default_mobilelogo
      Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2020
      1 Απαντήσεις
      335 διαβάστηκε
    Αγαπητέ γιατρέ καλησπέρα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: εδώ και 5 χρόνια έχω μια κύστη ωοθήκης που δεν εχει αλλάξει/υποχωρήσει και στους υπερήχους εμφανίζεται σταθερά 2-2.3 εκατοστά. Ο γυναικολόγος την τελευταία φορά που με είδε μου είπε πως η κύστη είναι μάλλον σοκολατοειδής και χρήζει άμεσης επέμβασης, διοτι υποδηλώνει ενδομητρίωση και κατά ένα μεγάλο ποσοστό έχει ήδη επηρεάσει την γονιμότητα μου (ηλικία 31). Πόνος/ενοχλήματα δεν υπάρχουν. Πρότεινε λαπαροσκόπηση με καυτηριασμό της κύστης. Συμφωνείτε πως πρέπει να γίνει η λαπαροσκόπηση, αν και η κύστη δεν φαίνεται να μεταβάλλεται; Υπάρχει ρίσκο να εάν υπάρξει εγκυμοσύνη χωρίς να αφαιρεθεί η κύστη; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
    Περίπου πριν από 9 μήνες
    Αγαπητή φίλη.
    Αν μείνεις έγκυος, δε θα έχεις κάποιο πρόβλημα λόγω της κύστης.
    Για το θέμα του χειρουργείου, δε μπορώ να έχω άποψη για την αναγκαιότητά του, εξ' αποστάσεως.
    Μπορείς να πάρεις και μία δεύτερη γνώμη από άλλον συνάδελφο.
    Φιλικά
    Π.Κ.

