default_mobilelogo
      Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019
      3 Απαντήσεις
      1.1K διαβάστηκε
    Καλησπέρα,

    Σας στέλνω τα αποτελέσματα του τεστ ΠΑΠ που έκανα πριν από 2 εβδομαδες. Μέχρι τώρα ποτέ σε τεστ ΠΑΠ δεν είχα κάποιο πρόβλημα.

    ΚΟΛΠΙΚΑ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ
    Κύτταρα πλακώδους επιθυλίου
    Από την επιπολής στοιβάδα: μέτρια
    Από την ενδιάμεση στοιβάδα: αρκετά
    Από την παραβασική στοιβάδα: [κενο]

    Φλεγμονώδη Στοιχεία
    Πολυμορφοπύρηνα λευκά: λίγα
    Ιστιοκύτταρα: [κενό]
    Ερυθροκύτταρα: [κενό]

    ΤΡΑΧΗΛΙΚΑ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ
    Επιθηλιακά Στοιχεία
    Από τον εξωτράχηλο: αρκετά
    Από τον ενδοτράχηλο: λίγα
    Από πλακώδη μετάπλαση: μέτρια

    Φλεγμονώδη Στοιχεία
    Πολυμορφοπύρηνα λευκα: μέτρια
    Ιστιοκύτταρα: λίγα
    Ερυθροκύτταρα [κενό]


    ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
    Κυτταρόλυση: ήπια
    Ορμονική εικόνα:Συμβατή : ναι
    Δείκτης ωρίμανσης κολπικού επιθηλίου: 00-65-35

    ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: ήπια οιστρογονική επίδραση
    Λίγα πλακώδη και μεταπλαστικά κύτταρα παρουσιάζουν ήπια διόγκωση του πυρήνα χωρίς υπερχρωμία.


    ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ
    Τριχομοναδες[κενό]
    Μυκητες [κενό]
    Ακτινομυκητες[κενό]
    Λεπτοτριχες [κενό]
    Κολποβακτηριδια: αρκετά
    Κόκκοι: [κενό]
    Αιμόφιλος: [κενό]
    Ιοί: [κενό]


    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ

    ΣΥΣΤΑΣΗ: Επανάληψη μετά 6μηνο, κολποσκόπηση.


    Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΚΩΔΗ ΚΥΤΤΑΡΑ ΜΕ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ HPV Η ΕΑΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΑΙΤΙΕΣ. ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΟΛΠΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΜΕΣΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙ?. ΕΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?

    Σας ευχαριστώ.
    Περίπου πριν από 2 χρόνια
    Αγαπητή Φίλη!
    Η άποψη του ΄΄εργαστηριακού΄΄ για ΄΄επανάληψη εντός εξαμήνου'', μιλά προφανώς για ΄΄ ένα ΄΄ τίποτε το ιδιαίτερο΄΄.
    Στο πόρισμα ξέχασες προφανώς ν΄ αναφερθείς στην κατάταξη (στην ΄΄Κατηγορία ΄΄ δηλαδή - του επιχρίσματος - (Υπάρχουν Ι- ΙΙ -ΙΙΙ - IV και V...
    Τώρα όμως, κι εν όψει ότι επιθυμείς και μία εγκυμοσύνη (που με την λογική του κυτταρολόγου θα πρέπει να την.... αναβάλεις),
    θα συνιστούσα να πας πίσω στόν δικό σου γυναικολόγο, να ζητήσεις μία γυναικολογική εξέταση,
    μία μέτρηση του κολπικού pH (γίνεται επί τόπου σε ενα δευτερόλεπτο - σε μένα τουλάχιστον σε όλες τις κυρίες που ακόμη έχουν περιόδους, το ελέγχω )
    και μία κολποσκόπιση. (πάντα πριν την ωοθυλακιορρηξία!)
    Αν αυτά βρεθούν εν τάξει, θα προκύψει αυτό που υποψιάζομαι, ότι δηλ, δεν συμβαίνει τίποτε.
    Αν κάτι δεν βρεθεί εν τάξει {που δεν το πιστεύω, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό δεν μπορεί
    να είναι σημαντικό) , διορθώνεται κατά κανόνα σε λίγες μονον μέρες,
    Επειδή είμαι ΄΄παληός΄΄, θα το πω από τώρα : Τίποτε δεν έχεις..
    Φιλικά
    Π.Ζ:)

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 2 χρόνια
    Κύριε Ζησόπουλε σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντησή σας! Είστε πολύ κατατοπιστικός.. Δευτέρα θα μιλήσω και με τον γιατρό μου να δω τι θα μου πει και εκείνος. Απλά να σας πω οτι από το πόρισμα δεν παρέλειψα κάτι. Δεν αναφέρει πουθενά την κατηγορία του επιχρίσματος.

    Και πάλι σας ευχαριστώ πάρα πολύ!!!! :D
    Περίπου πριν από 2 χρόνια
    :) :) :) :) :) Π.Ζ

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
