default_mobilelogo
      Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013
      3 Απαντήσεις
      15.2K διαβάστηκε
     
    Καλησπέρα γιατρέ,
    Τον Ιανουάριο έκανα τεστ παπ και τα αποτελέμστα έδειξαν κολπίτιδα και έξω τραχηλίτιδα από μύκητες. Πήρα θεραπεία (κολπική κρέμα) και όλα καλά. Τον Απρίλιο έκανα μια κλινική εξέταση και ο τράχηλος ήταν εντάξει και στη συνέχεια έκανα καλλιέργεια κολπικού υγρού γα να δω αν είναι όλα οκ με τους μύκητεσ, κολπίτιδες κτλ. Στο παρελθόν έχω διαγνωστεί με υπόνοια hpv αλλά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν ξαναπαρουσιάστηκε. 
    Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:
    ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΡΑΧΗΛΙΚΟΥ ΕΚΚΡΙΜΑΤΟΣ:
    ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ-GRAM
    ΕΠΙΘΗΛΙΑ:
    ΕΡΥΘΡΑ:
    ΜΙΚΡΟΒΙΑ:ΑΡΚΕΤΑ GRAM ΘΕΤΙΚΑ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ
    ΠΥΟΣΦΑΙΡΙΑ:ΣΠΑΝΙΑ
    ΜΥΚΗΤΕΣ:
    ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ-ΑΝΑΕΡΟΒΙΟΣ:
    ΜΙΚΡΟΒΙΑ:ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΘΟΓΟΝΑ
    MYCOPLASMA:ΑΡΝΗΤΙΚΗ
    UREAPLASMA:ΑΡΝΗΤΙΚΗ
    CLAMYDIA TRACHOMATIS:ΑΡΝΗΤΙΚΗ
    ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΟΛΠΙΚΟΥ ΕΚΚΡΙΜΑΤΟΣ
    ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ-ΝΩΠΟ-GRAM
    ΕΠΙΘΗΛΙΑ:ΑΡΚΕΤΑ
    ΕΡΥΘΡΑ:
    ΜΙΚΡΟΒΙΑ:ΑΡΚΕΤΑ GRAM ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ
    ΤΡΙΧΟΜΟΝΑΔΕΣ:ΟΧΙ
    ΠΥΟΣΦΑΙΡΙΑ:ΣΠΑΝΙΑ
    ΜΥΚΗΤΕΣ:ΟΧΙ
    CLUE CELLS:ΟΧΙ
    ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ-ΑΕΡΟΒΙΟΣ-ΑΝΑΕΡΟΒΙΟΣ
    ΜΥΚΗΤΕΣ:ΑΡΝΗΤΙΚΗ
    ΜΙΚΡΟΒΙΑ:ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΘΟΓΟΝΑ
    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΛΟΙΠΩΞΗ
    Πριν λίγες βδομάδες ο σύντροφος παραπονέθηκε για κάποια φαγούρα και ξεφλούδισμα στην ευαίσθητη περιοχή, ο δερματολόγος έκανε λόγο για κάποια βαλανίτιδα ενώ ο γυναικολόγος της μητέρας του του συνέστησε αγωγή για μύκητες (κρέμες, fungustantin etc) και του πέρασε. οπότε και εγώ ξαναεπανέλαβα την εξέταση με τα ακόλουθα σήμερα αποτελέσματα:
     
    ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΡΑΧΗΛΙΚΟΥ ΕΚΚΡΙΜΑΤΟΣ
    ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ-GRAM
    ΜΙΚΡΟΒΙΑ: (++)ΑΡΚΕΤΑ GRAM ΘΕΤΙΚΑ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ
    ΠΥΟΣΦΑΙΡΙΑ: (++) ΑΡΚΕΤΑ
    ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ-ΑΕΡΟΒΙΟΣ-ΑΝΑΕΡΟΒΙΟΣ
    ΜΥΚΟΠΛΑΣΜΑ-ΟΥΡΕΟΠΛΑΣΜΑ-ΧΛΑΜΥΔΙΑ:ΑΡΝΗΤΙΚΗ 
    ΜΙΚΡΟΒΙΑ:ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΘΟΓΟΝΑ
     
