default_mobilelogo
      Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022
      1 Απαντήσεις
      213 διαβάστηκε
    Γιατρέ γεια σας ακόμη μια φορά και σας ευχαριστώ για τις συμβουλές που δίνετε κυρίως σε εμάς που είμαστε από επαρχία.
    Όπως σας έχω ξανά πει πριν 2 χρόνια το τεστ παπ μου έδειξε αλλοιώσεις πρώτου βαθμού. Με hpv test φάνηκαν 4 ογκογονοι τύποι μεταξύ και ο 16. Το παρακολουθώ κάθε 3μηνο, πλέον εξάμηνο μόνο με τεστ παπ, ποτέ δεν έκανα κολποσκοπιση κάτι το οποίο ήταν οδηγία του γιατρού ότι αφού δε δείχνει αλλοιώσεις πια δε χρειάζεται να κάνω κολποσκοπηση. Το τεστ παπ μου πλέον είναι είτε θετικό σε τραχηλιτιδα είτε αρνητικό, ποτέ δεν είχα ξανά αλλοιώσεις. Εσείς μου είχατε προτείνει να κάνω κολποσκοπηση από Σεπτέμβρη, πλέον είμαι 11 εβδομάδων έγκυος. Είναι δυνατό οντως να «κοιμήθηκε» ο ιος τόσο γρήγορα ενώ παίρνω και ανοσοκατασταλτικά λόγω ελκωδης κολιτιδας; Με ανησυχεί ότι το αλλοιωμένο τεστ παπ έγινε σε δημόσιο νοσοκομείο όταν σπούδαζα, ενώ τα υπόλοιπα τα φυσιολογικά σε ιδιωτικό ιατρείο.
    Τι μου προτείνετε να κάνω; Παρεμπιπτόντως είμαι 23. Ποτέ δεν είχα αιμορραγίες ούτε μετά από επαφή, όπως καταλαβαίνετε με την εγκυμοσύνη όλα κυλούν φυσιολογικά στον κύκλο μου.
    Περίπου πριν από 2 μήνες
    Αγαπητή φίλη.
    Με αρνητικό τεστ και εγκυμοσύνη σε εξέλιξη, θα περιμένεις να ολοκληρωθεί η κύηση και θα προγραμματίσεις μία κολποσκόπηση από έμπειρο συνάδελφο.
    Π.Κ.

    Δρ. Παναγιώτης Δ. Κοφινάκος Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Ε.Κ.Π.Α. Ιατρείο: Τζων Κέννεντυ 40 Περιστέρι - Αθήνα Τηλ: 211- 2215099 Κιν: 6972-911176 Web site: http://kofinakos.gr Συνεργάτης Μαιευτηρίου 'Ρέα'.
