default_mobilelogo
      Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012
      7 Απαντήσεις
      21.4K διαβάστηκε
    Καλημέρα!θα ήθελα να με ενημερώσετε αν κατά τη διάρκει λήψης Primolut Nor χαπιών (θα τα πάρω απλά να καθυστερήσω την αδιαθεσία λόγω ταξιδιού) μπορώ να μείνω έγκυος και αν συμβαίνει αυτό τι παρενέργειες μπορεί να έχει στο έμβρυο. Ευχαριστώ.
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Αγαπητή  Φίλη!
    Καλη  ερώτηση...Επειδή  μας  διαβαζει πολυς  κόσμος  και το ΄΄χαπι ΄΄ αυτό  πουλιέται  απότον  ΄΄πάγκο΄΄  φαρμακειων   και χωρίς συνταγή:
    Κατά την διαρκεια ληψης  Primolut  δεν  μπορεί   να  μείνεις έγκυος..
    Επειδή   θέλεις  να παρατείνεις  με αυτά την έλευση της   περιοδου σου: 
    Αν  τυχόν το παρεις μετά  την  14η ημέρα  κυκλου   κι ετυχε  να είχες στις  γονιμες μερες  σου  σχέσεις,  τοτε   μπορεί ήδη να είσαι  έγκυος,  οπότε η περιοδος  σου  δεν  θα εμφανιστει καθολου  μετά την διακοπή  τους και  η εγκυμοσύνη  θα  συνεχισει την πορεια της..
    Για το  αν -  σε μία τετοια  περιπτωση -   η εγκυμοσύνη θα  εχει πρόβλημα: 
    Απ΄ ότι γνωριζουμε,   από  χιλιάδες   περιστατικά εγκύων   που το  πήραν από 18-26η ημερα   κυκλου,  οχι .

    Και  το  γνωριζουμε  αυτό, επειδή  σε γυναικες  με  μικροκαθυστερήσεις  εχει  χορηγηθει για τακτοποιηση  κυκλου, εκατομύρια φορές Primolut,  απο  18η-26η  ημέρα ....Ηταν επι δεκαετίες  η πλέον χρησιμοποιημένη  αγωγη  συμπτωματικής  ΄΄θεραπειας''   διαταραχών  κυκλου  και προβλημάτων  γονιμότητας  και δίνεται  ακομη και σημερα..
    Χιλιάδες από αυτές τις γυναικες  γέννησαν παιδιά,  επειδή ετυχε να μεινουν έγκυες πριν την  λήψη τους,  χωρις μεχρι τωρα να  εχουμε στοιχεια,  ότι καποια  απο αυτά   τα  έμβρυα ειχαν προβληματα...
    Λογικά  λοιπον θα το ξεραμε, αν υπηρχε τέτοια περιπτωση...
    Αυτό ισχύει φυσικά   μονον  για  την παραπανω   δοσολογια καθως και  για τον  παραπανω χρονο χορηγησης (1  ημερησιως  από 18-26η  ημερα  κυκου) ..
    Αν  το  Primolut χορηγηθει  πολυ περισσότερο,  δεν  εχουμε  στοιχεια,  αν  κατι  μπορει  να   συμβεί..
    Εν γνώσει μας  πάντως, δεν   χορηγουμε σε εγκύους Primolut 
    (Πληροφορία  που  πριν δεκαετίες  εχω απο  τότε  διαπρεπή σε πειραματικές  ερευνες.  γυναικολογο-ενδοκρινολογο :   Υπαρχουν  στοιχεια ότι  μπορει  να  επηρεάζει την διαφοροποίηση του  σεξουλικού κεντρου στον εγκεφαλο  εμβρυων πειραματοζώων,  όταν χορηγειται  κατά την  κυηση (πχ.  θηλυ  εμβρυο - πάντα   για   πειραμτοζωα μιλαμε   -  με  αρσενικο προσανατολισμό !)
    ΄΄Κοντός ψαλμος  αλληλούια:΄΄  καλου-κακού  να προσεξεις καλλίτερα να  μην μείνεις έγκυος  πριν από την χρήση  του,   μια  και  λογικά  θελεις να το πάρεις  για  διαστημα  εξω από τα ορια  που   προαναφέρθηκα (18-26η ημερα), μετατοπιζοντας  αντίστοιχα   την περιοδο  σου,,
    Φιλικά
    Π.Ζ
     

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    περισσότερο από 1 μήνα πριν
     
    θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμα σε αυτό το ερώτημα..σε 3 ημέρες θα έχω περίοδο και θα πάρω το χάπι για να την διακόψω λόγω ταξιδιού...μπορεί να μείνω έγκυος?(αν δεν πάρω το χάπι θα έχω περίοδο)
    Ευχαριστώ!
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Σας παρακαλώ αν μπορήτε να μου απαντήσετε όσο πιο γρήγορα γιατί αύριο φεύγω!!!
    Σας ευχαριστώ!! 
    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Μαλλον δεν διαβαστηκε  η απαντηση  μου  στην πρωτη μας επικοινωνια (ιδε επάνω!) ...
    Παραθετω την σχετική παραγραφο  καομη μια φορά : '' Κατα τηνδιαρκεια  ληψιης του  Primolut δεν μπορει αν προκυψει εγκυμοσύνη
    Π.Ζ  ''

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Μαλλον δεν διαβαστηκε  η απαντηση  μου  στην πρωτη μας επικοινωνια (ιδε επάνω!) ...
    Παραθετω την σχετική παραγραφο  ακομη μια φορά : '' Κατα την  διάρκεια  λήψης του  Primolut δεν μπορεί να προκυψει εγκυμοσύνη.''
    Π.Ζ 

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    περισσότερο από 1 μήνα πριν
    Σας ευχαριστώ πολύ!
    περισσότερο από 1 μήνα πριν

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
