default_mobilelogo
    Παρασκευή, 10 Μαϊος 2019
    3 Απαντήσεις
    608 διαβάστηκε
  Καλησπέρα.πριν ένα μήνα περίπου είχα αναρτήσει το πρόβλημα μου.το οποίο ήταν αυτό:
  Πριν έναν χρόνο ακριβώς ειχα.κανει τεστ ΠΑΠ.το αποτέλεσμα ήταν: αρκετά πολύμορφο πυρήνα,κόκκοι και βακτήρια.αρνητικο για κακοήθεια.και ότι λόγω της παρουσίας σπάνιων πλακωδων κυττάρων με τάση περιπυρηνικης διαυγασης να γίνει επανέλεγχος σε 6μηνο. Ο επανέλεγχος λοιπόν στο 6μηνο έγραφε λόγω της παρουσίας σπάνιων πλάκωδων κυττάρων με ήπια καρυομεγαλία συνιστάται και παλι επανέλεγχος.σε ένα 6μηνο λοιπόν .δηλαδή αυτόν τον μήνα επισκέφθηκα νέα γυναικολόγο η οποία μου πρότεινε να κάνω το πιο εξειδικευμένο τεστ ΠΑΠ(dna) γιατί λέει κάτι έχω που οφείλεται μάλλον σε ιό hpv ή τραχηλιτιδα . Δεν ξέρει αν είναι κάτι καλό ή κακό.και απλά θα περιμένουμε τα αποτέλεσμα.μεχρι τότε εσείς έχετε κάποια άποψη να μου δωσετε; Να ανησυχησω;; Να πάει το μυαλό μου οι μακριά σε κάτι κακό;
  Μου είχατε πει πως λογικά δεν είναι κάτι και αυτές οι ενδείξεις υποχωρουν από μόνες τους.τελικα πήρα τα αποτελέσματα και ήταν μια τραχηλιτιδα.η γυναικολόγος μου συνέστησε να πάρω felicine για 2 μήνες και θα το αντιμετωπίσει και πως θα γίνει επανέλεγχος στον χρόνο κανονικά.θεωρειτε πως επαρκεί αυτή η θεραπεία;; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!
  Περίπου πριν από 3 χρόνια
  Aγαπητή Φίλη!
  99 στα 100 ΄δεν συμβαίνει τίποτ:, ΄΄Περιπυρηνική διαύγαση΄΄ και '' σπάνιων πλακωδών κυττάρων με ήπια καρυομεγαλία'' έιναι ΄΄καθημερινότητες΄΄. αλλά οι ΄΄εργαστηριακοί ΄΄ , κρατουν μία ΄΄πισινη΄΄.
  Η κριτική μου, πριν πάμε στα ΄΄΄δυσκολα:
  1) Δεν εχει γινει ούτε μία μετρηση pH,
  2)δεν έγινε μία άμεση μικροσκοπική εξέταση ενός νωπού παρασκευάσματος κολπικού εκκρίματος,(για μία - κυριολεκτικά!- ''ματιά΄΄ στο μικροσκόπιο μιας σταγωνας κολπικού εκκριματος σε φυσιολογικο ορό μιλαμε.Ενα λεπτό παιρνει η εξέταση αυτή και την κανουν αρκετοι γυναικολογοι και βέβαια όλοι οι μικροβιολογοι΄)
  Οσοι από μας δεν διαθέτουν μικροσκοπική δυνατότητα, μπορεί να στειλούν το περισταικό σε κάθε μικροβιολογικό εργαστηριο,
  3) δεν εγινε μία..''δοκιμασια οξικου οξεως και lugol'' ΄Γίνεται και με το ΄΄μάτι΄΄, αλλά καλλιτερη ειναι η ΄΄κολποσκοπική ματιά΄΄.
  Επειδή δειχνεις να αγχωνεσαι αρκετά, σου συμβουλευω να μιλησεις ακομη μία φορά για τα παραπάνω με τον/την γιατρό σου.. Μονον έτσι θα πας άνετα σε μία νέα εξάμηνη αναβολή (που ίσως δεν χρειαστεί)
  Δεν μεταφέρω φυσικά ...΄΄κουκουβάγιες στην Αθήνα! Μίλησε σχετικά τον /την) δικό σου.
  Φιλικά
  Π.Ζ:)

  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

  Περίπου πριν από 3 χρόνια
  Μπορεί να είναι απλά ένα όχι φυσιολογικό ph? Γιατί έχω αναφέρει στην γιατρό μου και κάποια περίεργη μυρωδιά που έχω παρατηρήσει καιμου είπε πως αυτό είναι κάτι άλλο. .μάλλον το ph μου είναι διαφορετικό από αυτό που πρέπει και να χρησιμοποιήσω ένα σαπούνι στο ντουζ για να το επαναφερω.Ηαληθεια είναι πως έχω μπερδευτεί γιατί έχω επισκευτεί 3 γυναικολόγους και ουσιαστική λύση δεν βρήκα.τι να πω
  Περίπου πριν από 3 χρόνια
  Αγαπητή Φίλη!
  Εδώ προφανώς συνέβη αυτό που άκουσα ΄΄πρό...Χριστού΄΄ σε πανεπιστημαική παράδοση μαθήματος περι κολπίτιδος ''Οταν το ενόχλημα της κολπιτιδος δεν υποσχωρεί, είτε η διάγωση ειναι λάθος, είτε η θεραπεια ανεπαρεκής\.Πηγαινε σε ενα μικροωιολογκή ιατρείο και ζητησε μία μετρηση pH στο κολπικο έκριμα (γινεται επι τοπου, κυριολεκτικά σε μισο λεπτό. καθως και μία μικροσκοπική εξεταση νωπού παρασκευάσματος κολπικου εκκρίματος, Με αυτά στο χέρι πας στον δικό σου
  Κατά τα άλλα: Δεν εχεις τίποτε σοβαρό΄ Για ΄΄καθημερινοτητα΄΄ ενός γυναικολογικού ιατρείου πρόκεται. .
  Φιλικά
  Π.Ζ:)

  Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
  Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
  Το 2001 Δημιούργησε την ιστοσελίδα ιατρικών πληροφοριών Gyn.gr με στόχο την άμεση και αξιόπιστη πληροφόρηση της σύγχρονης γυναίκας σε θέματα Υγείας και Πρόληψης η οποία υφίσταται και συνεχίζει το έργο του μέχρι σήμερα.
  Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

  Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!