default_mobilelogo
    Νέο

    Lgsil

      Σάββατο, 20 Αυγούστου 2011
      3 Απαντήσεις
      1.9K διαβάστηκε
    καλησπερα ηθελα να ρωτησω εχω κανει κολποσκοπηση και βρεθηκε πειστομικη οξιλευκη βλαβη με ομαλη στιξη/ lgsil ομωσ εχω hpv test αρνητικο
    μπορει να συμβαινει αυτο και ποιεσ οι πιθανεσ αιτιεσ?
    ποσο να ανησυχω?
    εγινε καυτηριασμοσ
    εσεισ τι προτεινετε?
    ευχαριστω
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    Αγαπητή Φιλη!
    Η επαναληψη  του  HPV-test  δεν θα  ωφελησει...  Θα  βγεί   και  παλι αρνητικο...
    Αλλά  και  θετικό να έβγαινε  σε  καποια  στελεχη υψηλού  κινδυνου, δεν  αλλάζει  στην περιπτωση  σου τιποτε.. Η  πρεπουσα αγωγή εγινε. 
    Θα κάνεις τους ελέγχους σου μεσα   στα επόμενα  2 χρονια καπως συχνότερα  (ας  πουμε ανά  6μηνο)  για να συνεχισεις μετά με ετησιες  εξετάσεις...
    Για τα περι  ''ενίσχυσης του οργανισμού΄΄ με  βιταμινες   και  άλλα ΄΄εναλλακτικά΄΄ :   Δεν  αποτελουν σοβαρή  ιατρική ενεργεια,  μια και  η  ωφελιμοτητα τους  δεν  εχει  αποδειχτεί  με τιποτε...Το  μονο  επιχειρημα   υπερ  (ειδικά  αυτό  των φαρμακοβιομηχανιων)  ειναι  ότι δεν....   βλάπτει.. 
    Φιλικά
    Π.Ζ.

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.

    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    ευχαριστω πολυ , ηθελα επισησ να ρωτησω πρωτον αν εχει αξια να επαναλαβω το τεστ , δεν ειναι καλυτερα να ξερω τον τυπο του ιου, αν ειναι επιθετικοσ πχ 18, και δευτερον να παρω τιποτα για την ενισχυση του ανοσοποιητικου?ευχαριστω και παλι !
    Περίπου πριν από 10 χρόνια
    https://www.gyn.gr/images/stories/lugol1.jpg
    Δοκιμασία οξικού  οξέως. Λευκάζουσα  αρνητική περιοχή  περιξ του  τραχηλικού στομίου, εν μέρει  με  εικόνα  μωσαϊκου.  Υπόνοια  για προσβολη  από  HPV. Περιστατικό ιατρείου.
     
    Aγαπητή  Φίλη!
    Μια  δυσπλασια  χαμηλου  κινδυνου (CIN 1)  διαποστώνεται  περιπου στο   80%  των περιπτώσεων στο  Pap-test.   Το  20%  ΔΕΝ  διαπιστωνεται....
    Επίσης,ειναι δυνατόν  σε μια  κολποσκπιση  να  μην   διαπιστωνει τιποτε,  αλλά  στο Pap´test  να υπάρχει    εύρημα....  
    Ακόμη  και το  HPV-test -  επειδη για  τις  αλλοιωσεις λέμε  ότι   ευθυνονται  στελεχη  των   HPV (ιοι  κονδυλωμάτων) -  σε περιπου 15%  των περιπτωσεων  ειναι..αρνητικο.
    Αυτή ειναι  η κατάσταση..!
    Στο δια  ταυτα:  Εγινε  καυτηριασμός   της περιοχής   και  ευελπιστω  ότι  η  κολποσκοπικη εικονα  στον επανέλεγχο  θα ειναι   φυσιολογική...Mην  ανησυχείς... 
    Φιλικά
    Π.Ζ.  .  

    Δρ.Ζησόπουλος Παρμενίων.
    Μαιευτήρας Γυναικολόγος (1937 - 2020).
    Απεβίωσε στις 8-1-2020 ετών 82.
