόμιο της ουρήθρας. Το πρώτο όργανο που θα συναντήσουν τα μικρόβια αυτά, είναι ο προστάτης, ο προστάτης αδένας, το σφουγγάρι που είπαμε δηλαδή. Σαν σφουγγάρι, λοιπόν, ως αδένας ότι μικρόβιο φθάνει το κρατάει, το συγκρατεί στους πόρους του. Έτσι, λοιπόν, μαζεύει , μαζεύει , μαζεύει μικρόβια μέσα στην χρονιότητα και μάλιστα από την πρώτη σεξουαλική επαφή που είχε ο άνδρας. Το όργανο σιγά σιγά αρχίζει και φθείρεται , καταστρέφεται , καταστρέφονται οι αδένες του, δημιουργούνται φλεγμαίνουσες περιοχές επί του προστάτου , αποστήματα έως και λιθιάσεις, πετραδάκια δηλαδή μέσα στο όργανο. Ο προστάτης έρχεται σε επαφή ,όπως είναι γνωστό από την ανατομία, με την ουρήθρα και το πέος προς τα εμπρός , από πίσω του βρίσκεται η ουροδόχος κύστη η οποία όμως και κλείνει όταν δουλεύει ο προστάτης κατά την εκσπερμάτιση ή ανοίγει κατά την ούρηση. Να δούμε λίγο ανάποδα τώρα τα πράματα για να γίνουν απόλυτα κατανοητά. Κάτω βρίσκονται οι όρχεις. Στους όρχεις παράγεται το σπέρμα και αφού παραχθεί το σπέρμα αρχίζει να ανεβαίνει προς τα επάνω δια κάποιων σωληναρίων που είναι ουσιαστικά η συνέχεια των όρχεων, οι επιδιδυμίδες και τα σπερματικά σωληνάρια. Στο τέλος των σωληναρίων αυτών βρίσκονται δύο μικρές κύστεις, δύο μικροί αποθηκευτικοί χώροι εκατέρωθεν και μία για τον κάθε όρχι. Εκεί αποθηκεύεται το σπέρμα και περιμένει την εκσπερμάτιση. Πάμε τώρα λίγο πίσω. Ακριβώς πάνω από τις σπερματοδόχες κύστεις βρίσκεται ο προστάτης όπου και έρχονται σε επαφή δια των εκσπερματιστικών πόρων δύο άλλα σωληνάρια που ενώνουν τις σπερματοδόχες κύστεις με τον προστάτη.

  προστατίτιδα υπογονιμότητα στυτική δυσλειτουργία προστάτης όρχεις ουρήθρα επιδιδυμίδεςΈτσι, λοιπόν, πάμε από κάτω προς τα πάνω. Όρχεις, επιδιδυμίδες, σπερματικά σωληνάρια, σπερματοδόχες κύστεις, εκσπερματιστικά σωληνάρια, προστάτης, ουρήθρα και το έξω στόμιο αυτής.

   

   

   

  Και τώρα με λίγα λόγια θα γίνουν απόλυτα αντιληπτές 3 καταστάσεις

  Η προστατίτιδα η υπογονιμότητα και η στυτική δυσλειτουργία


  Η προστατίτιδα είπαμε είναι η είσοδος των μικροβίων με τον μηχανισμό που αναφέραμε , μικρόβια δηλαδή από τον κόλπο της γυναίκας ή και τον πρωκτό μεταφέρονται δια της ουρήθρας στον προστάτη. Όταν λοιπόν τα μικρόβια μαζεύονται στην χρονιότητα μιλάμε για χρόνια προστατίτιδα η οποία και λόγω της χρονιότητας δεν δίνει έντονα συμπτώματα. Τα συμπτώματα που μπορεί να δώσει έχουν να κάνουν με τα όργανα που έρχονται σε επικοινωνία με τον προστάτη όπως π.χ ένας ήπιος πόνος ή ερεθισμός στον έναν όρχι, πόνος προς το περίνεο , προς την ουρήθρα όπως η αίσθηση προς ούρηση και πολλά άλλα. Επίσης φλεγμονές όπως πχ η ουρηθρίτιδα ,οι φλεγμονές των επιδιδυμίδων, των όρχεων κτλ προέρχονται από την φλεγμονή, την προστατίτιδα δηλαδή του προστάτη. Ένα σημαντικό σημείο το οποίο πρέπει να τονίσουμε διότι είναι προστάτης αδένας προστατίτιδα υπογονιμότητα στυτική δυσλειτουργία γενική ούρων μικροβιολόγοςχαρακτηριστικό αποτελεί το γεγονός του ότι βλέπουμε ο άνδρας να κάνει γενική ούρων  για προβλήματα ανάλογα .

  ΤΩΡΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ

  Έχει στον άνδρα, σ’αυτόν τον άνδρα με προστατίτιδα νόημα η γενική ούρων ;

  Από αυτά που είπαμε πιο πάνω είναι ξεκάθαρο, δηλαδή , κατά την ούρηση ο προστάτης ανοίγει έτσι ώστε να βγουν τα ούρα προς τα έξω. Τα ούρα είναι στείρα μικροβίων , καθαρά δηλαδή , αφού η προέλευσή τους είναι από τους νεφρούς . Έτσι λοιπόν θα πάρουμε μια καλή γενική ούρων ενώ το πρόβλημα υπάρχει. Η εξέταση που χρειάζεται είναι ή η μάλαξη του προστάτη όπου με την πίεση του οργάνου μπορεί να βγει υγρό από την ουρήθρα και αυτό θα πρέπει να δει ο μικροβιολόγος ή σπερμοδιάγραμμα και καλλιέργεια σπέρματος διότι από αυτά που είπαμε φαίνεται όλη η διαδρομή. Όρχεις – Προστάτης – Ουρήθρα, οπότε και θα φανεί εφ’όσον υπάρχει προστατίτιδα, ουρηθρίτιδα, ορχίτιδα, επιδιδυμίτιδα κτλ.

  υπογονιμότητα σπέρμα στυτική δυσλειτουργία σεξ στύση προστατίτιδαΌσον αφορά την υπογονιμότητα δεν είναι πλέον λογικό ; Το σπέρμα φτιάχνεται στους όρχεις και μετά ακολουθεί την διαδρομή που είπαμε. Όταν φθάσει στο επίπεδο του προστάτη, ο προστάτης αδένας, το σφουγγάρι δηλαδή προσθέτει διάφορες ουσίες ,ουσίες οι οποίες ενεργοποιούν τα σπερματοζωάρια , το σπέρμα ,το κινητοποιούν και το καθιστούν γόνιμο με τα ανάλογα στοιχεία που πρέπει. Όμως ,όπως είπαμε το σφουγγάρι έχει μαζέψει στην χρονιότητα πάρα πολλά μικρόβια τα οποία και αυτά βγαίνουν μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία του προστάτη. Με απλά λόγια ένα σπέρμα γεμάτο φλεγμονή , γεμάτο μικρόβια και φυσικά υπογόνιμο .Υπάρχουν και περιπτώσεις φυσικά που ένα σπερμοδιάγραμμα και μια καλλιέργεια σπέρματος φαίνονται καλά ,αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει προστατίτιδα. Απλά υπάρχουν μικρόβια τα οποία και δεν ανιχνεύονται στις εξετάσεις γι’ αυτό και αν ο Ουρολόγος εξετάσει τον άνδρα όπως κι επιβάλλεται δακτυλικώς θα διαπιστώσει έναν προστάτη χάλια, δηλαδή σκληρό, να κλυδάζει με φλεγμονές που αν κάνει κι έναν διορθικό υπέρηχο θα το διαπιστώσει , ενώ το σπερμοδιάγραμμα και η καλλιέργεια σπέρματος είναι μια χαρά. Έτσι λοιπόν έρχεται ο κόσμος και λέει μα γιατρέ κάναμε τις εξετάσεις και όλα είναι καλά κι εγώ ρωτάω τι εννοείται καλά ;

  Επίσης ένα ακόμη θέμα είναι το προφυλακτικό σ’αυτές τις καταστάσεις. Όταν δίνουμε θεραπεία για μία προστατίτιδα ή υπάρχουν ερεθισμοί κατά την επαφή ή μετά θα πρέπει ο άνδρας να βάζει προφυλακτικό. Τώρα νομίζω είναι κατανοητό το γιατί ! Αφού είπαμε μικρόβια από τον κόλπο της γυναίκας μεταφέρονται ….. κτλ , σκεφτείτε να λαμβάνεται θεραπεία για 1,5 και 2 μήνες χωρίς προφυλακτικό και να έρχεσθε ουσιαστικά σε επαφή με τον παράγοντα που προκαλεί όλες αυτές τις καταστάσεις !

  Όσο για το θέμα της στύσης και το σεξ. Η προστατίτιδα δεν κάνει στυτική δυσλειτουργία όπως κάποιος φαντάζεται, αλλά προκαλεί ποιοτικού τύπου προβλήματα, δηλαδή. Μπορεί να υπάρχει μία σκληρή στύση πάρα πολύ καλή αλλά η αίσθηση, το άγγιγμα, η αισθητικότητα της περιοχής που νιώθει ο άνδρας να μην είναι ανάλογη της στύσης αυτής. Επίσης μπορεί να υπάρχει την επόμενη μέρα στον ίδιο μία μέτρια στύση με καλύτερη όμως αισθητικότητα της περιοχής, στο άγγιγμα δηλαδή του πέους, μία δυσανάλογη κατάσταση. Αυτές λοιπόν οι καταστάσεις οφείλονται σε προστατίτιδα η οποία και προκαλεί στην αρχή ποιοτικές μεταβολές και διακυμάνσεις στον στυτικό άξονα και στυτική δυσλειτουργία στο μέλλον.