default_mobilelogo
  Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022
  2 Απαντήσεις
  333 διαβάστηκε
Καλησπέρα! Συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο που θα επακολουθήσει αλλά πραγματικα έχω απηυδήσει με αυτή την ιστορία! 17 ετών ήμουν όταν άρχισαν οι πρώτες μου σεξουαλικές επαφές (τι το ήθελα) και συγκεκριμένα μετά την δεύτερη σεξουαλικη επαφή 3-5 μέρες μετά εμφάνισα τα γνωστά συμπτώματα μυκητίασης. Πήγα στον γυναικολόγο με εξέτασε μου είπε έχω μυκητες έκανα και τεστ παπ που βγήκε καθαρό το μόνο που είχα δηλαδή ήταν μυκητες.

Μου έγραψε θεραπεία 7 ημερών με υποθετα lomexin 200gr και μια εξωτερική κρέμα kenacomb. Εν πασει περίπτωση έκανα την θεραπεία την πρώτη φορά αλλά δεν ήταν επιτυχής διότι μετά μου ήρθε περίοδος. Πήρα τηλ τον γυναικολόγο μου και μου είπε να την επαναλάβω διότι η περίοδος επιβαρύνει τους μυκητες.

Τέλος πάντων την κάνω την θεραπεία και γίνομαι καλα για 7 μήνες περίπου και δεν με είχε ξανά ενοχλήσει. Τέλη Ιουλίου και ανάθεμα την ώρα πήγα διακοπές στην ιο και μπήκα σε πισινα. Κολλησα και κορονοιο όποτε το ανοσοποιητικό μου ήταν ιδιαίτερα χαμηλό και έπειτα από μερικές σεξουαλικές επαφές που είχα διαπίστωσα ότι μετά από κάθε σεξουαλικη επαφή βγάζω αίμα.

Αρχές Αυγούστου επισκέφτηκα τον γυναικολόγο μου και μου είπε ότι είναι μια πληγή και να μην ανησυχώ και ότι έχω και λίγους μυκητες (ενώ δεν είχα καν συμπτώματα) μου έκανε τρομερή εντύπωση. Τέλος πάντων μου ξανά έγραψε την ίδια κρέμα (kenacomb) και μου έδωσε κάτι χάπια για την ισορροπία της κολπικής χλωρίδας τίποτα αλλο.

Εγώ όντας ηλιθιότητας και σκεπτόμενη πως δεν έχω συμπτώματα αργησα να τα πάρω (διότι ήταν και ακριβά) αλλά εν τέλη τα πήρα 1-1,5 μήνα μετά. Όμως ειμαι και άτομο που δεν μπορώ να καταπιω χάπι με τίποτα διότι είχα περάσει ένα περιστατικό και μου εχει μείνει ψυχολογικό όποτε ο γιατρό μου με συμβούλεψε να σπάω την κάψουλα και να την πίνω στην πορτοκαλάδα μου.

Το έκανα και αυτό τίποτα. Πήρα από μόνη μου 2 φορές υποθετα lomexin όπως είχα κάνει την προηγούμενη μου θεραπεία και μου είχα περάσει την πρώτη φορά μου πέρασε και μου ξανά εμφανίστηκε μετά από μερικές ημέρες και την δεύτερη τα συμπτώματα δεν περασαν καν (να προσθέσω πως πλέον είχα συμπτώματα στην αρχή μια ελαφριά φαγουρα μετά έντονο αίσθημα καυσου και τσουξιματος κόκκινα χείλη και πηχτά λευκά υγρα).

Στις 12 οκτωμβριου επισκέφτηκα τον γυναικολόγο μου και μετά από εξέταση αφού πήρε δείγμα και το είδε εκείνη την στιγμή μου είπε ότι έχω πολύ λίγους μυκητες και ότι το καλό είναι ότι μέσα ειμαι καθαρη. Τέλος πάντων μου έδωσε μια κρέμα με αντιβίωση αν θυμάμαι καλα λέγεται combi ( μιας που η άλλη κρέμα όχι μόνο δεν με βοηθούσε αλλά χειροτερευε το προβλημα )και επειδή έχω θέμα με τα χάπια μου έδωσε σε μορφή σκόνης να πίνω (το όνομα μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή) τέλος πάντων τα πήρα και αυτα αλλά τίποτα (να σημειωθεί ότι μόλις πήγα στον γιατρό τα συμπτώματα είχαν σχεδόν εξαλειφθεί και μετά από μέρες που ξανά επανεμφανίστηκαν).

Τον παίρνω τηλ και του λέω μήπως να αλλάξουμε την θεραπεία σε υποθετα μιας που με είχαν βοηθήσει την πρώτη φορά αλλά άλλη μάρκα και μου λέει πάρε τα canesten 100gr για 6 ημέρες. Έβαλα και το 6ο κολπική δισκίο και ενώ ήμουν μια χαρά την μέρα που τοποθέτησα το 5ο βγήκα έξω και φόρεσα κολαν και ξανά επιδεινώθηκαν τα συμπτώματα, τωρα έβαλα και το τελευταίο υπόθετο αλλά θα βάλω αλλο ένα αύριο διότι την πρώτη φορά δεν το τοποθέτησα σωστα και μου δημιουργούσε τρελό τσουξιμο και καύσιμο. Ειμαι στην 6η μέρα και νιώθω τα συμπτώματα να έχουν υποχωρήσει αλλά όχι εξαλειφθεί τελειως,

τι να κάνω έχω κουραστεί κοντεύω 4 μήνες με αυτό το πράγμα δεν αντέχω αλλο έχω φτάσει σε σημείο να μην μπορώ να βγω από τα ενοχλητικά και δυσάρεστα συμπτώματα. Συγγνώμη και πάλι για το μεγάλο κείμενο και ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που αφιερώνεται!!
Περίπου πριν από 4 μήνες
·
#56818
Αγαπητή φίλη.
Δεν είναι εύκολη η απάντηση μετά από τόση ταλαιπωρία.
Μάλλον, κάτι δεν κάνεις σωστά.
Θα χρησιμοποιείς δροσερό νερό στην ευαίσθητη περιοχή, θα πίνεις αρκετά υγρά και θα αποφεύγεις στενά τζιν κολάν και συνθετικά εσώρουχα, ακόμη και το απορρυπαντικό που πλένεις τα ρούχα θα το ελέγξεις μήπως επηρεάζει.
Από θέμα αγωγής, θα πάρεις από το στόμα για 7 ημέρες αντιμυκητιασικό χάπι και θα χρησιμοποιείς μετά το τέλος της περιόδου σου, κολπικά υπόθετα κάθε βράδυ για 3 βράδυα, για 3 συνεχόμενες περιόδους.
Π.Κ.

Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

Περίπου πριν από 4 μήνες
·
#56819
Ευχαριστώ πολύ γιατρέ και για την γρήγορη απαντηση σας και για την συμβουλή σας. Θα προσπαθήσω να το κάνω μόνο γίνεται να πάρω κάτι σε σκόνη αντί για χάπια ; Διότι έχω τρομερό θέμα με τα χάπια και δεν μπορώ να τα καταπιω με τίποτα.
Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!