default_mobilelogo
      Δευτέρα, 01 Απριλίου 2019
      2 Απαντήσεις
      2.2K διαβάστηκε
    Γεια σας, θα ήθελα τη γνώμη σας παρακαλώ. Είμαι 36 ετών, άτεκνη και χωρίς ιστορικό (μαμά-αδελφή) κακοήθειων.

    Προ εξαμήνου εντόπισα μια ψηλαφητή μάζα στον δεξιό μαστό, όπου και έκανα αμέσως μαστογραφία, όπου λόγω της πυκνότητας των μαστών μου κρίθηκε δυσδιάκριτη η αξιολόγηση, επομένως και υπέρηχο. Τα αποτελέσματα αυτού έδειξαν υποηχο στρογγυλό μόρφωμα 6mm, χωρίς αγγείωση, με χαρακτηριστικά πιθανότατα ινοαδενώματος, όμως λόγω του σχήματος θεωρείται σκόπιμος περαιτέρω έλεγχος.

    Έπειτα από σχετική επίσκεψη σε μαστολόγο, έγινε βιοψία με βελόνη της οποίας το αποτέλεσμα ήταν κλινική εικόνα ινοαδενώματος και μου σύστησε επανάληψη σε 6 μήνες.

    Κατόπιν του εξαμήνου, προ ολίγων ημερών δηλαδή, ακολούθησε επαναληπτικός υπέρηχος, όπου έδειξε και υποηχο στρογγυλό μόρφωμα 6mm- με σαφή και ομαλά όρια, προσανατολισμό παράλληλο προς το δέρμα, με ικανή κεντρική και περιφερική αγγείωση -birads 3.
    Ο γιατρός μου συνέστησε MRI μαστών αυτή τη φορά, το οποίο και θα κάνω άμεσα. Ωστόσο έχω πανικοβληθεί με αυτή την εξέλιξη και φοβάμαι για το αποτέλεσμα. Δε ξέρω αν πρέπει να περιμένω το χειρότερο.. Θεωρείτε πως υπάρχει πιθανότητα κακοήθειας ?

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    Περίπου πριν από 3 χρόνια
    Αγαπητή φίλη.
    Από την περιγραφή σου, θα συστήσω βιοψία και όχι MRI, για δική σου ηρεμία.
    Πάντως, δε βλέπω λόγο ανησυχίας.
    Φιλικά
    Π.Κ.

    Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.

    Περίπου πριν από 3 χρόνια
    Σας ευχαριστώ πολύ για την καθησυχαστική απάντηση και τη σύσταση. Θα το ξανασυζητήσω με τον μαστολόγο. :)