default_mobilelogo
    Τρίτη, 12 Απριλίου 2022
    2 Απαντήσεις
    280 διαβάστηκε
  Καλημέρα γιατρε,

  Είμαι 38 ετών και είχα δυο αποβολές στην 9η εβδ και στην 7η.
  Είμαι σε κύκλο εξετάσεων, ο ρευματολόγος δεν βρήκε κάτι, ο καρυότυπος ήταν οκ και η σαλπιγγογραφια καλή. Ο γιατρός μου συνέστησε να κάνω μαγνητική διότι σε υπέρηχο βρήκε εναν πολύποδα. Παρακάτω τα αποτελέσματα:

  Η εξέταση συμπληρώθηκε με ενδοφλέβια χορήγηση παραμαγνητικής ουσίας.
  Η μήτρα ελέγχεται σε πρόσθια κάμψη, φυσιολογικών διαστάσεων (επιμήκης διάμετρος 7,5 εκ.) με ομοιογενές ενδομήτριο πάχους 10 χιλ. (συνιστάται συσχέτιση με την φάση του καταμήνιου κύκλου). Με ευρεία βάση επί του προσθίου τοιχώματος, σημειώνεται λεπτή επιμήκης πολυποειδούς υφής αλλοίωση (επιμήκους διαμέτρου 8,2 χιλ. και πάχους 2,4 χιλ.), ενώ υποσημαίνεται έτερη μικρή πολυποειδούς υφής αλλοιώση με ευρεία βάση επί της ανώτερης μοίρας του οπισθίου τοιχώματος (επιμήκους διαμέτρου ελαφρώς μεγαλύτερης των 3 χιλ.).
  Σημειώνεται ομοιογενής απεικόνιση του στρώματος του τραχήλου.
  Η δεξιά ωοθήκη (διαστάσεων 31 χ 28,7 χιλ. κατά τον προσθιοπίσθιο και κεφαλουραίο άξονα αντίστοιχα) ελέγχεται ομοιογενούς συστάσεως με πολυάριθμες καταβολές ωοθυλακίων. Η αριστερή ωοθήκη (διαστάσεων 28 χ 32 χιλ.) ελέγχεται επίσης ομοιογενούς συστάσεως και πλην πολλαπλών καταβολών ωοθυλακίων φέρει ολιγάριθμα κυστικά ωοθυλάκια (διαμέτρου έως 12 χιλ.). Σε οπίσθια – κατώτερη αριστερή παραωοθηκική θέση, σημειώνεται δίχωρο λεπτοτοιχωματικό ομοιογενώς ορώδους περιεχομένου κυστικό μόρφωμα (συνολικής προσθιοπίσθιας και κεφαλουραίας διαμέτρου της τάξεως των 27 χιλ. και μεγίστης εγκάρσιας διαμέτρου 18 χιλ.), το οποίο χωρίς στοιχεία περιορισμού της διάχυσης και παθολογικά σημεία σκιαγραφικής ενίσχυσης, θέτει κατ’ αρχήν την ένδειξη κύστης του μεσοσαλπιγγίου χώρου επί εδάφους εμβρυϊκού υπολείμματος των πόρων του Wolff. Συνιστάται υπερηχογραφική παρακολούθηση.
  Δεν παρατηρούνται πρόσθετα μορφολογικού χαρακτήρα παθολογικά ευρήματα ή αλλοιώσεις παθολογικής έντασης σήματος στην ανατομική περιοχή των παραμητρίων. Ελάχιστη ποσότητα ορώδους συλλογής αναγνωρίζεται δεξιά της μέσης γραμμής του ορθομητρικού χώρου.
  Φυσιολογικά απεικονίζεται το τοίχωμα της ουροδόχου κύστεως. Από τον έλεγχο των υπόλοιπων ανατομικών μορίων της κάτω κοιλίας και της πυέλου δεν παρατηρούνται παθολογικά ευρήματα.

  Τι γνώμη έχετε για τα αποτελέσματα; Θεωρειτε πως πρεπει να αφαιρεθεί ο πολύποδας; Υπάρχουν άλλες εξετάσεις που μπορώ να κάνω;
  Περίπου πριν από 2 μήνες
  Αγαπητή φίλη,
  η ηλικία, σε συνδυασμό με το γεγονός των 2 αποβολών και τα ( λίγα) ευρήματα της μαγνητικής, "νομιμοποιούν" μια διαγνωστική υστεροσκόπηση.

  Φιλικά,
  Κ.Χ.

  Δρ.Κωνσταντίνος Χατζηγεωργίου, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος. Ιατρείο: Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, Θεσσαλονίκη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310- 227981 (ΔΕ, ΤΕΤ, ΠΕΜ 17.00-21.00 & ΤΡ, ΠΑΡ 10.00-14.00) email: [email protected]

  Περίπου πριν από 2 μήνες
  Ευχαριστώ γιατρέ!

  Σε περιπτωση που γίνει όμως παρεμβατική υστεροσκόπηση τελικά, ενέχει κινδύνους ως προς το να δημιουργηθούν προβλήματα με τις σάλπιγγες; Συμφύσεις κλπ;
  Δεν υπάρχουν απαντήσεις.θα απαντήσουμε μέσα στις επόμενες 24 ώρες.Μην απαντάτε σε ερωτήματα που ξεκίνησαν άλλα μέλη στο Forum, η απάντηση σας σε αυτά θα διαγραφεί. Φιλικά από την διαχείριση!