    ΕΞΕΤΑΣΗ ΚΟΛΠΙΚΟΥ ΕΚΚΡΙΜΑΤΟΣ
    ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ-ΝΩΠΟ-GRAM
    ΕΠΙΘΗΛΙΑ: (++)ΑΡΚΕΤΑ
    ΜΙΚΡΟΒΙΑ: (++)ΑΡΚΕΤΑ GRAM ΘΕΤΙΚΑ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ
    ΠΥΟΣΦΑΙΡΙΑ:ΣΠΑΝΙΑ
    ΜΥΚΗΤΕΣ:ΟΧΙ
    ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ-ΑΕΡΟΒΙΟΣ-ΑΝΑΕΡΟΒΙΟΣ
    ΜΥΚΗΤΕΣ:ΑΡΝΗΤΙΚΗ
    ΜΙΚΡΟΒΙΑ:ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΘΟΓΟΝΑ
    ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΛΟΙΜΩΞΗ
     
    Ο γυναικολόγος μου μου συνέστησε να χρησιμοποιήσω κολπική κρέμα vaginyl για 7 μέρες και ο σύντροφος rulid 300 mg. Εκείνος επικοινώνησε με τον γυναικολόγο της μητέρας του και του είπε ότι η εξέταση είναι λάθος και να την επαναλάβω. Εγώ πάντως δεν έχω κάποια ενόχληση.
    Να πάρω την αγωγή ή να ξανακάνω την εξέταση;
    Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
    Περίπου πριν από 8 χρόνια
    Αγαπητή  Φίλη!
    Εξεταση εν ταξει,  ενοχληματα οχι.... Γιατι  να παρεις  αγωγή;  Εξ  α΄λλου , η εξελιξη θα δειξει,,
    Αν  καποιος θεωρει  ότι στην  μικροβολογική εγινε λαθος,  παω πασο...
    Φιλικά
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 8 χρόνια
    Καλησπέρα και πάλι γιατρέ και ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκρισή σας,
     
    Για παν ενδεχόμενο επανέλαβα την εξέταση καθ' υπόδειξη σε άλλο μικροβιολογικό εργαστήριο. Και πάλι ήταν αρνητική, αλλά κάπως διαφορετική από την προηγούμενη. Αρνητική για gram βακτηρίδια, αλλά και πάλι πυοσφαίρια 4-6 κ.ο.π. και πολλούς γαλακτοβάκιλλους.
    Έχω δύο απορίες:
    Γιατί εμφανίζονται πυοσφαίρια από τη στιγμή που δεν υπάρχει μικρόβιο;
    Όταν οι γαλακτοβάκιλλοι είναι πολλοί είναι ανησυχητικό; Μήπως εκεί οφείλονται τα πυοσφαίρια και το πάει για κολπίτιδα;
    Όλα αυτά ενημερωτικά γιατί ενοχλήσεις δεν έχω. Ο γυναικολόγος εξακολουθεί να συνιστά αγωγή, τον εμπιστεύομαι βέβαια αλλά είμαι αντίθετη διότι δεν υπάρχουν ευρήματα και δεν θα ήθελα να "επιβαρρυνθώ" ανευ λόγου.
     
    Ευχαριστώ και πάλι.
    Περίπου πριν από 8 χρόνια
    Αγαπητή Φίλη!
    Το ευρημα  και στο  άλλο εργαστηριο, ειναι  απόλυτα εν ταξει...
    Γαλακτοβακιλλοι ειναι  οι...θεματοφυλακες   της περιοχης...Οσο  πιο  πολλοι, τοσο καλλτιερα..
    Τα 4 -  6  πυοσφαιρια  ανα οπτικο πειδο,  είναι βεβαια  αεπισης  απολυτως  φυσιολογικο ευρημα..
    Εχω την αποψη,  ότι αν δεν εχεις κανενα ανεολχημα,  δεν  χρειαζεσαι και αγωγή
    Φιλικα..
    Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
